ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Ρυθμίσεις και στρατηγική βέλτιστων δεικτών ανοιχτού ενδιαφέροντος

Βαθμολογήθηκε το 4.3 από το 5
4.3 από 5 αστέρια (3 ψήφοι)

Η Ανοιχτό ενδιαφέρον (OI) ο δείκτης είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για traders και επενδυτές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στον τομέα των παραγώγων. Αυτός ο οδηγός στοχεύει να απομυθοποιήσει το Ανοιχτό Επιτόκιο, διερευνώντας τον υπολογισμό του, τις βέλτιστες τιμές για διαφορετικά χρονοδιαγράμματα συναλλαγών, την ερμηνεία, τον συνδυασμό με άλλους δείκτες και τον ρόλο του στη διαχείριση κινδύνου. Είτε είστε αρχάριος είτε έμπειρος trader, αυτός ο οδηγός προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για να βελτιώσετε τη στρατηγική συναλλαγών σας χρησιμοποιώντας το Open Interest.

Οδηγός καλύτερου ανοιχτού ενδιαφέροντος

💡 Βασικά Takeaways

  1. Βασικές αρχές ανοιχτού ενδιαφέροντος: Η κατανόηση του Ανοιχτού Ενδιαφέροντος είναι απαραίτητη για τη μέτρηση του κλίματος και της ισχύος της αγοράς, ιδιαίτερα στις αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης.
  2. Υπολογισμός και χρονοδιαγράμματα: Ο ακριβής υπολογισμός του ΟΙ και η εφαρμογή του σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις στρατηγικές συναλλαγών.
  3. Ερμηνευτικές αποχρώσεις: Η ερμηνεία του OI σε συνδυασμό με τις τάσεις των τιμών και τον όγκο μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της αγοράς.
  4. Στρατηγικοί συνδυασμοί: Ο συνδυασμός του OI με άλλους δείκτες όπως οι Κινούμενοι Μέσοι όροι και οι Δείκτες Όγκου βελτιώνει την ανάλυση της αγοράς και τη λήψη αποφάσεων.
  5. Διαχείριση κινδύνου: Η ενσωμάτωση του OI σε πρακτικές διαχείρισης κινδύνου, όπως το μέγεθος θέσης και οι στρατηγικές stop-loss, μπορεί να οδηγήσει σε πιο ενημερωμένες και ασφαλέστερες αποφάσεις συναλλαγών.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Επισκόπηση του δείκτη ανοικτού ενδιαφέροντος

Ο δείκτης ανοιχτού ενδιαφέροντος (OI) είναι ένα θεμελιώδες εργαλείο που χρησιμοποιείται στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα πολύτιμο στην αγορά παραγώγων. Αντιπροσωπεύει τον συνολικό αριθμό των εκκρεμών συμβάσεων που δεν έχουν διακανονιστεί για ένα περιουσιακό στοιχείο. Σε αντίθεση με τον όγκο συναλλαγών, ο οποίος αντιπροσωπεύει τον συνολικό αριθμό μετοχών ή συμβολαίων traded σε μια μέρα, το Open Interest παρέχει πληροφορίες για τη ροή χρημάτων σε αγορές συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης, προσφέροντας μια βαθύτερη κατανόηση της ισχύος και του συναισθήματος της αγοράς.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνεται όταν δημιουργούνται νέα συμβόλαια από συμμετέχοντες στην αγορά, υποδεικνύοντας την είσοδο νέων χρημάτων στην αγορά. Αντίθετα, μειώνεται όταν οι συμβάσεις κλείνουν ή διακανονίζονται. Αυτός ο δείκτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τον προσδιορισμό των τάσεων της αγοράς και των πιθανών ανατροπών. Μια ανοδική ΟΙ υποδηλώνει μια τάση ενίσχυσης, ενώ η πτωτική ΟΙ μπορεί να υποδηλώνει μια τάση αποδυνάμωσης ή πιθανή αντιστροφή.

TradeΗ rs και οι επενδυτές χρησιμοποιούν το Open Interest για να μετρήσουν το κλίμα της αγοράς και να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών. Συχνά αναλύεται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες όπως οι κινήσεις των τιμών και ο όγκος συναλλαγών, για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της αγοράς.

Ανοιχτός δείκτης ενδιαφέροντος

Χαρακτηριστικό Περιγραφή
Τύπος δείκτη Δείκτης Αγοράς Παραγώγων
Κύρια χρήση Μετρώντας τη δύναμη και το κλίμα της αγοράς
Πολυπλοκότητα Υπολογισμού Χαμηλός
Τυπική πηγή δεδομένων Στοιχεία αγοράς μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης
Κοινή Ερμηνεία Η αύξηση του ΟΙ υποδηλώνει τάση ενίσχυσης. Η μείωση του OI υποδηλώνει πιθανή τάση αντιστροφής ή εξασθένησης

2. Διαδικασία Υπολογισμού Ανοιχτού Τόκου

Η κατανόηση του υπολογισμού του ανοιχτού ενδιαφέροντος (OI) είναι ζωτικής σημασίας για την ακριβή ερμηνεία των συνεπειών του. Η διαδικασία, αν και απλή, περιλαμβάνει πολλές βασικές πτυχές που traders και οι αναλυτές πρέπει να γνωρίζουν.

2.1 Βασικός Υπολογισμός Ανοιχτού Τόκου

Το ανοιχτό ενδιαφέρον υπολογίζεται μετρώντας τον συνολικό αριθμό των ανοιχτών συμβάσεων σε μια συγκεκριμένη αγορά. Ένα ανοιχτό συμβόλαιο είναι αυτό που έχει υπάρξει tradeδ αλλά δεν έχει ακόμη ρευστοποιηθεί με συμψηφισμό trade ή με παράδοση. Ο υπολογισμός έχει ως εξής:

  1. Πλήθος νέων συμβάσεων: Κάθε νέο trade που ανοίγει μια νέα θέση προσθέτει στο πλήθος των ανοιχτών τόκων.
  2. Πλήθος κλειστών συμβολαίων: Όταν ένας trade είναι κλειστό, αφαιρείται από τον ανοιχτό τόκο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το OI είναι ένα αθροιστικό σύνολο. Για παράδειγμα, εάν πέντε νέα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αγοράζονται και πωλούνται σε μια ημέρα, το ανοιχτό ενδιαφέρον αυξάνεται κατά πέντε, υποθέτοντας ότι αυτά τα συμβόλαια είναι νέες θέσεις και δεν συμψηφίζονται οι υπάρχουσες.

2.2 Θεωρήσεις στον Υπολογισμό

Υπάρχουν μερικές κρίσιμες σκέψεις που πρέπει να έχετε κατά νου:

  • Ωρα της ημέρας: Το OI αναφέρεται συνήθως στο τέλος κάθε ημέρας διαπραγμάτευσης.
  • Λήξη και Διακανονισμός: Καθώς τα συμβόλαια πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους, το ανοιχτό ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις λόγω του κλεισίματος ή της ανατροπής θέσεων.
  • Όγκος έναντι ανοιχτού ενδιαφέροντος: Ενώ ο όγκος συναλλαγών αντιπροσωπεύει το σύνολο των συμβολαίων traded σε μια μέρα, η ΟΙ ασχολείται μόνο με ανοιχτές ή μη διευθετημένες συμβάσεις.
Άποψη Περιγραφή
Τι μετράει Συνολικός αριθμός ανοιχτών συμβάσεων
Αυξάνεται όταν Ανοίγονται νέες συμβάσεις
Μειώνεται Πότε Οι συμβάσεις έχουν κλείσει ή διευθετηθεί
Ώρα αναφοράς Τέλος ημέρας διαπραγμάτευσης
Βασικές εκτιμήσεις Ώρα της ημέρας, λήξη και διακανονισμός συμβολαίων, διάκριση από όγκο συναλλαγών

3. Βέλτιστες τιμές για εγκατάσταση σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια

Η ρύθμιση του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος περιλαμβάνει αποτελεσματικά την κατανόηση των βέλτιστων τιμών του σε διάφορα χρονικά πλαίσια συναλλαγών. Διαφορετικά περιβάλλοντα αγοράς και στυλ συναλλαγών απαιτούν ξεχωριστές προσεγγίσεις για την ερμηνεία των δεδομένων Ανοιχτού Ενδιαφέροντος. Εδώ, διερευνούμε αυτές τις αποχρώσεις σε διάφορα χρονικά πλαίσια.

3.1 Βραχυπρόθεσμες συναλλαγές

Σε βραχυπρόθεσμες συναλλαγές ή ημερήσιες συναλλαγές, tradeΟι rs συχνά επικεντρώνονται σε άμεσες κινήσεις της αγοράς. Για αυτά traders:

  • Γρήγορες αλλαγές στο ΟΙ: Σημαντικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να υποδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον της αγοράς ή πιθανά σημεία καμπής.
  • Υψηλά επίπεδα ανοιχτού ενδιαφέροντος: Τα υψηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο μπορεί να υποδηλώνουν αύξηση ρευστότητα και αυστηρότερα περιθώρια προσφοράς-ζήτησης, ευεργετικά για βραχυπρόθεσμα traders.

3.2 Μεσοπρόθεσμες συναλλαγές

Μεσοπρόθεσμα traders, που συνήθως κατέχουν θέσεις για ημέρες έως εβδομάδες, τα ακόλουθα ζητήματα είναι βασικά:

  • Συνεπής τάση στο ΟΙ: Μια σταθερή αύξηση ή μείωση του OI για αρκετές ημέρες μπορεί να σηματοδοτήσει μια ισχυρή τάση.
  • Σχετικά επίπεδα ΟΙ: Η σύγκριση των τρεχόντων επιπέδων OI με τους ιστορικούς μέσους όρους βοηθά στη μέτρηση της ισχύος και του κλίματος της αγοράς.

3.3 Μακροπρόθεσμες συναλλαγές

Σε μακροπρόθεσμες συναλλαγές ή επενδύσεις, όπου οι θέσεις διατηρούνται για μήνες έως χρόνια, το Open Interest παρέχει πληροφορίες για τις ευρύτερες τάσεις της αγοράς:

  • Μακροπρόθεσμες τάσεις στο OI: Η παρατεταμένη ανάπτυξη ή η πτώση του OI για μεγαλύτερες περιόδους μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενη ισχύ ή αδυναμία της αγοράς.
  • Ιστορική σύγκριση: Η σύγκριση των τρεχόντων επιπέδων ΟΙ με ιστορικά δεδομένα για πολλά χρόνια μπορεί να παρέχει μια μακροοικονομική άποψη του κλίματος της αγοράς.
Χρονοδιάγραμμα Βέλτιστες Αξίες / Θεωρήσεις
Βραχυπρόθεσμες συναλλαγές Γρήγορες αλλαγές στην ΟΙ, υψηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο
Μεσοπρόθεσμες συναλλαγές Συνεπής τάση στο OI, σχετικά επίπεδα ΟΙ σε ιστορικούς μέσους όρους
Μακροπρόθεσμη διαπραγμάτευση Μακροπρόθεσμες τάσεις στην ΟΙ, ιστορική σύγκριση με την πάροδο των ετών

4. Ερμηνεία του δείκτη ανοικτού ενδιαφέροντος

Η ερμηνεία του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος (OI) είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της δυναμικής της αγοράς και trader συναίσθημα. Αυτή η ενότητα αναλύει διάφορα σενάρια και τι υποδεικνύουν δυνητικά για την αγορά.

4.1 Συσχέτιση ανοιχτού επιτοκίου και τάσης τιμών

Μία από τις βασικές πτυχές της ερμηνείας του OI είναι η συσχέτισή του με τις τάσεις των τιμών. Συνήθως παρατηρούνται τα ακόλουθα σενάρια:

  • Αύξηση ΟΙ και αυξανόμενες τιμές: Αυτό υποδηλώνει ότι νέα χρήματα έρχονται στην αγορά, υποδηλώνοντας ένα ισχυρό ανοδικό κλίμα.
  • Αύξηση ΟΙ και πτώση των τιμών: Αυτό υποδηλώνει πτωτικό κλίμα, καθώς ανοίγονται νέες θέσεις καθώς η τιμή πέφτει.
  • Πτώση OI και αύξηση των τιμών: Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι η αγορά χάνει ενδιαφέρον ή δύναμη, σηματοδοτώντας ενδεχομένως μια αναστροφή ή ενοποίηση.
  • Πτώση OI και πτώση τιμών: Αυτό συνήθως υποδηλώνει μια πτωτική αγορά που εξαντλείται από νέους πωλητές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αντιστροφή ή σταθεροποίηση της τάσης.

Ερμηνεία δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος

4.2 Ανάλυση όγκου και ανοιχτού ενδιαφέροντος

Ο συνδυασμός της ανάλυσης ΟΙ με τον όγκο συναλλαγών μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς:

  • Υψηλός όγκος και αυξανόμενο ΟΙ: Αυτός ο συνδυασμός υποδηλώνει ισχυρή συμμετοχή στην αγορά και συνέχιση της τάσης.
  • Υψηλός όγκος και φθίνουσα ΟΙ: Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ρευστοποίηση θέσης, οδηγώντας σε πιθανή αντιστροφή τάσης ή τέλος μιας τάσης.

Ανοιχτός δείκτης ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με όγκο

4.3 Φάσεις αγοράς και ανοιχτό ενδιαφέρον

Το ανοιχτό ενδιαφέρον ποικίλλει επίσης σε διάφορες φάσεις της αγοράς:

  • Φάση συσσώρευσης: Σε αυτή τη φάση, οι σταδιακές αυξήσεις του OI παράλληλα με τις σταθερές τιμές ενδέχεται να υποδηλώνουν θέσεις δόμησης.
  • Φάση διανομής: Σε μια φάση διανομής, η μείωση του ΟΙ με σταθερές τιμές θα μπορούσε να υποδηλώνει χαλάρωση της θέσης.
σενάριο Ένδειξη αγοράς
Αυξάνονται οι τιμές ΟΙ και αυξάνονται οι τιμές Ανοδικό συναίσθημα, έντονο ενδιαφέρον της αγοράς
Αύξηση ΟΙ και πτώση των τιμών Πτωτικό κλίμα, η ισχύς της αγοράς μειώνεται
Πτώση ΟΙ και αύξηση των τιμών Πιθανή ανατροπή ή ενοποίηση
Πτώση ΟΙ και Πτώση Τιμών Πιθανή αντιστροφή τάσης, απώλεια πτώσης ορμή
Υψηλός όγκος και αυξανόμενο ΟΙ Ισχυρή συμμετοχή στην αγορά, συνέχιση της τάσης
Υψηλός όγκος και φθίνουσα ΟΙ Πιθανή αντιστροφή τάσης, ρευστοποίηση θέσης

5. Συνδυασμός με άλλους δείκτες

Συνδυασμός του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος (OI) με άλλους τεχνική ανάλυση εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν στρατηγικές διαπραγμάτευσης και παρέχει πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες για την αγορά. Αυτή η ενότητα διερευνά αποτελεσματικούς συνδυασμούς ΟΙ με διάφορους δημοφιλείς δείκτες.

5.1 Ανοιχτό ενδιαφέρον και κινούμενοι μέσοι όροι

Οι κινούμενοι μέσοι όροι (MA) χρησιμοποιούνται για την εξομάλυνση της δράσης των τιμών και τον εντοπισμό τάσεων. Όταν χρησιμοποιείται με OI:

  • Ευθυγράμμιση των τάσεων OI με τα MA: Εάν το OI αυξάνεται ενώ οι τιμές είναι πάνω από ένα κλειδί κινητός μέσος όρος, ενισχύει μια ανοδική τάση. Αντίθετα, η αύξηση του OI με τιμές κάτω από τον κινητό μέσο όρο μπορεί να υποδηλώνει πτώση.

5.2 Ανοιχτοί δείκτες ενδιαφέροντος και όγκου

Ενδείξεις όγκου, όπως το Όγκος ταλαντωτή ή On-Balance Volume (OBV), μπορεί να συνδυαστεί με το OI για τη μέτρηση της ισχύος της αγοράς:

  • Επιβεβαίωση Τάσεων: Μια αύξηση τόσο στους δείκτες ΟΙ όσο και στους δείκτες όγκου μπορεί να επιβεβαιώσει τη δύναμη μιας τάσης. Οι αποκλίσεις, ωστόσο, μπορεί να υποδηλώνουν αποδυνάμωση της ορμής ή πιθανές ανατροπές.

5.3 Ανοιχτοί δείκτες ενδιαφέροντος και ορμής

Δείκτες ορμής σαν το Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI) ή ο Stochastic Oscillator μπορεί να συμπληρώσει την ανάλυση OI:

  • Συρροή σημάτων: Για παράδειγμα, μια υψηλή ένδειξη RSI σε συνδυασμό με την αύξηση του OI θα μπορούσε να υποδηλώνει ισχυρή ανοδική ορμή. Αντίθετα, ένας χαμηλός δείκτης RSI με αυξανόμενο OI μπορεί να υποδηλώνει δημιουργία πτωτικής πίεσης.

Ανοιχτός δείκτης ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με RSI

5.4 Ανοιχτοί δείκτες ενδιαφέροντος και συναισθήματος

Οι δείκτες συναισθήματος, όπως η αναλογία Put/Call, μπορούν επίσης να παρέχουν το πλαίσιο στα δεδομένα OI:

  • Ανάλυση συναισθήματος αγοράς: Ένας αυξανόμενος λόγος Put/Call με αυξανόμενο OI μπορεί να υποδηλώνει αυξανόμενο πτωτικό συναίσθημα, ιδιαίτερα εάν το OI αυξάνεται στις επιλογές πώλησης.
Συνδυασμός δεικτών Εφαρμογή
OI και κινούμενοι μέσοι όροι Προσδιορισμός ευθυγράμμισης και δύναμης τάσεων
OI και δείκτες όγκου Επιβεβαίωση των τάσεων και της δυναμικής της αγοράς
Δείκτες ΟΙ και Ορμής Αξιολόγηση της δυναμικής της αγοράς και των πιθανών ανατροπών
Δείκτες ΟΙ και Συναισθήματος Ανάλυση του συνολικού κλίματος της αγοράς

6. Διαχείριση κινδύνων με ανοιχτό ενδιαφέρον

Αποτελεσματικός κίνδυνος Η διαχείριση είναι απαραίτητη στις συναλλαγές και η κατανόηση του τρόπου χρήσης του δείκτη ανοιχτού ενδιαφέροντος (OI) σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής. Αυτή η ενότητα διερευνά στρατηγικές για την ενσωμάτωση του ΟΙ σε πρακτικές διαχείρισης κινδύνου.

6.1 Αξιολόγηση του κινδύνου αγοράς με ανοιχτό ενδιαφέρον

Το Open Interest μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τα επίπεδα κινδύνου αγοράς:

  • Υψηλό ΟΙ σε σταθερές αγορές: Τα υψηλά επίπεδα ΟΙ σε μια σταθερή αγορά ενδέχεται να υποδηλώνουν χαμηλότερο κίνδυνο, καθώς υποδηλώνει μια ισορροπημένη και ρευστή αγορά.
  • Υψηλό ΟΙ σε Ευμετάβλητες Αγορές: Αντίθετα, το υψηλό ΟΙ σε μια ευμετάβλητη αγορά θα μπορούσε να σηματοδοτήσει αυξημένο κίνδυνο λόγω πιθανών γρήγορων και μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών.

6.2 Μέγεθος θέσης με βάση το ανοιχτό ενδιαφέρον

TradeΟι rs μπορούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα OI για να ενημερώσουν το μέγεθος της θέσης τους:

  • Προσαρμογή μεγεθών θέσης: Σε αγορές με υψηλή ΟΙ, tradeΗ rs μπορεί να είναι πιο σίγουρη για την ανάληψη μεγαλύτερων θέσεων λόγω της αυξημένης ρευστότητας. Αντίθετα, το χαμηλότερο ΟΙ μπορεί να απαιτήσει μικρότερες θέσεις λόγω υψηλότερου κινδύνου ρευστότητας.

6.3 Χρήση ανοιχτού ενδιαφέροντος ως εργαλείο διαφοροποίησης

Τα δεδομένα ανοιχτού ενδιαφέροντος μπορούν επίσης να βοηθήσουν διαποικίληση στρατηγικές:

  • Ανάλυση τμήματος αγοράς: Η ανάλυση ΟΙ σε διαφορετικά τμήματα της αγοράς μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό λιγότερο συσχετισμένων περιουσιακών στοιχείων, βοηθώντας στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου.

6.4 Στρατηγικές Stop-Loss που ενημερώνονται από ανοιχτό ενδιαφέρον

Το ανοιχτό ενδιαφέρον μπορεί να είναι ένας παράγοντας ρύθμισης stop loss επίπεδα:

  • Τοποθέτηση Stop-Loss: Οι περιοχές με σημαντικές αλλαγές στο OI μπορεί να υποδεικνύουν πιθανά επίπεδα υποστήριξης ή αντίστασης, τα οποία μπορεί να είναι χρήσιμα για την τοποθέτηση εντολών stop-loss.
Πτυχή διαχείρισης κινδύνου Εφαρμογή Ανοιχτού Ενδιαφέροντος
Αξιολόγηση Κινδύνου Αγοράς Κατανόηση των επιπέδων κινδύνου με βάση το OI σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς
Θέση μεγέθους Ρύθμιση trade μεγέθη με βάση το ΟΙ και τη ρευστότητα
Στρατηγική Διαφοροποίησης Χρήση ΟΙ για τον εντοπισμό λιγότερο συσχετισμένων αγορών για διαφοροποίηση
Τοποθέτηση Stop-Loss Προσδιορισμός επιπέδων υποστήριξης/αντίστασης για εντολές stop-loss

📚 Περισσότεροι πόροι

Παρακαλώ σημειώστε: Οι παρεχόμενοι πόροι ενδέχεται να μην είναι προσαρμοσμένοι για αρχάριους και μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για traders χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ανοιχτό ενδιαφέρον, μπορείτε να επισκεφθείτε Investopedia για περισσότερες πληροφορίες.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Τι είναι το Open Interest στις συναλλαγές;

Το ανοιχτό ενδιαφέρον αναφέρεται στον συνολικό αριθμό των εκκρεμών συμβάσεων παραγώγων, όπως συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης, που δεν έχουν διακανονιστεί.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς υπολογίζεται το ανοιχτό ενδιαφέρον;

Το ανοιχτό ενδιαφέρον υπολογίζεται μετρώντας τον συνολικό αριθμό των ανοιχτών συμβάσεων σε μια αγορά. Αυξάνεται με τα νέα συμβόλαια και μειώνεται όταν κλείνουν τα συμβόλαια.

τρίγωνο sm δεξιά
Γιατί είναι σημαντικό το Ανοιχτό Ενδιαφέρον traders;

Το Open Interest παρέχει πληροφορίες για το κλίμα της αγοράς, τη δύναμη και τις πιθανές κινήσεις των τιμών, που είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων συναλλαγών.

τρίγωνο sm δεξιά
Μπορεί το Open Interest να προβλέψει τις τάσεις της αγοράς;

Ενώ το Ανοιχτό Ενδιαφέρον μπορεί να υποδηλώνει το κλίμα της αγοράς, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως αυτόνομος προγνωστικός παράγοντας των τάσεων της αγοράς. Χρησιμοποιείται καλύτερα μαζί με άλλους δείκτες.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς επηρεάζει το Open Interest τη διαχείριση κινδύνου;

Το Open Interest μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση κινδύνου βοηθώντας traders αξιολογεί τον κίνδυνο αγοράς, προσαρμόζει τα μεγέθη θέσεων και ενημερώνει στρατηγικές stop-loss.

Συγγραφέας: Arsam Javed
Ο Arsam, Trading Expert με πάνω από τέσσερα χρόνια εμπειρίας, είναι γνωστός για τις διορατικές του ενημερώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές. Συνδυάζει την εμπορική του εμπειρία με τις δεξιότητες προγραμματισμού για να αναπτύξει τους δικούς του Expert Advisors, αυτοματοποιώντας και βελτιώνοντας τις στρατηγικές του.
Διαβάστε περισσότερα για τον Arsam Javed
Αρσάμ-Τζάβεντ

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 08 Μαΐου. 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά