Κινητός Μέσος

Βαθμολογήθηκε 4.5 από 5
4.5 από 5 αστέρια (6 ψήφοι)

Η χρήση των κινητών μέσων (MA) στη στρατηγική συναλλαγών σας είναι ένας καλός τρόπος για να γνωρίζετε πότε πρέπει να εισέλθετε και πότε να εξέλθετε α trade. Αυτή η τεχνική έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από αμέτρητους traders. Ο εντοπισμός των περιοχών ισορροπίας θα σας βοηθήσει να χρονολογήσετε α trade είσοδος και έξοδος.

Φλόριαν Φεντ
Φλόριαν Φεντ

Ως φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά. Μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πίνακας περιεχομένων

Τι είναι ο κινούμενος μέσος όρος;

Ο κινητός μέσος όρος είναι ένας δείκτης που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη μέση τιμή ενός τίτλου για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Υπολογίζεται αθροίζοντας τις τιμές κλεισίματος για έναν δεδομένο αριθμό περιόδων και στη συνέχεια διαιρώντας το σύνολο με τον αριθμό των περιόδων. Στη συνέχεια, ο μέσος όρος που προκύπτει απεικονίζεται σε ένα γράφημα για να δείξει τη συνολική τάση της τιμής του τίτλου.

Προσδιορίστε περιοχές ισορροπίας μεταξύ μιας περιόδου MA 10 και 20

Ο εντοπισμός περιοχών ισορροπίας μεταξύ ενός κινούμενου μέσου όρου περιόδου 10 και 20 και της στρατηγικής συναλλαγών σας μπορεί να ακούγεται τρομακτικό έργο, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλό. Ένας κινητός μέσος όρος 10 ημερών αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή μιας μετοχής τις πρώτες 10 ημέρες διαπραγμάτευσης. Εάν διαπραγματεύεστε μια μετοχή σε μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα, μπορεί να θέλετε να δείτε έναν κινητό μέσο όρο 20 ημερών, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή της μετοχής τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.

Για όσους από εμάς δεν επιλέγουμε μετοχές, είναι πιο πιθανό να δούμε τους κινητούς μέσους όρους ως έναν τρόπο μέτρησης των επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης ή για να δούμε ποια είναι η υποκείμενη τάση. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να υπολογίσετε πότε οι τιμές μιας μετοχής είναι υπερεκτεταμένες ή υποεκτεινόμενες. Βασικά, εάν η τιμή εκτινάσσεται στα ύψη ή πέφτει πολύ μακριά από τον κινούμενο μέσο όρο, είναι καιρός να σβήσετε τα φρένα και να περιμένετε μια ανάκληση. Αυτή είναι μια κοινή στρατηγική μεταξύ traders, και είναι η πηγή πολλών αγαθών trade.

Αν και μπορείτε να βρείτε μια σειρά από γραφήματα στο διαδίκτυο, ο εντοπισμός του καλύτερου κινητού μέσου όρου για το συγκεκριμένο στυλ συναλλαγών σας μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εργασία. Η πιο κοινή προσέγγιση είναι να χρησιμοποιείτε όσους κινητούς μέσους όρους θέλετε, αλλά η καλύτερη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν διαπραγματεύεστε σε μια ευμετάβλητη αγορά, καθώς θα θέλετε να είστε σίγουροι ότι διαπραγματεύεστε την καλύτερη δυνατή τιμή.

Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε επενδυτική απόφαση, η καλύτερη προσέγγιση είναι να εξετάσουμε τα δεδομένα με ολιστικό τρόπο. Ο κινητός μέσος όρος είναι μόνο ένα στοιχείο στο χαρτοφυλάκιό σας και η υποκείμενη τάση είναι πιθανό να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τη στρατηγική σας καθώς και τα αποτελέσματά σας. Το πιο επιτυχημένο tradeΟι rs το κάνουν αυτό παρακολουθώντας την απόδοσή τους με την πάροδο του χρόνου. Με αυτόν τον τρόπο, είναι καλύτερα σε θέση να λάβουν μια πιο έξυπνη επενδυτική απόφαση.

Ενώ αξιολογείτε τη στρατηγική συναλλαγών σας, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε και άλλες στρατηγικές, όπως τη λήψη διαφημίσεωνvantage του κλίματος της αγοράς. Αν είσαι ταύρος, θα θελήσεις να κάνεις διαφήμισηvantage ισχυρής ανοδικής τάσης. αν είσαι αρκούδα, θα θελήσεις να κάνεις διαφήμισηvantage των ταύρων αποδυνάμωσης.

Χρόνος α trade καταχώριση

Χρησιμοποιώντας κινητούς μέσους όρους στο χρόνο α trade Η είσοδος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για την τάση σε μια μετοχή. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί κινητοί μέσοι όροι που είναι κατάλληλοι για διαφορετικά χρονικά πλαίσια και στρατηγικές συναλλαγών. Ανάλογα με το στυλ και το χρονοδιάγραμμα συναλλαγών σας, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε έναν πιο μακροπρόθεσμο κινητό μέσο όρο ή έναν πιο βραχυπρόθεσμο κινητό μέσο όρο.

Για παράδειγμα, ο πιο συνηθισμένος βραχυπρόθεσμος μέσος όρος είναι ο EMA 12 ημερών. Ο EMA 200 ημερών είναι ένας κοινός μακροπρόθεσμος κινητός μέσος όρος. Η διαφήμισή τουvantages είναι μεγαλύτερες περίοδοι αναδρομής, πιο ομαλή κίνηση και λιγότερη καθυστέρηση. Είναι επίσης ένας εξαιρετικός δείκτης μακροπρόθεσμων τάσεων.

Υπάρχουν επίσης αρκετοί βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι που χρησιμοποιούνται συχνά σε συνδυασμό με τους μεγαλύτερους. Η χρήση ενός μικρότερου κινητού μέσου όρου μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε στο παιχνίδι περισσότερο. Η χρήση μικρότερου κινητού μέσου όρου μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το α trade πιο γρήγορα αν κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Οι καλύτεροι κινούμενοι μέσοι όροι είναι αυτοί που ακολουθούν πιστά τις τιμές και έχουν τη μικρότερη υστέρηση. Αυτά μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για μικρότερο χρονικό διάστημα traders. Επιπλέον, οι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι είναι επίσης οι πιο αποτελεσματικοί όταν πρόκειται για τη σηματοδότηση υποστήριξης της αγοράς. Οι μακροπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι μπορεί να είναι πιο αργοί και λιγότερο αποτελεσματικοί.

Η πιο σημαντική πτυχή της χρήσης ενός κινούμενου μέσου όρου είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει πότε πρέπει να μπαίνει και να βγαίνει από ένα trade. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κινητούς μέσους όρους είναι να παρακολουθήσετε μερικούς σημαντικούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο βέλτιστος χρόνος για να εισέλθετε στην αγορά δεν είναι μέχρι να παρατηρηθεί μια σημαντική αλλαγή στον κινητό μέσο όρο. Μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τελικές στάσεις για να μειώσετε τα μη κερδοφόρα trades.

Οι καλύτεροι κινούμενοι μέσοι όροι είναι αυτοί που είναι οι πιο κατάλληλοι για τη στρατηγική συναλλαγών σας. Το πιο σημαντικό μέρος είναι να αποφασίσετε ποιος κινητός μέσος όρος είναι καλύτερος για εσάς. Μείνετε σε μερικά από τα καλύτερα και θα είστε στο δρόμο σας προς την επιτυχία. Είτε είστε νέος στις συναλλαγές είτε είστε έμπειρος επαγγελματίας, θα μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δύναμη των κινητών μέσων.

Τάσεις οδήγησης

Η χρήση κινητών μέσων όρων είναι μια από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές στις συναλλαγές τάσεων. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης της τάσης και την έξοδο tradeείναι αξιόπιστα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως στήριγμα και αντίσταση κατά τις ταλαντεύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε μια ξεκάθαρη στρατηγική για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή μιας στρατηγικής διαπραγμάτευσης τάσεων είναι να προσδιορίσετε την τρέχουσα τάση της αγοράς. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε την καλύτερη χρονική περίοδο για μια κίνηση τιμής. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να επιλέξετε δύο κινητούς μέσους όρους. Εάν πραγματοποιείτε συναλλαγές σε βραχυπρόθεσμη βάση, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το 10 SMA ή το 20 SMA. Ωστόσο, εάν πραγματοποιείτε συναλλαγές σε μακροπρόθεσμη βάση, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν κινητό μέσο όρο 50 ή 200 ημερών.

Ένας κινούμενος μέσος όρος λειτουργεί ως υποστήριξη και αντίσταση κατά τη διάρκεια των αιωρήσεων. Συνήθως τοποθετείται στη μέση του εύρους. Εάν η τιμή ξεπεράσει τον μέσο όρο, μπορεί να πάει προς την κατεύθυνση της τάσης ή μπορεί να πάει προς τα πλάγια.

Είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη το μέγεθος της υστέρησης που εμπλέκεται στη χρήση κινητών μέσων. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι μέσοι όροι, τόσο μεγαλύτερη καθυστέρηση θα έχουν. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγαλύτεροι μέσοι όροι για να υποδείξουν μια ανοδική τάση. Ωστόσο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να υποδείξουν μια πτωτική τάση.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι κινητών μέσων όρων: οι εκθετικοί κινητοί μέσοι όροι και οι απλοί κινητοί μέσοι όροι. Και οι δύο αυτοί κινητοί μέσοι όροι υπολογίζονται με διαφορετικό τρόπο. Ο εκθετικός κινητός μέσος όρος είναι ένας πιο σύνθετος τύπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της κατεύθυνσης της τάσης.

Όταν χρησιμοποιείται ένας κινητός μέσος όρος ως δείκτης παρακολούθησης της τάσης, η καλύτερη χρονική περίοδος για να trade είναι μεταξύ 150 και 200 ​​μπαρ. Οι βραχύτεροι κινητοί μέσοι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αιωρούμενες συναλλαγές, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικοί. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε το EMA για την εισαγωγή α trade, είναι σημαντικό να έχετε μια εντολή διακοπής απώλειας κοντά στο επίπεδο στήριξης ή αντίστασης. Ο εμπειρικός κανόνας είναι να έχετε μια εντολή stop loss λίγο πάνω ή κάτω από το επίπεδο στήριξης ή αντίστασης.

έξοδος trades

Η χρήση κινητών μέσων όρων είναι ένας ισχυρός τρόπος εισόδου και εξόδου tradeμικρό. Παρέχει έναν απλό κανόνα αγοράς και πώλησης και παρέχει επίσης ένα σήμα για το πότε μια κίνηση τιμής βρίσκεται σε ανοδική τάση.

Οι κινούμενοι μέσοι όροι συμβάλλουν στη μείωση του θορύβου στο διάγραμμα τιμών. Μερικοί tradeΟι rs χρησιμοποιούν τον μέσο όρο ως μοναδικό έναυσμα, ενώ άλλοι τον χρησιμοποιούν για να συμπληρώσουν άλλα μέτρα. Αν ένα tradeΟ r χρησιμοποιεί έναν κινούμενο μέσο όρο ως μοναδικό έναυσμα, που συνήθως παίρνει trades προς την κατεύθυνση της τιμής σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο. Ωστόσο, εάν ο κινητός μέσος όρος είναι πολύ ασταθής, το trader μπορεί να πάρει πολλαπλάσια trade σήματα.

Η χρήση του μέσου όρου ως έναυσμα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη. TradeΟι rs μπορούν να επιλέξουν να θέσουν το stop-loss τους κάτω από τον κινητό μέσο όρο ή να χρησιμοποιήσουν ένα stop κοντά στη γραμμή αντίστασης. Αυτό μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή έξοδο για το trade, ακόμα κι αν η τιμή κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση από την αναμενόμενη.

Μερικοί tradeΟι rs προτιμούν να χρησιμοποιούν EMA αντί SMA. Τα EMA είναι πιο ομαλά και τείνουν να έχουν μικρότερη καθυστέρηση. Παρέχουν επίσης περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνολική τάση.

Ένας εκθετικός κινητός μέσος όρος δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις πιο πρόσφατες τιμές και τείνει να αντιδρά ταχύτερα στις αλλαγές των τιμών. Επιτρέπει επίσης traders για τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου και των επιπέδων υποστήριξης. Ωστόσο, είναι πιο ευαίσθητο σε ψευδή σήματα και έχει περιορισμούς.

Ενώ οι κινούμενοι μέσοι όροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μικρότερα χρονικά πλαίσια για βραχυπρόθεσμα tradeμικρό. Ωστόσο, εάν αναπτύσσεται μια πιο μακροπρόθεσμη τάση, μια πιο μακροπρόθεσμη MA μπορεί να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες.

Εάν αναπτύσσεται μια βραχυπρόθεσμη τάση, ένα MA 20 περιόδων θα είναι ένας καλός δείκτης αντίστασης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δυναμικά επίπεδα υποστήριξης.

Για traders που είναι νέοι στην αγορά, μια στρατηγική stop-limit είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο. Ορίζοντας ένα stop-loss κάτω από έναν κινητό μέσο όρο, tradeΗ rs μπορεί να αποφύγει την απώλεια χρημάτων εάν η τιμή κινηθεί προς διαφορετική κατεύθυνση από την αναμενόμενη.

Επιπλέον, αυξάνοντας το όριο διακοπής, tradeΟι rs μπορούν να διασφαλίσουν ότι έχουν υψηλότερο όροφο για κέρδη. Μπορούν να συνδυάσουν αυτή τη στρατηγική με άλλους δείκτες, όπως δείκτες τάσης.

💡Βασικά Takeaways

Οι κινούμενοι μέσοι όροι (MA) χρησιμοποιούνται ευρέως και αποτελούν μέρος πολλών δεικτών ή ακόμα και αυτοματοποιημένων στρατηγικών συναλλαγών. Με τους κινούμενους μέσους όρους μπορείτε

  • Προσδιορίστε τις ζώνες αντίστασης
  • Προσδιορίστε τις ζώνες υποστήριξης
  • εισάγετε trades
  • έξοδος trades

Συχνές Ερωτήσεις

Οι κινούμενοι μέσοι όροι χρησιμοποιούνται συχνά για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης της τάσης, καθώς και για την επιβεβαίωση των αλλαγών των τάσεων και για τη δημιουργία σημάτων αγοράς και πώλησης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης και για την εξομάλυνση της μεταβλητότητας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κινητών μέσων όρων, συμπεριλαμβανομένων απλών κινητών μέσων, εκθετικών κινητών μέσων και σταθμισμένων κινητών μέσων. Κάθε τύπος υπολογίζεται διαφορετικά και μπορεί να είναι πιο κατάλληλος για διαφορετικούς τύπους αγορών ή στυλ συναλλαγών.

Οι κινητοί μέσοι όροι είναι δείκτες με καθυστέρηση, που σημαίνει ότι βασίζονται σε δεδομένα προηγούμενων τιμών και ενδέχεται να μην παρέχουν έγκαιρα μηνύματα για τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Μπορούν επίσης να υπόκεινται σε ερμηνεία, ως διαφορετικά tradeΗ rs μπορεί να έχει διαφορετικά κριτήρια για το τι συνιστά σήμα αγοράς ή πώλησης. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κινητούς μέσους όρους σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής και θεμελιώδη ανάλυση για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς.

Το άρθρο αυτό ήταν χρήσιμο;

Βαθμολογήθηκε 4.5 από 5
4.5 από 5 αστέρια (6 ψήφοι)
Έξοχος67%
Πολύ καλό17%
Μέσος16%
φτωχός0%
Τρομερός0%

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *

Οχι αρκετά? Έχουμε περισσότερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο!

Συνιστάται για εσένα

Κορυφαία Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023
favicon (1)
Βαθμολογήθηκε 4.6 από 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
mitrade favicon
Βαθμολογήθηκε 4.5 από 5
4.5 από 5 αστέρια (33 ψήφοι)
70% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
favicon-32x32 (2)
Βαθμολογήθηκε 4.5 από 5
4.5 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
70.70% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
investfw φάβι
Βαθμολογήθηκε 4.4 από 5
4.4 από 5 αστέρια (7 ψήφοι)
76% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
favicon (2)
Βαθμολογήθηκε 4.4 από 5
4.4 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί να ήθελε επίσης:

ό, τι είναι forex

Τι είναι Forex?

Τι είναι Forex, γνωστό και ως συνάλλαγμα ή FX; Γιατί είναι η μεγαλύτερη και πιο ρευστή χρηματοπιστωτική αγορά στον κόσμο;

σημεία περιστροφής εξηγούνται

Σημεία Pivot

Τα σημεία περιστροφής είναι ένας τεχνικός δείκτης που βοηθά traders καθορίζουν την κατεύθυνση της αγοράς. TradeΤα rs τα χρησιμοποιούν για να βρουν ζώνες αντίστασης και στήριξης.

τι είναι ένα broker

Τι είναι ένα Broker?

Μάθετε τι α broker είναι και γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα broker σύ ο ίδιος.

Κορυφαία Brokers

Τι θέλεις να trade?

Επιλέξαμε την κορυφή brokers, ανάλογα με το τι θέλετε trade το περισσότερο.

Τελευταία ενημέρωση: Μάρτιος 2023