ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Τι είναι το Χρηματιστήριο και πώς λειτουργεί;

Βαθμολογήθηκε το 5.0 από το 5
5.0 από 5 αστέρια (1 ψήφος)
Πώς λειτουργεί το χρηματιστήριο;

Τι είναι το Χρηματιστήριο;

Το χρηματιστήριο είναι μια ρυθμιζόμενη αγορά όπου αποθέματα are traded.

Το χρηματιστήριο είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν μετοχές εταιρειών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ένα ποσοστό ιδιοκτησίας σε αυτές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αποθέματα μπορούν να είναι μόνο traded σε χρηματιστήρια όπως το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ή το NASDAQ. Όταν κάποιος αγοράζει μετοχές της εταιρείας XYZ από ένα άτομο που τις κατέχει, αυτό το άτομο γίνεται επίσης ιδιοκτήτης της XYZ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επενδύουν σε μετοχές όταν ελπίζουν ότι η εταιρεία τους θα αυξηθεί σε αξία και θα παράγει αποδόσεις για τους επενδυτές. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος επενδύσει $ 1,000 τη στιγμή που πιστεύει ότι η εταιρεία του θα αποφέρει απόδοση 10% ετησίως, τότε μετά από ένα χρόνο θα έχει 1,100 $ (1,000 $ + 10% κέρδος).

Πώς η οικονομική υγεία μιας εταιρείας επηρεάζει την αξία των μετοχών της

Εάν η οικονομική υγεία μιας εταιρείας υποχωρήσει, η τιμή της μετοχής της θα επηρεαστεί αρνητικά. Οι μετοχές αξίας άνω του 1.00 $ ανά μετοχή θεωρούνται «στο χρήμα» και είναι εμπορεύσιμες στην ανοιχτή αγορά. Όταν βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση μιας εταιρείας, είναι πιο πιθανό ότι η μετοχή της θα αυξηθεί σε αξία.

Όταν τα οικονομικά μιας εταιρείας αρχίσουν να επιδεινώνονται, οι μετοχές τους θα χάσουν γενικά την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους: αυξημένο χρέος, μειωμένη αύξηση εισοδήματος και κερδών και αυξημένο κόστος κεφαλαίου. Οι επενδυτές ενδέχεται επίσης να αντιληφθούν τα προβλήματα ενώπιον του ευρύτερου κοινού και να πουλήσουν τις μετοχές τους για άλλη επένδυση ή να στραφούν σε κατοχή ομολόγων ή μετρητών αντί μετοχών σε επικίνδυνες εταιρείες με πτητικές αξίες μετοχών.

Πώς να κερδίσετε χρήματα από τις επενδύσεις σας

Η επένδυση μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο και είναι συχνά δύσκολο να γνωρίζουμε πώς να ξεκινήσουμε. Μια στρατηγική για αρχάριους μπορεί να είναι να ξεκινήσουν με αυτές τις επενδύσεις που γνωρίζετε περισσότερο.

Για παράδειγμα, εάν έχετε χρήματα στο χρηματιστήριο, τότε το επόμενο βήμα σας μπορεί να είναι να αναζητήσετε διαφορετικά κεφάλαια ή να επενδύσετε σε μεμονωμένες μετοχές που είναι πιο ευθυγραμμισμένες με τους στόχους σας. Εάν έχετε χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου, τότε το επόμενο βήμα σας μπορεί να είναι να εξερευνήσετε CD ή άλλους τύπους τίτλων σταθερού εισοδήματος.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι όταν ξεκινάτε, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι παραμένετε επενδυμένοι σε μια βιομηχανία ή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων παρά να επενδύσετε σε εντελώς καινούργιους. »

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επενδύσετε τα χρήματά σας. Εάν θέλετε να επενδύσετε σε μετοχές ή forex, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι. Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη επιστροφή μετρητών, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε ένα ομόλογο ή ένα πιστοποιητικό κατάθεσης.

Για αρχάριους, είναι καλύτερα να μην το κάνετε κίνδυνος πάρα πολλά χρήματα ταυτόχρονα και ξεκινήστε με μικρές επενδύσεις όπως $200- $500 για να δείτε πώς λειτουργεί η αγορά πριν επενδύσετε περισσότερα. Όταν ξεκινάτε, είναι σημαντικό να κρατάτε υπό έλεγχο τα συναισθήματά σας και να χρησιμοποιείτε κάποιο καλό στρατηγικές για τη διαχείριση των επενδύσεών σας προτού κατακτήσουν τη ζωή σας!

  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέσο όρο κόστους σε δολάρια που σημαίνει επένδυση ίσων ποσών σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έτσι ώστε τα σκαμπανεβάσματα να μην επηρεάζουν ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων. Ο μέσος όρος κόστους σε δολάρια είναι η διαδικασία αγοράς μετοχών μιας συγκεκριμένης μετοχής σε διάφορες χρονικές στιγμές και σε διαφορετικές τιμές. Αυτό διαφέρει από την επένδυση όλων των χρημάτων σας σε μια μέρα, επειδή σας επιτρέπει να αγοράσετε περισσότερες μετοχές όταν η τιμή είναι χαμηλή. Ο μέσος όρος του κόστους του δολαρίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αποταμίευση για συνταξιοδότηση, για παράδειγμα, έχοντας κάποια χρήματα σε μετοχές και μερικά σε ομόλογα. Εάν σημειωθεί μεγάλη πτώση στην αγορά, δεν πρόκειται να χάσετε πολλά επειδή είστε διαφοροποιημένοι.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα διαφορετικών μετοχών και ETF για να διαφοροποιήσετε τις επενδύσεις σας. Μην επενδύετε πολλά χρήματα σε μία μετοχή.

Επενδυτικές στρατηγικές για αρχάριους

Η επένδυση των χρημάτων σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Ποιες είναι όμως μερικές από τις στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αρχάριοι επενδυτές για να δημιουργήσουν επιτυχημένες επενδύσεις;

Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να επενδύουν στην ασφαλή διαδρομή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων και πώς λειτουργούν οι επενδύσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι η επένδυση σε ασφαλή διαδρομή μπορεί να μην είναι τόσο κερδοφόρα όσο ορισμένες άλλες διαδρομές.

Μερικές δημοφιλείς στρατηγικές για αρχάριους είναι:

  1. Δείκτης κεφαλαίων, το οποίο σας επιτρέπει να επενδύετε σε πολλές μετοχές ταυτόχρονα με χαμηλές προμήθειες
  2. Διαποικίληση, που κατανέμει τα χρήματά σας σε διαφορετικούς κλάδους και τύπους επενδύσεων. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο μειώνοντας την έκθεσή σας σε οποιονδήποτε κλάδο ή την απόδοση της εταιρείας.
  3. Παθητική επένδυση, που σημαίνει επένδυση χωρίς συναλλαγές με α broker ή σύμβουλος

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε να επενδύετε; Δεν υπάρχει «καλύτερος» τρόπος επένδυσης, αλλά υπάρχουν ορισμένες κοινές προσεγγίσεις για αρχάριους που μπορεί να είναι χρήσιμες: αμοιβαία κεφάλαια δεικτών, διεθνείς μετοχές, ομόλογα, μεμονωμένες μετοχές ή ETFs. Κάθε προσέγγιση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες σας πριν επιλέξετε μια επιλογή.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επενδύσουν οι αρχάριοι: αγορά και διατήρηση ή διαπραγμάτευση.

  1. Εάν έχετε μακροχρόνιο ορίζοντα, η στρατηγική αγοράς και κράτησης είναι χρήσιμη. Η διαπραγμάτευση, από την άλλη πλευρά, θα ήταν κατάλληλη για βραχυπρόθεσμους επενδυτές που δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμείνουν επενδυμένοι σε κάτι που μπορεί να μην κινείται προς όφελός τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Αρχάριοι tradeΗ rs θα πρέπει επίσης να ξεκινήσει από μικρές διαπραγματεύοντας ένα ή δύο περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

Πόροι για επενδυτές

Μπορείτε να ξεκινήσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο για διαπραγμάτευση μετοχών ή επενδύοντας στο χρηματιστήριο. Αυτά τα βιβλία θα σας διδάξουν τα βασικά για το πώς να επενδύσετε και μπορεί ακόμη και να καλύπτουν θέματα όπως οι διαφορετικοί τρόποι διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου σας, πώς να λαμβάνετε σωστές επενδυτικές αποφάσεις και ποιες επενδύσεις είναι καλύτερες για εσάς.

Or απλά συνεχίστε να διαβάζετε BrokerCheck καθώς δημοσιεύουμε τακτικά χρήσιμες πληροφορίες για traders και επενδυτές.

Συχνές ερωτήσεις για το Χρηματιστήριο

Τι είναι Χρηματιστήριο;

Ο όρος «χρηματιστήριο» αναφέρεται συχνά σε έναν από τους κύριους δείκτες χρηματιστηρίου, όπως ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ή ο δείκτης S&P 500. Η χρηματιστηριακή αγορά είναι εκεί όπου οι επενδυτές συνδέονται για να αγοράζουν και να πωλούν πιο συχνά επενδύσεις, μετοχές, οι οποίες είναι μετοχές ιδιοκτησία σε δημόσια εταιρεία.

Τι είναι η κίνηση του Χρηματιστηρίου;

Μπορεί να δείτε έναν τίτλο ειδήσεων που λέει ότι το χρηματιστήριο κινήθηκε χαμηλότερα ή ότι το χρηματιστήριο έκλεισε πάνω ή κάτω για την ίδια ημέρα. Τις περισσότερες φορές, αυτό σημαίνει ότι οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν κινηθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω, πράγμα που σημαίνει ότι οι μετοχές εντός του δείκτη είτε έχουν κερδίσει είτε έχουν χάσει την αξία τους στο σύνολό τους.

Τι είναι οι μετοχές αγοράς και πώλησης;

Οι επενδυτές που αγοράζουν και πωλούν μετοχές ελπίζουν να αποφέρουν κέρδη μέσω αυτής της κίνησης στις τιμές των μετοχών.

Ποιοι κίνδυνοι συνδέονται με τις επενδύσεις;

Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προηγούμενες επιδόσεις της αγοράς και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές επιδόσεις. Δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για το μέλλον των επενδύσεών σας. Μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την αξία τους.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαρτίου 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά