ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Τι ακριβώς είναι CFDs?

Βαθμολογήθηκε το 4.7 από το 5
4.7 από 5 αστέρια (3 ψήφοι)

Εάν είστε αρχάριος στις συναλλαγές, πιθανότατα αναρωτιέστε τι CFDs είναι. Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτούς σε αυτήν την ανάρτηση.

CFD συναλλαγές εξηγείται ξεκάθαρα!

Η πολύ βασική ιδέα για Συμβόλαια επί της Διαφοράς είναι μια ιδέα που ξεκίνησε στην Αγγλία, καθώς μόνο ένα μικρό μέρος της τιμής καταβάλλεται για μετοχές. Ωστόσο, το κέρδος μπορεί να απορροφηθεί πλήρως μέσω της επένδυσης. Συναλλαγές χρησιμοποιώντας CFDs έχει λάβει σημαντική σημασία τα τελευταία 10 χρόνια. CFDΕπιτρέπουν κερδοσκοπίες μεγάλης κλίμακας που χρησιμοποιούν πολύ λίγο κεφάλαιο και είναι εύκολο να κατανοηθούν λόγω της απλής δομής τους.

Τα εμπόδια μέσα CFD στην περίπτωση των ιδιωτικών traders από την πλειοψηφία των άλλων τμημάτων της χρηματοπιστωτικής αγοράς. CFD brokers – τα οποία περιλαμβάνουν αυξανόμενους αριθμούς καθιερωμένων που βασίζονται στο Διαδίκτυο brokers, να έχετε λογαριασμούς με μόλις μερικές εκατοντάδες ευρώ για ελάχιστη κατάθεση. Προσφέρουν επίσης μια ολοκληρωμένη λύση για συναλλαγές που περιλαμβάνει προσφορές, εργαλεία χαρτογράφησης και ανάλυσης καθώς και αυτοματοποιημένο λογισμικό συναλλαγών.

Μεγάλη κερδοσκοπία, αλλά με λίγα κεφάλαια

Με CFDs, tradeΗ rs μπορεί να συμμετέχει άμεσα στην ανάπτυξη των τιμών των δεικτών, των ομολόγων εμπορευμάτων, των νομισμάτων, της ανταλλαγής μετοχών-traded δείκτης κεφαλαίων και άλλων αγορών χωρίς να χρειάζεται να έχετε πολύπλοκη πρόσβαση στο χρηματιστήριο για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ή την πρόκληση του καθορισμού της διαδρομής της επένδυσης όπως είναι το σενάριο με τα warrants.

Η ιδανική κατάσταση είναι για τους επενδυτές να έχουν καλύτερη απόδοση από μια παραδοσιακή αγορά μετοχών.

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ της αγοράς μετοχών CFD και μετοχές

Εάν αγοράζετε ένα CFD σε ένα απόθεμα, δεν κατέχετε το απόθεμα και χρησιμοποιείτε μόνο τα χρήματά σας ως εγγύηση. Αυτό είναι γνωστό ως περιθώριο. Εάν μια επένδυση κεφαλαίου είναι μικρή, π.χ. 10 τοις εκατό της τιμής της μετοχής, ο επενδυτής έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει πλήρως στην απόδοση των μετοχών.

Εάν η τιμή της μετοχής είναι 50 ευρώ, για παράδειγμα η τιμή της μετοχής είναι 50 ευρώ, πρέπει να κατατεθούν μόνο 5 ευρώ ως εγγύηση. Το υπόλοιπο καταβάλλεται από το CFD πάροχο.

Η μόχλευση χρησιμοποιείται για τη μόχλευση ζημιών και κερδών.

Με CFDμπορείτε να αυξήσετε τα κέρδη σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυξάνετε και τις πιθανές απώλειες. Ιδιαίτερα όσον αφορά το τελευταίο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το CFD λειτουργεί για να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσετε τα επενδυμένα κεφάλαιά σας. Ένα διαφορετικό παράδειγμα μπορεί να απεικονίσει την επίδραση της μόχλευσης σε CFDs.

Περιορισμός απωλειών

Η απώλεια που θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια CFD Οι συναλλαγές θα μπορούσαν να περιοριστούν από παράγοντες όπως η εγγυημένη stop loss ποσοστά, ένα κανονικό stop-loss και το CFD brokerτην απαίτηση της έκδοσης κλήσεων περιθωρίου. Εάν τα ίδια κεφάλαιά σας (η πραγματική αξία των θέσεων σας + τα ανεξόφλητα κεφάλαιά σας) πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο όπως το 50%, broker συνήθως αρχίζει να κλείνει θέσεις αυτόματα.

Προστασία αρνητικών ισορροπιών

Εάν έχετε ανοιχτές θέσεις και εμφανίζονται μεγάλες διακυμάνσεις τιμών, μερικές φορές κενά μπορεί να μετακινήσει τις θέσεις σας εναντίον σας, έτσι τα ίδια κεφάλαιά σας πέφτουν κάτω από το μηδέν και γίνονται αρνητικά. Στο παρελθόν πολλά brokerανάγκασε τους πελάτες να καλύψουν οποιοδήποτε αρνητικό υπόλοιπο, αλλά εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιείται προστασία αρνητικού υπολοίπου από πολλούς brokerμικρό. Εξασφαλίζει ότι μπορείτε να χάσετε μόνο το ποσό των χρημάτων που επενδύσατε και τίποτα επιπλέον.

Στην ΕΕ λόγω του κανονισμού ESMA, κάθε broker πρέπει να έχει προστασία αρνητικού ισοζυγίου, αλλά ορισμένες όχι όλες οι χώρες εκτός ΕΕ επιβάλλουν αυτόν τον κανόνα. Ίσως είναι χρήσιμο να ελέγξετε το δικό σας brokerτη στάση του για την προστασία του αρνητικού υπολοίπου πριν από τη διαπραγμάτευση. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δικό μας σύγκριση και φίλτρο για προστασία πάντα αρνητικών ισορροπιών

Γιατί είναι CFDείναι δημοφιλής;

Χαμηλό κόστος συναλλαγών

CFDs έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επενδυτών που είναι ιδιώτες από την αρχή. Αυτό είναι εμφανές στις δομές αμοιβών των διαφόρων brokerπου διατίθενται στην αγορά. Πλήθος CFDs μπορεί να είναι traded χωρίς προμήθεια, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος περιορίζεται στη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, η οποία είναι συνήθως πολύ περιορισμένη εάν χρησιμοποιείτε στερεό broker.

Παρόλο που οι συναλλαγές διεξάγονται εξωχρηματιστηριακά (OTC), CFDσε καμία περίπτωση δεν εξαιρούνται από τη ρύθμιση. ο brokerεποπτεύονται από εποπτικά όργανα χρηματοοικονομικής εποπτείας όπως η Bafin και η FCA. Οι φορολογικές αρχές αντιμετωπίζουν τα εισοδήματα από CFD συναλλαγές συνήθως ως έσοδα από προθεσμιακές συναλλαγές. Αυτό τους θέτει σε ευνοϊκή θέση σε σύγκριση με τα κέρδη από μετοχές, καθώς η δυνατότητα αντιστάθμισης ζημιών είναι περιορισμένη. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να μην ισχύουν για κάθε αναγνώστη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους τοπικούς φορολογικούς κανονισμούς σας.

Η αντιστάθμιση και η κερδοσκοπία

Πολλοί ιδιώτες επενδυτές χρησιμοποιούν CFDνα κάνετε εικασίες ή, στο ιδανικό σενάριο, να κερδίσετε υψηλές αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, CFDχρησιμοποιούνται επίσης για σκοπούς αντιστάθμισης. CFDσας επιτρέπουν να καλύψετε ένα υπάρχον χαρτοφυλάκιο έναντι απώλειας τιμής με μικρό κόστος και με γρήγορο χρόνο απόκρισης.

Λόγω της τεράστιας πιθανότητας να κερδίσετε ένα κέρδος, δεν είναι απροσδόκητο CFD η διαπραγμάτευση συνοδεύεται από την κίνδυνος των απωλειών σε μεγάλο βαθμό. Όμως, όλο και περισσότερο, brokerανταποκρίνονται στις ανάγκες των επενδυτών από τον ιδιωτικό τομέα και προσφέρουν εργαλεία για τη βελτιστοποίηση του ορίου ζημιών ή ακόμα και τον αποκλεισμό ορισμένων περιθωρίων κέρδους υπέρ των πελατών τους.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά