ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Ένδειξη ουράνιου τόξου

Βαθμολογήθηκε το 4.2 από το 5
4.2 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)

Ο δείκτης Rainbow είναι ένας συνδυασμός EMA και Ταλαντωτής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ποικίλων συνθηκών της αγοράς. Είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τον εντοπισμό σημείων αντιστροφής.

ένδειξη ουράνιου τόξου

Παρουσιάζοντας τον δείκτη του ουράνιου τόξου: Ένας συνδυασμός κινητών μέσων για την παρακολούθηση της τάσης

Το Rainbow Indicator είναι ένα μοναδικό εργαλείο τεχνικής ανάλυσης που συνδυάζει διάφορους κινητούς μέσους όρους για να επιβεβαιώσει τις αλλαγές τάσεων και να βοηθήσει traders λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Αναπτύχθηκε από τη Sofien Kaabar, το Rainbow Indicator είναι ένα μείγμα εξομαλυνθέντων κινητών μέσων όρων που συνεργάζονται για να προσδιορίσουν την αρχή ή το τέλος μιας τάσης. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο λειτουργίας του Rainbow Indicator και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη στρατηγική συναλλαγών σας.

Αρχικά, ας ορίσουμε τι α κινητός μέσος όρος είναι. Ο κινητός μέσος όρος είναι ένας δείκτης που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη μέση τιμή ενός τίτλου για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Υπολογίζεται αθροίζοντας τις τιμές κλεισίματος για έναν δεδομένο αριθμό περιόδων και στη συνέχεια διαιρώντας το σύνολο με τον αριθμό των περιόδων. Στη συνέχεια, ο μέσος όρος που προκύπτει απεικονίζεται σε ένα γράφημα για να δείξει τη συνολική τάση της τιμής του τίτλου.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κινητών μέσων όρων, συμπεριλαμβανομένων απλών κινητών μέσων, εκθετικών κινητών μέσων και σταθμισμένων κινητών μέσων. Κάθε τύπος υπολογίζεται διαφορετικά και μπορεί να είναι πιο κατάλληλος για διαφορετικούς τύπους αγορών ή στυλ συναλλαγών.

Το Rainbow Indicator είναι ένας συνδυασμός εξομαλυνθέντων κινητών μέσων όρων που χρησιμοποιούνται μαζί για να επιβεβαιώσουν τις αλλαγές τάσεων. Είναι ένα μείγμα του απλό κινούμενο μέσο όρο, εκθετικός κινούμενος μέσος όροςκαι εξομάλυνσε τον κινητό μέσο όρο, ο οποίος μπορεί να μετατραπεί ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο. Αυτή η ευελιξία καθιστά το Rainbow Indicator ένα ισχυρό εργαλείο τόσο για συναλλαγές που ακολουθούν τις τάσεις όσο και για αντίθετες συναλλαγές.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί το Rainbow Indicator; Όταν οι διαφορετικοί κινητοί μέσοι όροι ευθυγραμμίζονται προς την ίδια κατεύθυνση, είναι μια ισχυρή ένδειξη μιας τάσης. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει. Χρησιμοποιώντας τον δείκτη Rainbow, tradeΗ rs μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις αλλαγές και να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε να εισέλθει ή να βγει από α trade.

Για να δημιουργήσετε το Rainbow Indicator από την αρχή, θα χρειαστεί να έχετε μια καλή κατανόηση του προγραμματισμού Python. Η Sofien Kaabar δημοσίευσε ένα βιβλίο, «The Book of Στρατηγικές Trading», το οποίο παρέχει μια πληρέστερη περιγραφή του Rainbow Indicator και άλλων σύνθετων στρατηγικών συναλλαγών, καθώς και κώδικα που ενημερώνεται συνεχώς στην ειδική σελίδα Github του βιβλίου.

Πώς υπολογίζεται ο δείκτης Rainbow;

Ο δείκτης ουράνιου τόξου υπολογίζεται συνδυάζοντας διαφορετικούς κινητούς μέσους όρους, συμπεριλαμβανομένου του απλού κινούμενου μέσου όρου, του εκθετικού κινητού μέσου όρου και του εξομαλυνθέντος κινητού μέσου όρου. Για να υπολογίσετε αυτούς τους κινητούς μέσους όρους, θα χρειαστεί να έχετε πλήρη κατανόηση του προγραμματισμού Python.

Για να υπολογίσετε τον απλό κινητό μέσο όρο, θα χρειαστεί να προσθέσετε τις τιμές κλεισίματος για έναν δεδομένο αριθμό περιόδων και στη συνέχεια να διαιρέσετε το σύνολο με τον αριθμό των περιόδων. Στη συνέχεια, ο μέσος όρος που προκύπτει απεικονίζεται σε ένα γράφημα για να δείξει τη συνολική τάση της τιμής του τίτλου.

Για να υπολογίσετε τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

EMA = (Τιμή * α) + (EMA * (1 – α))

όπου EMA είναι ο εκθετικός κινητός μέσος όρος, Τιμή είναι η τρέχουσα τιμή του τίτλου και α είναι ο παράγοντας εξομάλυνσης. Ο παράγοντας εξομάλυνσης καθορίζει πόσο βάρος δίνεται στην τρέχουσα τιμή σε σχέση με τον εκθετικό κινητό μέσο όρο της προηγούμενης περιόδου.

Για να υπολογίσετε τον εξομαλυνόμενο κινητό μέσο όρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

SMA = (Τιμή * α) + (SMA * (1 – α))

όπου SMA είναι ο εξομαλυνόμενος κινητός μέσος όρος, Τιμή είναι η τρέχουσα τιμή του τίτλου και α είναι ο παράγοντας εξομάλυνσης. Ο εξομαλυνμένος κινητός μέσος όρος είναι παρόμοιος με τον εκθετικό κινητό μέσο όρο, αλλά δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τρέχουσα τιμή και επομένως τείνει να παρέχει μικρότερη υστέρηση.

Αφού υπολογίσετε τους απλούς, εκθετικούς και εξομαλυνμένους κινητούς μέσους όρους, μπορείτε να τους συνδυάσετε για να δημιουργήσετε τον δείκτη του ουράνιου τόξου. Ο δείκτης ουράνιου τόξου είναι ένας συνδυασμός αυτών των κινητών μέσων όρων που χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει τις αλλαγές τάσεων και να βοηθήσει tradeΟι rs λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα εισέλθουν ή θα εξέλθουν α trade.

Γιατί το Rainbow Indicator είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιβεβαίωση των αλλαγών της τάσης;

Το Rainbow Indicator είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιβεβαίωση των αλλαγών των τάσεων, επειδή συνδυάζει διάφορους κινητούς μέσους όρους για να παρέχει μια μοναδική προοπτική στην αγορά. Ο κινητός μέσος όρος είναι ένας δείκτης που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη μέση τιμή ενός τίτλου για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους κινητών μέσων, όπως ο απλός κινητός μέσος όρος, ο εκθετικός κινητός μέσος όρος και ο εξομαλυνόμενος κινητός μέσος όρος, ο δείκτης Rainbow μπορεί να εντοπίσει αλλαγές στην αγορά και να βοηθήσει tradeΟι rs λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα εισέλθουν ή θα εξέλθουν α trade.

Όταν οι διαφορετικοί κινητοί μέσοι όροι που χρησιμοποιούνται στον δείκτη Rainbow είναι ευθυγραμμισμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, είναι μια ισχυρή ένδειξη μιας τάσης. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει. Χρησιμοποιώντας τον δείκτη Rainbow, tradeΗ rs μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις αλλαγές και να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε να εισέλθει ή να βγει από α trade.

Το Rainbow Indicator είναι επίσης ένα ισχυρό εργαλείο επειδή είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών κινητών μέσων όρων, ο οποίος παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς. Κάθε τύπος κινητού μέσου όρου έχει τα δικά του δυνατά και αδύνατα σημεία και συνδυάζοντάς τα, ο δείκτης Rainbow μπορεί να εξομαλύνει τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και να τονίζει τις πιο μακροπρόθεσμες τάσεις. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ασταθείς αγορές, όπου μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την υποκείμενη τάση χρησιμοποιώντας έναν μόνο κινητό μέσο όρο.

Επιπλέον, ο δείκτης Rainbow είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για συναλλαγές που ακολουθούν τις τάσεις όσο και για αντίθετες συναλλαγές. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι ευθυγραμμίζονται προς την ίδια κατεύθυνση, είναι μια ισχυρή ένδειξη μιας τάσης, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την παρακολούθηση της τάσης traders. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο για το αντίθετο traders που θέλουν να επωφεληθούν από τις ανατροπές της αγοράς.

Συνολικά, ο δείκτης Rainbow είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την επιβεβαίωση των αλλαγών των τάσεων, επειδή συνδυάζει διάφορους κινητούς μέσους όρους για να παρέχει μια μοναδική προοπτική στην αγορά, να εξομαλύνει τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις και να επισημαίνει τις πιο μακροπρόθεσμες τάσεις. Είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για συναλλαγές που ακολουθούν τις τάσεις όσο και για αντίθετες συναλλαγές, καθιστώντας το μια πολύτιμη προσθήκη σε οποιαδήποτε tradeεργαλειοθήκη του r.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη Rainbow για να βελτιώσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας

Το Rainbow Indicator είναι ένα ισχυρό εργαλείο τεχνικής ανάλυσης που συνδυάζει διάφορους κινητούς μέσους όρους για να επιβεβαιώσει τις αλλαγές τάσεων και να βοηθήσει traders λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε τον δείκτη Rainbow για να βελτιώσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου:

  1. Χρησιμοποιήστε το σε συνδυασμό με άλλα τεχνικά και θεμελιώδη ανάλυση εργαλεία: Το Rainbow Indicator είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μεμονωμένα. Είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με άλλα Τεχνική και θεμελιώδη ανάλυση εργαλεία για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς.
  2. Ψάξτε για αποκλίσεις: Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Rainbow Indicator είναι να αναζητήσετε αποκλίσεις μεταξύ των διαφορετικών κινητών μέσων. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει, κάτι που μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για είσοδο ή έξοδο από trade.
  3. Χρησιμοποιήστε το για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές τάσης: Το Rainbow Indicator είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την επιβεβαίωση των αλλαγών των τάσεων. Όταν οι διαφορετικοί κινητοί μέσοι όροι ευθυγραμμίζονται προς την ίδια κατεύθυνση, είναι μια ισχυρή ένδειξη μιας τάσης. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει. Χρησιμοποιώντας το Rainbow Indicator για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές τάσεων, μπορείτε να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα εισέλθετε ή θα εξέλθετε από ένα trade.
  4. Μην βασίζεστε πολύ σε αυτό:Ενώ ο δείκτης ουράνιου τόξου μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, είναι σημαντικό να μην βασίζεστε πολύ σε αυτόν. Είναι ένας δείκτης με καθυστέρηση, που σημαίνει ότι βασίζεται σε δεδομένα προηγούμενων τιμών και ενδέχεται να μην παρέχει έγκαιρα μηνύματα για τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το Rainbow Indicator σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής και βασικής ανάλυσης για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς. Επιπλέον, είναι σημαντικό να έχετε μια καλά ανεπτυγμένη κίνδυνος σχέδιο διαχείρισης για την προστασία από πιθανές απώλειες.

Έχοντας υπόψη αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Rainbow Indicator για να βελτιώσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας και να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα εισέλθετε ή θα εξέλθετε από ένα trade. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις στον κόσμο των επενδύσεων και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χάσετε χρήματα. Είναι πάντα καλή ιδέα να ερευνάτε διεξοδικά την αγορά και να ζητάτε τη συμβουλή ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου ή επαγγελματία πριν λάβετε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

Είναι ο δείκτης Rainbow ο καλύτερος και των δύο κόσμων για συναλλαγές παρακολούθησης και αντίθετων τάσεων;

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι ο δείκτης ουράνιου τόξου είναι ο καλύτερος και των δύο κόσμων για συναλλαγές που ακολουθούν τάσεις και αντίθετες συναλλαγές, επειδή συνδυάζει διαφορετικούς κινητούς μέσους όρους και μπορεί να μετατραπεί ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο. Αυτή η ευελιξία καθιστά το Rainbow Indicator ένα ισχυρό εργαλείο τόσο για συναλλαγές που ακολουθούν τις τάσεις όσο και για αντίθετες συναλλαγές.

Για παρακολούθηση της τάσης traders, ο δείκτης ουράνιου τόξου μπορεί να είναι χρήσιμος για τον εντοπισμό ισχυρών τάσεων και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με το πότε πρέπει να εισέλθετε ή να βγείτε από ένα trade. Όταν οι διαφορετικοί κινητοί μέσοι όροι που χρησιμοποιούνται στον δείκτη Rainbow είναι ευθυγραμμισμένοι προς την ίδια κατεύθυνση, είναι μια ισχυρή ένδειξη μιας τάσης.

Για το αντίθετο traders, ο δείκτης Rainbow μπορεί να είναι χρήσιμος για τον εντοπισμό πιθανών ανατροπών της αγοράς. Όταν οι κινητοί μέσοι όροι κινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι η τάση αλλάζει, κάτι που μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για είσοδο ή έξοδο από trade.

Συνολικά, η ευελιξία και η ικανότητα του Rainbow Indicator να επιβεβαιώνει τις αλλαγές τάσεων το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για την παρακολούθηση των τάσεων όσο και για το αντίθετο traders. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο δείκτης Rainbow δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας και δεν υπάρχουν εγγυήσεις στον κόσμο των επενδύσεων. Είναι πάντα καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε το Rainbow Indicator σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής και βασικής ανάλυσης και να έχετε ένα καλά ανεπτυγμένο σχέδιο διαχείρισης κινδύνου για προστασία από πιθανές απώλειες. Είναι επίσης καλή ιδέα να ερευνήσετε διεξοδικά την αγορά και να ζητήσετε τη συμβουλή ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου ή επαγγελματία πριν λάβετε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 17 Απριλίου 2024

markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά