ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

DMI Formula & Trading Strategy

Βαθμολογήθηκε το 4.7 από το 5
4.7 από 5 αστέρια (3 ψήφοι)

Ως trader, η κατανόηση του εδάφους της αγοράς είναι το κλειδί και ο Δείκτης Κατευθυντικής Κίνησης (DMI) χρησιμεύει ως φάρος, καθοδηγώντας κάποιον στις πολυπλοκότητες των τάσεων της αγοράς. Ωστόσο, η σωστή εφαρμογή του μπορεί συχνά να είναι αόριστη, θέτοντας προκλήσεις στον υπολογισμό του τύπου του ή στην ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής στρατηγικής συναλλαγών.

DMI Formula & Trading Strategy

💡 Βασικά Takeaways

  • Κατανόηση του DMI: Το DMI, ή ο δείκτης κατευθυντικής κίνησης, είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο στην τεχνική ανάλυση, που χρησιμοποιείται από traders για να προσδιορίσετε την ένταση της κίνησης των τιμών είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αποτελείται από ADX, +DI και -DI, ​​που βοηθούν στην πρόβλεψη των τάσεων και των αντιστροφών της αγοράς.
  • Φόρμουλα DMI: Ο υπολογισμός του DMI περιλαμβάνει πολλά βήματα, όπως το πραγματικό εύρος, η κατευθυντική κίνηση, η μέση κατευθυντική κίνηση και ο μέσος δείκτης κατεύθυνσης. TradeΗ rs πρέπει να εξοικειωθεί με τον τύπο για να μετρήσει αποτελεσματικά την κίνηση των τιμών και την κατεύθυνσή της.
  • Στρατηγική DMI: Βοηθήματα στρατηγικής DMI traders στην ανάπτυξη ενός καλύτερου συστήματος συναλλαγών. Μια υψηλή τιμή ADX σημαίνει μια ισχυρή τάση ενώ μια χαμηλή υποδηλώνει ότι η αγορά πηγαίνει προς τα πλάγια. TradeΟι rs συνήθως θεωρούν μια στρατηγική DMI πολύτιμη όταν το ADX είναι πάνω από 25, υποδεικνύοντας μια ισχυρή κατευθυντική κίνηση.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Κατανόηση της φόρμουλας DMI

Στρατηγική DMI

Εάν χρειάζεστε πιο προηγμένες δυνατότητες χαρτογράφησης για να δοκιμάσετε το DMI, μπορούμε να σας προτείνουμε Tradingview.

Η Δείκτης κατεύθυνσης κίνησης (DMI) λάμπει ως εξαιρετικό τεχνική ανάλυση εργαλείο που χρησιμοποιείται εκτενώς από traders να προβλέψει τις τάσεις και τις κινήσεις των τιμών. Σχεδιασμένος περίπλοκα από τον J. Welles Wilder το 1978, η φόρμουλα DMI αποτελείται από τρία κύρια συστατικά: Ένδειξη κατεύθυνσης συν (+DI), Μείον δείκτης κατεύθυνσης (-DI), να Μέσος δείκτης κατευθύνσεων (ADX).

\(+DI = \frac{{\text{True Range}}}{{\text{Period}}}\)

\(-DI = \frac{{\text{True Range}}}{{\text{Period}}}\)

\(ADX = \frac{{\text{Άθροισμα +DI και -DI σε n περιόδους}}}{n}\)

\( \text{True Range} = \max(\text{High} – \text{Low}, \text{High} – \text{Προηγούμενο Κλείσιμο}, \text{Προηγούμενο Κλείσιμο} – \text{Χαμηλό}) \)

Ερευνώντας βαθύτερα τα στοιχεία DMI, το + ΔΙ βοηθά στον εντοπισμό της ισχύος των ανοδικών κινήσεων των τιμών, ενώ η -DI μετράει τη δύναμη των καθοδικών κινήσεων των τιμών. Τέλος, το ADX, ένας μη κατευθυντικός δείκτης, λειτουργεί ως το μέτρο όλης της κατευθυντικής κίνησης, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για την ισχύ της τάσης, ανεξάρτητα από την κλίση της - προς τα πάνω ή προς τα κάτω.

Εκπληκτικά απλό στον υπολογισμό, το τύπος DMI ξεκινά με τον υπολογισμό του True Range (TR), ακολουθούμενο από την Directional Movement (DM). Στη συνέχεια, προσδιορίζεται ο εξομαλυνμένος μέσος όρος και για τις δύο μετρήσεις για μια καθορισμένη περίοδο. Τέλος, τα +DI, -DI και ADX προκύπτουν χρησιμοποιώντας μαθηματικές εξισώσεις που περιλαμβάνουν αυτά τα σχήματα.

Παρά τη φαινομενικά πολύπλοκη φύση του, ο τύπος DMI παρέχει μια ξεκάθαρη απεικόνιση των τάσεων της αγοράς. Η διέλευση του +DI έναντι του -DI μπορεί να υποδηλώνει μια πολλά υποσχόμενη ανοδική τάση, προκαλώντας έκκληση για στρατηγική αγοράς. Αντίθετα, εάν το -DI ταξιδεύει πάνω από το +DI, μπορεί να υποδηλώνει μια πιθανή πτωτική τάση, υποδηλώνοντας έτσι την ανάγκη για μια στρατηγική πώλησης. Κώδικας HTML για τον τύπο DMI

Αναλύοντας τα μυστικά της φόρμουλας DMI, μπορεί κανείς να αποκαλύψει σιωπηρές συμπεριφορές της αγοράς, ενθαρρύνοντας τη συνετή, τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων. Η υιοθέτηση αυτής της φόρμουλας μπορεί ενδεχομένως να βελτιωθεί στρατηγικές διαπραγμάτευσης, ενισχύουν την κερδοφορία και μειώνουν σημαντικά κίνδυνος.

1.1. Βασικά στοιχεία του DMI

DMI, συντομογραφία για Δείκτης κατεύθυνσης κίνησης, είναι ένα βασικό εργαλείο που χρησιμοποιείται από traders για να μετρήσει την ισχύ των τάσεων των τιμών. Ως μέρος του Μέσος κατευθυντικός δείκτης (ADX), το DMI δημιουργεί δεδομένα που βοηθούν στο να διακρίνουμε εάν η αγορά είναι τάσεις και καθορίζει τη ισχύ και την κατεύθυνση αυτής της τάσης.

Υποστηρίζουν το DMI δύο κύρια στοιχεία: θετική κατευθυντική κίνηση (+DI) και αρνητική κατευθυντική κίνηση (-DI). Όταν αντιμετωπίζουμε μια ανοδική τάση, το +DI παίζει σημαντικό ρόλο, αντανακλώντας τη δύναμη της ανοδικής τάσης ορμή. Αντίθετα, το -DI υποδηλώνει τη δύναμη πίσω από μια πτωτική τάση.

Επιτακτική ανάγκη να σημειωθεί είναι η κλίμακα DMI, η οποία κυμαίνεται από 0 έως 100 – μια υψηλή ένδειξη συνήθως συνεπάγεται μια ισχυρή τάση, ενώ μια χαμηλή ένδειξη συχνά υποδηλώνει μια πιο αδύναμη. Γενικά, οι ενδείξεις πάνω από 25 δείχνουν προς μια ισχυρή τάση, ενώ οτιδήποτε κάτω από το 20 σημαίνει μια αδύναμη ή μη τάσεις της αγοράς.

TradeΟι rs συνήθως αναζητούν διασταυρώσεις μεταξύ των +DI και -DI ως δείκτες για πιθανές ευκαιρίες συναλλαγών. Μια διασταύρωση +DI έναντι ενός -DI μπορεί να ερμηνευθεί ως πιθανή ευκαιρία αγοράς, ενώ το αντίστροφο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανότητα πώλησης. Αυτές οι διασταυρώσεις, σε συνδυασμό με πρόσθετους δείκτες όπως Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI) or Κινούμενη μέση σύγκλιση σύγκλισης (MACD), διαμορφώστε ισχυρές στρατηγικές συναλλαγών που μπορούν να ενισχύσουν τις δυνατότητες επιτυχίας trades σε οποιαδήποτε δεδομένη αγορά.

