Ξεκλείδωμα Aroon: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για Traders

Βαθμολογήθηκε 4.7 από 5
4.7 από 5 αστέρια (3 ψήφοι)

Αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να εντοπίσετε τις αναδυόμενες τάσεις και τις πιθανές ανατροπές στην αγορά; Μην ψάχνετε άλλο, καθώς ο δείκτης Aroon μπορεί να είναι η απάντηση στις ανάγκες συναλλαγών σας. Αυτό το ισχυρό εργαλείο τεχνικής ανάλυσης, που αναπτύχθηκε από τον Tushar Chande το 1995, έχει βοηθήσει traders πλοηγείται στις χρηματοπιστωτικές αγορές με ακρίβεια και σιγουριά. Σε αυτόν τον περιεκτικό οδηγό, θα εμβαθύνουμε στην εσωτερική λειτουργία του δείκτη Aroon, θα εξερευνήσουμε τις εφαρμογές του και θα παρέχουμε πρακτικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να λάβετε καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών. Λοιπόν, ας ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του Aroon και ας αναβαθμίσουμε το παιχνίδι συναλλαγών σας!

Φλόριαν Φεντ
Φλόριαν Φεντ

Ως φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά. Μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πίνακας περιεχομένων

1. Εισαγωγή στον δείκτη Aroon

Η καλύτερη Ένδειξη Aroon, που αναπτύχθηκε από τον Tushar Chande το 1995, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για traders ψάχνει να ταυτοποιηθεί δύναμη τάσης, δυνητικός αντιστροφέςκαι ευκαιρίες συναλλαγών. Το Aroon, που προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη "Aruna" που σημαίνει "αυγή", βοηθά στην ανίχνευση της εμφάνισης νέων τάσεων, όπως το διάλειμμα της ημέρας. Ο δείκτης αποτελείται από δύο γραμμές: το Aroon Up και το Aroon Down, που κυμαίνονται μεταξύ 0 και 100, αντιπροσωπεύοντας την ισχύ των ανοδικών και πτωτικών τάσεων.

2. Υπολογισμός Aroon: Βήμα προς βήμα

Για να υπολογίσετε τον δείκτη Aroon, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Επιλέξτε περίοδο: Επιλέξτε τον αριθμό των περιόδων για τον υπολογισμό. Συνήθως ορίζεται σε 14 ή 25 ημέρες, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές περιόδους για να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ, το χρονικό πλαίσιο και το μέσο συναλλαγών σας.
 2. Προσδιορίστε τα υψηλά και τα χαμηλά: Προσδιορίστε τα υψηλότερα και χαμηλότερα σημεία τιμής κατά την επιλεγμένη περίοδο. Παρακολουθήστε τον αριθμό των περιόδων από τότε που σημειώθηκαν αυτές οι υψηλές και χαμηλές τιμές, καθώς αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν στα επόμενα βήματα.
 3. Υπολογισμός Aroon Up: Διαιρέστε τον αριθμό των περιόδων από την υψηλότερη τιμή με τον συνολικό αριθμό περιόδων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 100. Αυτό θα σας δώσει την τιμή Aroon Up, η οποία υποδηλώνει την ισχύ της ανοδικής τάσης. Οι υψηλότερες τιμές (κοντά στο 100) υποδηλώνουν μια ισχυρότερη ανοδική τάση, ενώ οι χαμηλότερες τιμές (κοντά στο 0) υποδηλώνουν μια πιο αδύναμη τάση.
 4. Υπολογισμός Aroon Down: Διαιρέστε τον αριθμό των περιόδων από τη χαμηλότερη τιμή με τον συνολικό αριθμό περιόδων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα επί 100. Αυτό θα σας δώσει την τιμή Aroon Down, η οποία υποδεικνύει την ισχύ της πτωτικής τάσης. Παρόμοια με την τιμή Aroon Up, υψηλότερες τιμές (πιο κοντά στο 100) υποδηλώνουν ισχυρότερη πτωτική τάση, ενώ χαμηλότερες τιμές (κοντά στο 0) υποδηλώνουν μια πιο αδύναμη τάση.
Προβολή συναλλαγών δείκτη aroon
Πηγή εικόνας: Tradingview

3. Ερμηνεία σημάτων Aroon

Δείτε πώς να ερμηνεύσετε τα σήματα Aroon:

 • Ανοδική τάση: Όταν η τιμή Aroon Up είναι πάνω από 70, υποδηλώνει μια ισχυρή ανοδική τάση. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει ανοδική δυναμική στην αγορά και tradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες αγοράς για να αξιοποιήσει την τάση.
 • Πτωτική τάση: Αντίθετα, όταν η τιμή Aroon Down είναι πάνω από 70, σηματοδοτεί μια ισχυρή πτωτική τάση. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει πτωτική δυναμική στην αγορά και tradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες πώλησης για να αξιοποιήσει την τάση.
 • Ενοποίηση: Εάν και οι δύο τιμές Aroon Up και Down είναι κάτω από 30, υποδηλώνει έλλειψη τάσης ή περίοδο ενοποίησης. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι η αγορά κινείται προς τα πλάγια και μπορεί να προετοιμάζεται για μια έξαρση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. TradeΗ rs μπορεί να θέλει να παρακολουθεί στενά την αγορά κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων και να είναι έτοιμη να δράσει μόλις εμφανιστεί μια νέα τάση.
 • Αναστροφές: Η διασταύρωση Aroon Up πάνω από το Aroon Down συνεπάγεται μια πιθανή ανοδική αντιστροφή, υποδηλώνοντας ότι η αγορά μπορεί να μετατοπίζεται από μια πτωτική σε μια ανοδική τάση. TradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες αγοράς εν αναμονή της αλλαγής της τάσης. Από την άλλη πλευρά, η διέλευση του Aroon Down πάνω από το Aroon Up υποδηλώνει μια πιθανή πτωτική αντιστροφή, υποδεικνύοντας μια μετατόπιση από μια ανοδική σε μια πτωτική τάση. Σε αυτήν την περίπτωση, tradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες πώλησης για να λάβει τη διαφήμισηvantage της αλλαγής της τάσης.

Με την κατανόηση και την εφαρμογή αυτών των ερμηνειών των σημάτων Aroon, tradeΗ rs μπορεί να αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες για την κατεύθυνση της αγοράς και τις πιθανές αλλαγές τάσεων, βοηθώντας τους να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.

4. Παραδείγματα δείκτη Aroon σε δράση

Εξετάστε ένα απόθεμα με δείκτη Aroon 25 ημερών. Την 1η ημέρα, η υψηλότερη τιμή της μετοχής ήταν $100 και η χαμηλότερη τιμή ήταν $80. Την 25η ημέρα, η υψηλότερη τιμή έφτασε τα 120 $ και η χαμηλότερη τιμή ήταν 85 $. Ας ερμηνεύσουμε τα σήματα Aroon:

 1. Υπολογισμός Aroon Up: Ας υποθέσουμε ότι η υψηλότερη τιμή σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες. Διαιρέστε το 15 (25 – 10) με το 25 και πολλαπλασιάστε με το 100, καταλήγοντας σε μια τιμή Aroon Up 60.
 2. Υπολογισμός Aroon Down: Ας υποθέσουμε ότι η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε πριν από 20 ημέρες. Διαιρέστε το 5 (25 – 20) με το 25 και πολλαπλασιάστε με το 100, καταλήγοντας σε μια τιμή Aroon Down 20.
 3. Ερμηνεία: Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή Aroon Up είναι κάτω από 70 και η τιμή Aroon Down είναι κάτω από 30, υποδηλώνοντας ότι δεν υπάρχει ισχυρή τάση προς καμία κατεύθυνση.

Σε ένα πραγματικό παράδειγμα, σκεφτείτε ΚΑΤΆΣΚΟΠΟΣ κατά την ανάκαμψη της αγοράς του Μαρτίου 2020. Ο δείκτης Aroon εντόπισε επιτυχώς την ανοδική αντιστροφή καθώς το Aroon Up πέρασε πάνω από το Aroon Down, παρέχοντας traders με ένα πολύτιμο σήμα για να αξιοποιήσετε την ανοδική τάση.

5. Περιορισμοί και Θεωρήσεις

Αν και ο δείκτης Aroon είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, έχει τους περιορισμούς του:

 • Λανθασμένα σήματα: Το Aroon μπορεί να παράγει ψευδή σήματα αντιστροφής κατά τη διάρκεια πλευρικών αγορών ή περιόδων υψηλής μεταβλητότητας.
 • Ένδειξη υστέρησης: Το Aroon μπορεί να καθυστερήσει να αντιδράσει σε γρήγορες αλλαγές τάσεων, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καθυστερημένες εισόδους ή εξόδους.
 • Συμπληρωματικά εργαλεία: TradeΗ rs θα πρέπει να χρησιμοποιεί το Aroon σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης για να επιβεβαιώσει τα σήματα και να βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων.

💡Βασικά Takeaways

 • Η ένδειξη Aroon βοηθάει tradeΗ rs εντοπίζει την ισχύ των τάσεων, τις αντιστροφές και τις ευκαιρίες συναλλαγών.
 • Το Aroon αποτελείται από δύο γραμμές, το Aroon Up και το Aroon Down, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ 0 και 100.
 • Ερμηνεύστε τα σήματα Aroon αξιολογώντας τις τιμές του Aroon Up and Down, καθώς και τα crossover τους.
 • Λάβετε υπόψη τους περιορισμούς του δείκτη Aroon και χρησιμοποιήστε τον σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης.
 • Εφαρμόστε τον δείκτη Aroon σε διάφορα χρονικά πλαίσια και μέσα συναλλαγών για βελτιωμένη ευελιξία.

Συχνές Ερωτήσεις

Ο δείκτης Aroon μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορα μέσα συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, forex, εμπορεύματα και δείκτες. Η αποτελεσματικότητά του μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη συγκεκριμένη αγορά, τη μεταβλητότητα και άλλους παράγοντες, αλλά παραμένει ένα ευέλικτο εργαλείο για τον εντοπισμό τάσεων και την ανίχνευση αναστροφής.

Ενώ τόσο ο Aroon όσο και οι κινούμενοι μέσοι όροι στοχεύουν στον εντοπισμό τάσεων και πιθανών ανατροπών, προσεγγίζουν αυτούς τους στόχους διαφορετικά. Οι κινητοί μέσοι όροι υπολογίζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα προηγούμενων τιμών, καθιστώντας τους δείκτες υστέρησης. Ο δείκτης Aroon, από την άλλη πλευρά, εστιάζει περισσότερο στο χρόνο που έχει περάσει από τις υψηλότερες και τις χαμηλότερες τιμές, παρέχοντας μια διαφορετική προοπτική για την ένταση της τάσης και τη δυνατότητα αντιστροφής. Ο συνδυασμός Aroon με άλλους δείκτες, όπως οι κινητοί μέσοι όροι, μπορεί να ενισχύσει α tradeτην ικανότητα του r να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για την ένδειξη Aroon είναι συνήθως μια περίοδος 14 ή 25 ημερών, αλλά δεν υπάρχει ρύθμιση που να ταιριάζει σε όλους. TradeΗ rs θα πρέπει να πειραματιστεί με διαφορετικές περιόδους και να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν στο συγκεκριμένο στυλ συναλλαγών, μέσο και χρονικό πλαίσιο. Είναι ζωτικής σημασίας να ελέγξετε εκ των υστέρων τυχόν προσαρμογές για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητά τους.

Το άρθρο αυτό ήταν χρήσιμο;

Βαθμολογήθηκε 4.7 από 5
4.7 από 5 αστέρια (3 ψήφοι)
Έξοχος67%
Πολύ καλό33%
Μέσος0%
φτωχός0%
Τρομερός0%

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *

Οχι αρκετά? Έχουμε περισσότερο εκπαιδευτικό περιεχόμενο!

Συνιστάται για εσένα

Κορυφαία Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 27 Μαΐου 2023
favicon (1)
Βαθμολογήθηκε 4.6 από 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
mitrade favicon
Βαθμολογήθηκε 4.5 από 5
4.5 από 5 αστέρια (33 ψήφοι)
70% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
investfw φάβι
Βαθμολογήθηκε 4.4 από 5
4.4 από 5 αστέρια (7 ψήφοι)
76% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
favicon (2)
Βαθμολογήθηκε 4.4 από 5
4.4 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα
favicon-32x32 (1)
Βαθμολογήθηκε 4.3 από 5
4.3 από 5 αστέρια (20 ψήφοι)
73.9% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί να ήθελε επίσης:

Τι ακριβώς είναι CFDs?

Εάν είστε αρχάριος στις συναλλαγές, πιθανότατα αναρωτιέστε τι CFDs είναι. Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτούς σε αυτήν την ανάρτηση.

τι είναι ένα broker

Τι είναι ένα Broker?

Μάθετε τι α broker είναι και γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε ένα broker σύ ο ίδιος.

Κορυφαία Brokers

Τι θέλεις να trade?

Επιλέξαμε την κορυφή brokers, ανάλογα με το τι θέλετε trade το περισσότερο.

Τελευταία ενημέρωση: Μάιος 2023