Επιπλέον, καταλαβαίνω tradeΟι rs χρησιμοποιούν το DMI σε σύζευξη με άλλα εργαλεία για να επικυρώσουν την ισχύ μιας τάσης, να σηματοδοτήσουν αλλαγές και να εντοπίσουν πιθανά σημεία εισόδου ή εξόδου. Αυτή η χρήση του DMI, με άλλους δείκτες και στρατηγικές, περιορίζει τη βασική χρησιμότητα του DMI – καθιερώνοντας βελτιωμένη κατανόηση των τάσεων της αγοράς και διευκολύνοντας τις καλά ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.

1.2. Υπολογισμός του DMI

Υπολογισμός του δείκτη κίνησης κατεύθυνσης (DMI) είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων που παρέχει ένα ευέλικτο εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των τάσεων της αγοράς. Ξεκινήστε αυτόν τον υπολογισμό προσδιορίζοντας θετική και αρνητική κατευθυντική κίνηση. Η θετική κατευθυντική κίνηση προκύπτει όταν το υψηλό ρεύμα μείον το προηγούμενο υψηλό υπερβαίνει το προηγούμενο χαμηλό μείον το χαμηλό ρεύμα. Αντίθετα, η αρνητική κίνηση εκδηλώνεται όταν το προηγούμενο χαμηλό μείον το τρέχον χαμηλό αντικαθιστά το τρέχον υψηλό μείον το προηγούμενο υψηλό. Μετά τον προσδιορισμό των θετικών και αρνητικών κινήσεων, πρέπει να καθοριστεί το αληθινό εύρος, το οποίο είναι η υψηλότερη τιμή μεταξύ του τρέχοντος υψηλού μείον το τρέχον χαμηλό, του τρέχοντος υψηλού μείον το προηγούμενο κλείσιμο και του προηγούμενου κλεισίματος μείον το τρέχον χαμηλό.

Το επόμενο βήμα είναι ο υπολογισμός των ομαλών θετικών και αρνητικών κατευθυντικών δεικτών 14 περιόδων καθώς και του αληθούς εύρους 14 περιόδων. Ένα κρίσιμο σημείο σε αυτόν τον υπολογισμό είναι να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός με το 100, σε αντίθεση με το αντίστοιχο, τον μέσο δείκτη κατεύθυνσης (ADX). Το σχήμα που προκύπτει, ο δείκτης θετικής κατεύθυνσης και ο αρνητικός δείκτης κατεύθυνσης, θα είναι ένας λόγος που ταλαντώνεται μεταξύ 0 και 1. Ουσιαστικά, tradeΗ rs το χρησιμοποιεί για να εντοπίσει σημαντικές αλλαγές στις τάσεις της αγοράς.

Συστατικό Περιγραφή Τύπος Ερμηνεία
+ ΔΙ Δείκτης θετικής κατεύθυνσης Αληθινό Εύρος / Περίοδος Η υψηλή τιμή υποδηλώνει έντονη ανοδική τάση
-DI Αρνητικός δείκτης κατεύθυνσης Αληθινό Εύρος / Περίοδος Η υψηλή τιμή υποδηλώνει έντονη πτωτική τάση
ADX Μέσος δείκτης κατευθύνσεων Άθροισμα +DI και -DI σε n περιόδους / n Η υψηλή τιμή υποδηλώνει ισχυρή τάση (κάθε κατεύθυνση)
Αληθινό εύρος Μέτρηση του εύρους τιμών για μια δεδομένη χρονική περίοδο μέγιστο (Υψηλό – Χαμηλό, Υψηλό – Προηγούμενο Κλείσιμο, Προηγούμενο Κλείσιμο – Χαμηλό) Χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό +DI και -DI

2. Στρατηγική DMI για Traders

Κατανόηση της Στρατηγικής DMI και της Εφαρμογής της στο Trading είναι πεμπτουσία για traders με στόχο να ευδοκιμήσει σε δυναμικές αγορές. Αξιοποιώντας τη δύναμη του Δείκτης Κατευθυντικής Κίνησης (DMI), tradeΗ rs μπορεί σωστά να κρίνει εάν μια ασφάλεια είναι σε τάση και να μετρήσει τη δύναμη αυτής της τάσης.

Ο πυρήνας της Στρατηγική DMI αποτελείται από τρεις κυμαινόμενες γραμμές: τον δείκτη συν κατεύθυνσης κίνησης (+DMI), τον δείκτη μείον κατευθυντικής κίνησης (-DMI) και τον δείκτη μέσης κατευθυντικής κίνησης (ADX). Το +DMI ανιχνεύει την ένταση της ανοδικής τάσης ενώ το -DMI διακρίνει την ένταση της πτωτικής τάσης. TradeΗ rs παρακολουθεί έντονα τις διασταυρώσεις αυτών των γραμμών ως πιθανά σήματα αγοράς ή πώλησης.

Το ADX, που αντιπροσωπεύει την ισχύ της τάσης, κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100. Οι τιμές πάνω από το 20 υποδηλώνουν ισχυρές τάσεις και διατηρούν τις τρέχουσες θέσεις, ενώ οι τιμές κάτω από το 20 είναι σήματα ασθενέστερων τάσεων, προκαλώντας πιθανή αλλαγή στρατηγικής.

Εφαρμογή του Στρατηγική DMI δεν στηρίζεται μόνο στους αριθμούς. Η παρατήρηση γραφικών αλλαγών στο γράφημα DMI προσθέτει μια επιπλέον διαφήμισηvantageστρώμα. Ο αυξανόμενος ADX δείχνει την ισχύ της αυξανόμενης τάσης, ενώ μια πτωτική γραμμή δείχνει μια τάση αποδυνάμωσης. Διελεύσεις πάνω και κάτω από 20 στη γραμμή ADX αξίζουν tradeΗ αμέριστη προσοχή της rs, καθώς απεικονίζουν καθοριστικές στιγμές στη στρατηγική συναλλαγών.

Στον ασταθή κόσμο των συναλλαγών, η κατανόηση του Στρατηγική DMI διευκολύνει τις έξυπνες αποφάσεις συναλλαγών. Ακριβής ερμηνεία ανόδου, πτώσεων και σταυρών στο διάγραμμα DMI traders με έγκαιρες πληροφορίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περιηγούνται στα ρεύματα της αγοράς με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κερδοφορία.

2.1. Επισκόπηση στρατηγικής

Η Δείκτης Κατευθυντικής Κίνησης (DMI) αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική στρατηγική που αξιοποιεί τη δύναμη του ανάλυση τάσεων στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, δύο βασικά στοιχεία, το Δείκτης θετικής κατεύθυνσης (+DI) και την Δείκτης αρνητικής κατεύθυνσης (-DI), αλληλεπιδρούν για να αποκαλύψουν ευκαιρίες συναλλαγών. Η αρχή είναι απλή: όταν το +DI υπερβαίνει το -DI, ​​σηματοδοτεί μια ανοδική τάση, ενθαρρύνοντας έτσι τους αγοραστές να εισέλθουν στην αγορά. Αντίθετα, εάν κυριαρχεί το -DI, ​​αυτό υποδηλώνει μια πτωτική τάση, υποδηλώνοντας μια κατάλληλη στιγμή για πώληση.

Η Γραμμή ADX, ένα άλλο κρίσιμο μέρος της εξίσωσης DMI, μετράει την ένταση των τάσεων. Βοηθώντας tradeΓια τον εντοπισμό ισχυρών ή αδύναμων τάσεων της αγοράς, οι τιμές ADX υψηλότερες από 25 υποδηλώνουν ότι η τάση είναι ισχυρή και αξίζει προσοχής. Μαζί, αυτοί οι δείκτες προσφέρουν tradeΕίναι μια συνολική κατεύθυνση και δύναμη της αγοράς, που επιτρέπει τη λήψη πιο έξυπνων αποφάσεων εντός του δύσκολου εδάφους των συναλλαγών. Αυτή η συνένωση μετρήσεων, εργαλείων και σημάτων είναι ο πυρήνας για την αποτελεσματική εφαρμογή του Δείκτη Κατευθυντικής Κίνησης. Ο ρόλος της κριτικής σκέψης και ανάλυσης, ωστόσο, δεν μπορεί να υποτιμηθεί. το DMI παρέχει απλώς τα δεδομένα, ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεται οριοθετεί την επιτυχία των συναλλαγών.

2.2. Τεχνικές συναλλαγών με DMI

Προβολή συναλλαγών δείκτη συναλλαγών DMI

Εάν χρειάζεστε πιο προηγμένες δυνατότητες χαρτογράφησης για να δοκιμάσετε το DMI, μπορούμε να σας προτείνουμε Tradingview.

Επενδυτές και traders λουρί πολλαπλών τεχνικές συναλλαγών σε συνδυασμό με το Δείκτης Κατευθυντικής Κίνησης (DMI) να αντλήσει πολύτιμα σήματα συναλλαγών, δημιουργώντας στρατηγικές προσανατολισμένες στα αποτελέσματα. Η χρήση του DMI για τη μέτρηση της κατευθυντικής έντασης των κινήσεων των τιμών μπορεί να δώσει το πάνω χέρι traders παγκοσμίως.

Ο εντοπισμός μιας ισχυρής τάσης συχνά επεξεργάζεται με το DMI, όπου τιμές άνω του 25 υποδηλώνουν ισχυρή τάση και κάτω από 20 υποδηλώνουν αδύναμη ή μη τάσεις στην αγορά. Σε αυτή την κλίμακα, tradeΟι rs συνήθως λαμβάνουν θέσεις long και short λόγω του ανοδικού και πτωτικού κλίματος της αγοράς.

A "διασταύρωση" είναι μια δημοφιλής τεχνική συναλλαγών DMI, που εμφανίζεται όταν η γραμμή +DMI διασχίζει πάνω ή κάτω από τη γραμμή -DMI. Ένα ανοδικό crossover (όπου +DMI ξεπερνά το -DMI) είναι ένα ανοδικό σήμα ενδεικτικό μιας πιθανής ανοδικής τάσης της αγοράς και θα μπορούσε να είναι ένα ευεργετικό σημείο εισόδου για τη λήψη θέσεων long. Αντίθετα, μια πτωτική διασταύρωση (όπου -DMI υπερβαίνει το +DMI) σηματοδοτεί πτωτική συμπεριφορά της αγοράς, παρέχοντας πιθανότητες για ανάληψη θέσεων short.

Επιπλέον, το Γραμμή ADX, ένα συστατικό του DMI, βοηθά στην κατανόηση εάν η αγορά είναι τάσεις ή περιορισμένης κλίμακας. TradeΟι rs συχνά παρακολουθούν για άνοδο του ADX πάνω από 20 ή 25, συνήθως ενδεικτικό μιας ισχυρής τάσης, κατά προτίμηση για προσεγγίσεις που ακολουθούν τις τάσεις. Ωστόσο, όταν η γραμμή ADX πέσει κάτω από αυτά τα επίπεδα, η αγορά μπορεί να είναι περιορισμένη σε εύρος τιμών ή να χάνει δυναμική και tradeΗ rs μπορεί να επιλέξει στρατηγικές αντιστροφής.

Ο εντοπισμός της απόκλισης μεταξύ της κίνησης των τιμών και των δεικτών DMI είναι μια άλλη αποτελεσματική τεχνική συναλλαγών. Αυτό υποδηλώνει μια πιθανή αντιστροφή της τιμής, η οποία θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης για υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας.

Συναλλαγές με DMI απαιτεί μια σχολαστική κατανόηση του εργαλείου, των δεικτών του και των συνεπειών τους. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται σωστά, ωστόσο είναι σημαντικό να το συμπληρώσετε με άλλες μεθόδους ανάλυσης για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της αγοράς.

2.3. Οδηγίες για επιτυχείς συναλλαγές DMI

Η επιτυχία της διαπραγμάτευσης DMI συνοψίζεται σε μια χούφτα κρίσιμων οδηγιών που χρησιμεύουν ως σταθερή πυξίδα που σας οδηγεί προς την κερδοφορία.

Δώστε προτεραιότητα στην υπομονή: Η διαπραγμάτευση DMI δεν είναι μια βιασύνη προς τη γραμμή του τερματισμού. TradeΤο rs δεν πρέπει να πηδήξει με το πρώτο σήμα, αλλά να περιμένει την ιδανική ρύθμιση. Το σύστημα θα πρέπει να υποδεικνύει ότι η αγορά είναι σε τάση, ένα σήμα που επικυρώθηκε από την ADX είναι πάνω από 20.

Κατανοήστε την τάση της αγοράς: TradeΗ rs θα πρέπει να γνωρίζει την κατεύθυνση της αγοράς πριν τοποθετήσει α trade. Θυμηθείτε, η γραμμή -DI που δείχνει προς τα πάνω σημαίνει μια ισχυρή πτωτική τάση ενώ μια ανοδική +DI δείχνει μια ισχυρή ανοδική τάση.

Εξετάστε το χρονικό πλαίσιο: Η επιδέξια προσαρμογή του χρονικού πλαισίου σας μπορεί να διαμορφώσει τα αποτελέσματα των συναλλαγών σας. Ένα μικρότερο χρονικό πλαίσιο μπορεί να παράγει περισσότερα σήματα συναλλαγών, αλλά ίσως με λιγότερη πεποίθηση από αυτά που προέρχονται από μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο.

Οριοθέτηση απωλειών στοπ: TradeΗ rs θα πρέπει να επιβάλει μια εντολή stop-loss σε κατάλληλο επίπεδο. Αυτό το μέτρο προστατεύει το κεφάλαιο έναντι δυσμενών κινήσεων της αγοράς. Συχνά, το πρόσφατο υψηλότερο ή χαμηλότερο χαμηλό θα χρησιμεύσει ως αξιόπιστο stop loss σημείο.

Υπολογίστε τους στόχους κέρδους: Ο ορθολογικός προσδιορισμός των πιθανών στόχων κέρδους πρέπει να συνοδεύει τον καθορισμό των απωλειών. Η πρόσφατη αιώρηση ψηλά ή ταλάντευση χαμηλά συχνά χρησιμεύει ως βέλτιστος στόχος.

Επιμείνετε στη στρατηγική: Η δέσμευση σε μια στρατηγική συναλλαγών είναι υψίστης σημασίας, εξασφαλίζοντας συνέπεια και σταθερότητα εν μέσω της αγοράς μεταβλητότητα.

Συνεχής εκπαίδευση: Η διαπραγμάτευση DMI απαιτεί συνεχή εκπαίδευση χρηματοπιστωτικές αγορές και τεχνική ανάλυση. Οι αγορές εξελίσσονται και η ενημέρωση από γνώσεις προσφέρει ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων.

Με αυτές τις οδηγίες, α tradeΤο r ενισχύει τις πιθανότητες άνθησης στη στρατηγική συναλλαγών DMI, πλοηγώντας στις φουρτουνιασμένες θάλασσες του χρηματιστηρίου με σιγουριά και ακρίβεια. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η επιτυχημένη διαπραγμάτευση δεν είναι εγγύηση, αλλά ένα παιχνίδι πιθανοτήτων – ένα παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε για να κερδίσετε με τα σωστά εργαλεία και νοοτροπία.

📚 Περισσότεροι πόροι

Παρακαλώ σημειώστε: Οι παρεχόμενοι πόροι ενδέχεται να μην είναι προσαρμοσμένοι για αρχάριους και μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για traders χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

"[PDF] Στρατηγική μηχανικής εκμάθησης με βάση τον δείκτη κατευθυντικής κίνησης για την πρόβλεψη σημάτων συναλλαγών μετοχών."
Συγγραφείς: AS Saud, S Shakya
Εφημερίδα: International Journal of Electrical & Computer Engineering
Έτος: 2022
Περιγραφή: Η εργασία προτείνει μια στρατηγική μηχανικής μάθησης που βασίζεται στον δείκτη κίνησης κατεύθυνσης (DMI) για την πρόβλεψη των σημάτων συναλλαγών μετοχών. Η απόδοση αυτής της στρατηγικής αξιολογείται για να μετρηθεί η αποτελεσματικότητά της.
πηγή: ResearchGate (PDF)


"[PDF] Η χρησιμότητα ενός νέου τεχνικού δείκτη, ρυθμός μεταβολής–Alpha (ROC-α) στις χρηματιστηριακές αγορές: Μελέτη των μετοχών κορυφαίας κεφαλαιοποίησης της Μαλαισίας"
Συγγραφείς: JCP M'ng, AHJ Jean
Πλατφόρμα: Citeseer
Περιγραφή: Η μελέτη εισάγει έναν νέο τεχνικό δείκτη που ονομάζεται Rate of Change–Alpha (ROC-α) και διερευνά την εφαρμογή του στο χρηματιστήριο της Μαλαισίας. Η εργασία εξετάζει επίσης άλλους δείκτες, όπως θετικό DMI, αρνητικό DMI και ADX DMI.
πηγή: Citeseer (PDF)

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Ποια είναι η βασική σημασία του DMI στις συναλλαγές;

Ο Δείκτης Directional Movement Index (DMI) είναι αναπόσπαστο μέρος της τεχνικής ανάλυσης που διακρίνει την ισχύ της τρέχουσας τάσης και προβλέπει τη μελλοντική κατεύθυνση των τιμών. Βοηθάει traders στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με τις εισόδους και τις εξόδους στην αγορά.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς λειτουργεί ο τύπος DMI για να βοηθήσει στις συναλλαγές;

Ο τύπος DMI λειτουργεί με τον υπολογισμό δύο τιμών γνωστών ως δείκτης θετικής κατεύθυνσης (+DI) και δείκτης αρνητικής κατεύθυνσης (-DI). Στη συνέχεια, τις αναπαριστά σε ένα γράφημα για να σηματοδοτήσει πτωτικές ή ανοδικές τάσεις. Όταν το +DI είναι πάνω από το -DI, ​​υποδηλώνει μια ανοδική τάση και όταν το -DI είναι πάνω από το +DI, σημαίνει μια πτωτική τάση.

τρίγωνο sm δεξιά
Ποια είναι τα βασικά στοιχεία της δημιουργίας μιας στρατηγικής DMI;

Η δημιουργία μιας στρατηγικής DMI απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση των γραμμών +DI και -DI. Η τακτική παρακολούθηση του μέσου δείκτη κατεύθυνσης (ADX), ένα μέρος του υπολογισμού του DMI που μετρά την ένταση της τάσης, είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η διασταύρωση των ενδείξεων DMI με άλλους τεχνικούς δείκτες για βελτιωμένη ακρίβεια.

τρίγωνο sm δεξιά
Πόσο αξιόπιστα είναι τα σήματα που παράγονται από τη στρατηγική DMI;

Η στρατηγική DMI είναι μια καλά σεβαστή τεχνική προσέγγιση, αλλά δεν πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά σε αυτήν. Δεδομένου ότι το DMI είναι ένας δείκτης που ακολουθεί τις τάσεις, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να καθυστερεί ή να δίνει ψευδείς μετρήσεις σε αγορές χωρίς σαφείς τάσεις. Επομένως, tradeΗ rs συνήθως χρησιμοποιεί το DMI σε συνδυασμό με άλλα αναλυτικά εργαλεία για μια πιο ισχυρή στρατηγική συναλλαγών.

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιοι άλλοι δείκτες λειτουργούν καλά σε συνδυασμό με το DMI σε μια στρατηγική συναλλαγών;

Οι προβλέψεις της DMI σχετικά με τις τάσεις της αγοράς μπορούν να συνδυαστούν καλά με άλλους δείκτες για επιβεβαίωση της τάσης. Αυτοί περιλαμβάνουν κινητούς μέσους όρους, MACD (Κινούμενη μέση απόκλιση σύγκλισης), RSI (Δείκτης σχετικής ισχύος) και ζώνες Bollinger. Μπορούν να παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη μεταβλητότητα των τιμών, την ορμή και τις αντιστροφές τάσεων, καθιστώντας το DMI ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαΐου. 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά