ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Οι καλύτεροι δείκτες ορμής

Βαθμολογήθηκε το 4.2 από το 5
4.2 από 5 αστέρια (6 ψήφοι)

Η πλοήγηση στις ταραγμένες θάλασσες των συναλλαγών μπορεί συχνά να μοιάζει με μια δύσκολη μάχη, ειδικά όταν πρόκειται για τον εντοπισμό της κατάλληλης στιγμής για αγορά ή πώληση. Η κατανόηση των δεικτών ορμής μπορεί να είναι ο οδηγός σας, βοηθώντας σας να περιορίσετε τον θόρυβο και να εντοπίσετε πιθανές τάσεις της αγοράς, αλλά με μια πληθώρα διαθέσιμων επιλογών, πώς επιλέγετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στη στρατηγική συναλλαγών σας;

Οι καλύτεροι δείκτες ορμής

💡 Βασικά Takeaways

  1. Κατανόηση των δεικτών ορμής: Οι δείκτες ορμής είναι απαραίτητα εργαλεία στον τομέα των συναλλαγών. Βοηθούν traders προβλέπουν τη μελλοντική κατεύθυνση μιας αγοράς αναλύοντας την ταχύτητα των μεταβολών των τιμών. Αυτή η κατανόηση μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών, ενισχύοντας τις δυνατότητές σας για κέρδος.
  2. Τύποι δεικτών ορμής: Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι δείκτες ορμής, ο καθένας με τα μοναδικά του οφέλη. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα περιλαμβάνουν τον Δείκτη Σχετικής Ισχύος (RSI), την Απόκλιση Κινούμενης Μέσης Σύγκλισης (MACD) και τον Στοχαστικό Ταλαντωτή. Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας αυτών των δεικτών και του πότε να τους χρησιμοποιείτε μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη στρατηγική συναλλαγών σας.
  3. Εφαρμογή δεικτών ορμής: Η αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των δεικτών απαιτεί προσεκτική εξέταση των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς και των στόχων συναλλαγών σας. Θυμηθείτε, ενώ οι δείκτες ορμής μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, δεν είναι αλάνθαστες και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες στρατηγικές και εργαλεία συναλλαγών για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Κατανόηση των δεικτών ορμής

Δείκτες ορμής είναι ισχυρά εργαλεία στο οπλοστάσιο κάθε επιτυχημένου trader. Είναι μαθηματικοί υπολογισμοί που βασίζονται στην ταχύτητα ή την ταχύτητα της κίνησης της τιμής ενός χρηματοοικονομικού μέσου. Στην ουσία, αυτοί οι δείκτες βοηθούν traders εντοπίζει πιθανά σημεία εισόδου ή εξόδου από την αγορά, καθιστώντας τα ένα ουσιαστικό μέρος κάθε επιτυχημένης στρατηγικής συναλλαγών.

Αυτό που κάνει τους δείκτες ορμής να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να μετρούν τη δύναμη ή την αδυναμία μιας τάσης. Αυτό επιτυγχάνεται συγκρίνοντας την τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με το εύρος τιμών του για μια συγκεκριμένη περίοδο. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να παρέχουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη δύναμη ή την αδυναμία μιας τάσης, βοηθώντας traders λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς δείκτες ορμής είναι ο Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI). Ο RSI συγκρίνει το μέγεθος των πρόσφατων κερδών με τις πρόσφατες ζημίες σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει τις συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης ενός μέσου. Ένα άλλο ευρέως χρησιμοποιούμενο ένδειξη ορμής είναι το Κινούμενη μέση σύγκλιση σύγκλισης (MACD), το οποίο αποκαλύπτει αλλαγές στη δύναμη, την κατεύθυνση, την ορμή και τη διάρκεια μιας τάσης στην τιμή μιας μετοχής.

Ταλάντωση, ένας άλλος αξιοσημείωτος δείκτης ορμής, συγκρίνει μια συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με ένα εύρος των τιμών του για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η ευαισθησία του στις κινήσεις της αγοράς μπορεί να μειωθεί προσαρμόζοντας τη χρονική περίοδο ή λαμβάνοντας α κινητός μέσος όρος του αποτελέσματος.

Όγκος υπολοίπου (OBV) είναι ένας δείκτης ορμής που χρησιμοποιεί τη ροή όγκου για να προβλέψει τις αλλαγές στην τιμή της μετοχής. Μετρά την πίεση αγοράς και πώλησης ως σωρευτικό δείκτη, προσθέτοντας όγκο τις ημέρες ανόδου και αφαιρώντας τον σε ημέρες πτώσης.

Οι δείκτες ορμής δεν είναι αλάνθαστοι και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μεμονωμένα. Είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα τεχνική ανάλυση εργαλεία. Η κατανόηση των περιπλοκών αυτών των δεικτών και του τρόπου με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα επιτυχούς εκτέλεσης trades.

1.1. Ορισμός των δεικτών ορμής

Στον συναρπαστικό κόσμο των συναλλαγών, Δείκτες ορμής είναι παρόμοια με τους παλμούς της αγοράς, προσφέροντας tradeΕίναι ένας παλμός για τη δύναμη ή την αδυναμία μιας τάσης τιμών. Αυτά τα βασικά εργαλεία είναι ένα υποσύνολο δεικτών τεχνικής ανάλυσης που μπορούν να βοηθήσουν traders εντοπίζει πιθανές ευκαιρίες αγοράς ή πώλησης. Λειτουργούν με βάση την αρχή της ορμής, μια θεμελιώδη έννοια της φυσικής που, όταν εφαρμόζεται στις συναλλαγές, αναφέρεται στην ταχύτητα των μεταβολών των τιμών σε ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.

Δείκτες ορμής ουσιαστικά μετρήστε το ρυθμός αλλαγής σε τιμές, παρέχοντας traders με γνώσεις σχετικά με την ταχύτητα των κινήσεων της αγοράς. Όταν οι τιμές αυξάνονται, η δυναμική θεωρείται θετική. Αντίθετα, όταν οι τιμές πέφτουν, η δυναμική είναι αρνητική. Όσο πιο γρήγορα αλλάζει η τιμή, τόσο πιο σημαντική είναι η ορμή και το αντίστροφο.

Η ομορφιά του Δείκτες ορμής έγκειται στην ευελιξία τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε αγορά – αποθέματα, forex, εμπορεύματα ή δείκτες – και σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, από γραφήματα λεπτών έως μηνιαία γραφήματα. Αυτό τα καθιστά ένα ανεκτίμητο εργαλείο σε α tradeοπλοστάσιο της r, ανεξάρτητα από το στυλ συναλλαγών ή την προτιμώμενη αγορά.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ Δείκτες ορμής είναι ισχυροί, δεν είναι αλάνθαστοι. Μπορούν μερικές φορές να δώσουν ψευδή μηνύματα, ειδικά σε ασταθείς αγορές. Επομένως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και στρατηγικές για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους και μείωση της κίνδυνος ψευδών σημάτων.

Με λίγα λόγια, Δείκτες ορμής είναι σαν τον ανεμοδείκτη του εμπορικού κόσμου. Δείχνουν traders ποια κατεύθυνση πνέουν οι άνεμοι της αγοράς, πόσο ισχυροί είναι και, το πιο σημαντικό, πότε μπορεί να αλλάξουν κατεύθυνση. Στην ουσία είναι α tradeπυξίδα του r, που τους οδηγεί στις συχνά ταραγμένες θάλασσες της αγοράς.

1.2. Η σημασία των δεικτών ορμής

Κατανόηση των δεικτών ορμής είναι παρόμοιο με το να έχεις μια κρυστάλλινη σφαίρα στον κόσμο των συναλλαγών. Αυτά τα ανεκτίμητα εργαλεία παρέχουν μια εικόνα για τη δύναμη, την ταχύτητα και την κατεύθυνση μιας τάσης της αγοράς, προσφέροντας tradeείναι μια ματιά στο μέλλον. Αναλύοντας την ταχύτητα των μεταβολών των τιμών, οι δείκτες ορμής βοηθούν traders εντοπίζει πιθανές αντιστροφές, βραχυπρόθεσμες συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης και επιβεβαιώνει την εγκυρότητα μιας τάσης.

Γιατί οι δείκτες ορμής είναι τόσο σημαντικοί; Φανταστείτε ένα αυτοκίνητο να κατεβαίνει με ταχύτητα σε έναν αυτοκινητόδρομο. Η ένδειξη του ταχύμετρου σάς δίνει μια ιδέα για την ταχύτητα του αυτοκινήτου, αλλά δεν σας λέει πότε το αυτοκίνητο πρόκειται να αλλάξει κατεύθυνση ή να τελειώσει το γκάζι. Ομοίως, οι κινήσεις των τιμών από μόνες τους δεν παρέχουν επαρκείς πληροφορίες για τις μελλοντικές τάσεις της αγοράς. Οι δείκτες ορμής γεφυρώνουν αυτό το χάσμα παρέχοντας μια εικόνα για το ρυθμό μεταβολής των τιμών, επιτρέποντας traders να προβλέψει πιθανές αντιστροφές τιμών και να εντοπίσει τα βέλτιστα σημεία εισόδου και εξόδου.

Πώς λειτουργούν οι δείκτες ορμής; Συγκρίνουν την τρέχουσα τιμή κλεισίματος με προηγούμενες τιμές κλεισίματος για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η τιμή που προκύπτει απεικονίζεται σε ένα γράφημα, το οποίο traders αναλύει για να εντοπίσει μοτίβα και να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις συναλλαγών. Για παράδειγμα, εάν ένας δείκτης ορμής δείχνει μια ισχυρή ανοδική τάση, είναι σημάδι ότι το ανοδικό κλίμα της αγοράς είναι ισχυρό και πιθανό να συνεχιστεί. Αντίθετα, μια πτωτική τάση υποδηλώνει πτωτικό κλίμα.

Τύποι δεικτών ορμής:

  • Δείκτης σχετικής αντοχής (RSI): Ο RSI συγκρίνει το μέγεθος των πρόσφατων κερδών με τις πρόσφατες ζημίες σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει τις συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης.
  • Στοχαστικός Ταλαντωτής: Αυτός ο δείκτης συγκρίνει την τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με το εύρος τιμών του για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
  • Μετακίνηση μέσης σύγκλισης σύγκλισης (MACD): Το MACD είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου.

Στον ασταθή κόσμο των συναλλαγών, δείκτες ορμής είναι tradeο καλύτερος φίλος του r. Προσφέροντας μια ματιά στο μέλλον, ενδυναμώνουν traders να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις και να μεγιστοποιούν τις αποδόσεις τους.

2. Κορυφαίοι δείκτες ορμής για Traders

Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) και Κινητός Μέσος Απόκλισης Σύγκλισης (MACD) είναι δύο ανεκτίμητοι δείκτες ορμής που κάθε trader πρέπει να έχουν στο οπλοστάσιό τους.

Η RSI είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών, βοηθώντας traders εντοπίζει συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης. Όταν ο RSI υπερβαίνει το 70, σημαίνει μια κατάσταση υπεραγοράς, υποδηλώνοντας μια πιθανή πώληση. Αντίθετα, ένας RSI κάτω του 30 υποδηλώνει μια κατάσταση υπερπώλησης, υπονοώντας μια πιθανή ευκαιρία αγοράς. Αυτός ο ταλαντωτής κυμαίνεται μεταξύ 0 και 100, παρέχοντας ένα σαφές οπτικό μέσο για την παρακολούθηση της ορμής της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, η MACD είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου. Το MACD ενεργοποιεί τεχνικά σήματα όταν περνά πάνω από (για αγορά) ή κάτω (για πώληση) τη γραμμή σήματος του. Η ταχύτητα των crossovers λαμβάνεται επίσης ως ένδειξη ότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη ή υπερπουλημένη. Το MACD βοηθάει tradeΟι rs κατανοούν εάν η ανοδική ή πτωτική κίνηση της τιμής ενισχύεται ή εξασθενεί.

Και οι δύο αυτοί δείκτες ορμής προσφέρουν διαφορετικές προοπτικές στην αγορά και όταν χρησιμοποιούνται μαζί, μπορούν να παρέχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της δυναμικής της αγοράς. Κατανοώντας τα σήματα που παρέχουν αυτοί οι δείκτες, tradeΗ rs μπορεί να λάβει πιο ενημερωμένες αποφάσεις, να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο και ενδεχομένως να μεγιστοποιήσει τα κέρδη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ αυτά τα εργαλεία μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμα, δεν είναι αλάνθαστα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και στρατηγικές για τα καλύτερα αποτελέσματα.

2.1. Δείκτης σχετικής αντοχής (RSI)

Η Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) είναι ένα ζωτικό εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε σοβαρού trader. Αυτός ο ταλαντωτής ορμής μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών, παρέχοντας πληροφορίες για τις συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης. Λειτουργεί σε κλίμακα από το 0 έως το 100, με τα υψηλά επίπεδα (πάνω από 70) να υποδηλώνουν συνθήκες υπεραγοράς και τα χαμηλά επίπεδα (κάτω από 30) να υποδηλώνουν συνθήκες υπερπώλησης.

RSI υπολογίζεται συγκρίνοντας το μέσο κέρδος και τη μέση απώλεια για μια καθορισμένη περίοδο, συνήθως 14 περιόδων. Ο τύπος για το RSI είναι 100 – [100 / (1 + (Μέσος όρος ανοδικής αλλαγής τιμής / μέσος όρος αλλαγής τιμής προς τα κάτω))]. Αυτό μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά ευτυχώς, οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών εκτελούν αυτούς τους υπολογισμούς αυτόματα.

Η RSI δεν αφορά μόνο τον εντοπισμό συνθηκών υπεραγοράς ή υπερπώλησης. Επίσης βοηθάει tradeΟι rs εντοπίζουν πιθανές ανατροπές τάσεων μέσω της απόκλισης. Μια ανοδική απόκλιση εμφανίζεται όταν η τιμή κάνει νέο χαμηλό, αλλά ο RSI κάνει υψηλότερο χαμηλό. Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η πτωτική τάση χάνει τη δυναμική του και ότι μια αναστροφή θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα. Αντίθετα, μια πτωτική απόκλιση εμφανίζεται όταν η τιμή κάνει νέο υψηλό, αλλά ο RSI κάνει χαμηλότερο υψηλό, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική τάση θα μπορούσε να αποδυναμωθεί.

Επιπλέον, το RSI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβεβαίωση σχηματισμών τάσεων. Εάν δείτε μια πιθανή ανοδική τάση, θα θέλατε να δείτε τον RSI να αυξάνεται, καθώς αυτό θα επιβεβαίωνε την ενέργεια της τιμής. Ομοίως, σε μια πτωτική τάση, θα θέλατε να δείτε τον RSI να πέφτει.

Θυμηθείτε, ενώ το RSI είναι ένα ισχυρό εργαλείο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μεμονωμένα. Λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης. Επιπλέον, όπως όλοι οι δείκτες, δεν είναι αλάνθαστος και θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής συναλλαγών.

2.2. Κινητός μέσος όρος απόκλισης σύγκλισης (MACD)

Κινητός Μέσος Απόκλισης Σύγκλισης (MACD) είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο κάθε έμπειρου trader. Αυτός ο δείκτης ορμής είναι πνευματικό τέκνο του Gerald Appel, ενός διάσημου τεχνικού αναλυτή, και έχει βοηθήσει traders από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο MACD είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου. Υπολογίζεται αφαιρώντας το 26ήμερο Εκθετικός κινητός μέσος όρος (EMA) από τον 12ήμερο EMA. Το αποτέλεσμα στη συνέχεια σχεδιάζεται σε ένα γράφημα, παράλληλα με ένα εννέα ημερών EMA του ίδιου του MACD, το οποίο λειτουργεί ως έναυσμα ή γραμμή σήματος.

Όταν το MACD περνά πάνω από τη γραμμή σήματος, είναι ένα ανοδικό σήμα, υποδεικνύοντας ότι μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή για αγορά. Αντίθετα, όταν το MACD περνά κάτω από τη γραμμή σήματος, είναι ένα σήμα πτώσης, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για πώληση.

Εξάλλου, MACD περιλαμβάνει επίσης ένα ιστόγραμμα. Το ιστόγραμμα απεικονίζει τη διαφορά μεταξύ της γραμμής MACD και της γραμμής σήματος. Εάν η γραμμή MACD είναι πάνω από τη γραμμή σήματος, το ιστόγραμμα θα είναι πάνω από τη γραμμή βάσης του MACD. Εάν η γραμμή MACD είναι κάτω από τη γραμμή σήματος, το ιστόγραμμα θα είναι κάτω από τη γραμμή βάσης του MACD. TradeΤο rs χρησιμοποιεί το ιστόγραμμα για να προσδιορίσει πότε η ανοδική ή πτωτική ορμή είναι υψηλή.

Ενώ το MACD είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι κανένας δείκτης δεν είναι αλάνθαστος. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και στρατηγικές για τη μεγιστοποίηση της επιτυχίας των συναλλαγών.

2.3. Στοχαστικός Ταλαντωτής

Απελευθερώνοντας τη δύναμη του Στοχαστικού Ταλαντωτή μπορεί να είναι το μυστικό σας όπλο στον κόσμο των συναλλαγών. Αυτός ο δείκτης ορμής, που αναπτύχθηκε από τον George C. Lane στα τέλη της δεκαετίας του 1950, παρέχει traders με πλεονέκτημα εντοπίζοντας πιθανές ανατροπές στην αγορά. Αυτό το κάνει συγκρίνοντας μια συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με ένα εύρος των τιμών του για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ο Στοχαστικός Ταλαντωτής αναπαρίσταται ως δύο γραμμές. Η πρώτη γραμμή, γνωστή ως %K, εμφανίζει τον αριθμό των χρονικών περιόδων και η δεύτερη γραμμή, που αναφέρεται ως %D, είναι ένας κινητός μέσος όρος %K. Όταν αυτές οι δύο γραμμές διασταυρώνονται, μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιθανή αντιστροφή της αγοράς.

Αλλά πώς λειτουργεί; Ο Στοχαστικός Ταλαντωτής βασίζεται στην προϋπόθεση ότι οι τιμές κλεισίματος θα πρέπει να κλείνουν κοντά στην ίδια κατεύθυνση με την τρέχουσα τάση. Σε μια ανοδική τάση, οι τιμές θα κλείσουν κοντά στο υψηλό και σε μια πτωτική τάση, θα κλείσουν κοντά στο χαμηλό. Όταν οι τιμές κινούνται πολύ μακριά προς μία κατεύθυνση – είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω – ο Stochastic Oscillator θα τονίσει αυτήν την κατάσταση υπεραγοράς ή υπερπώλησης, ειδοποιώντας traders σε πιθανές ευκαιρίες.

Τι σημαίνει για traders; Όταν ο Στοχαστικός Ταλαντωτής κινείται πάνω από το 80, θεωρείται συχνά υπεραγορασμένος. Αντίστροφα, όταν κινείται κάτω από το 20, θεωρείται υπερπουλημένο. TradeΗ rs μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα επίπεδα για να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών αντιστροφών τιμών, καθιστώντας την ένα πολύτιμο εργαλείο στο οπλοστάσιο συναλλαγών της.

Υπάρχουν επιφυλάξεις; Όπως όλοι οι δείκτες ορμής, ο Στοχαστικός Ταλαντωτής δεν είναι αλάνθαστος και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και τεχνικές ανάλυσης. Μπορεί περιστασιακά να παράγει ψευδή σήματα, επομένως είναι σημαντικό για traders να το χρησιμοποιήσει ως μέρος μιας καλά στρογγυλεμένης στρατηγικής συναλλαγών.

Στον κόσμο των συναλλαγών, το Ταλάντωση είναι ένα ευέλικτο και πολύτιμο εργαλείο, που βοηθά traders να εντοπίσει πιθανές ευκαιρίες και να λάβει πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις. Με την ικανότητά του να τονίζει τις συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης, μπορεί να προσφέρει traders με το πλεονέκτημα που χρειάζονται για να πετύχουν στο σημερινό περιβάλλον με γρήγορους ρυθμούς συναλλαγών.

3. Προηγμένη χρήση δεικτών ορμής

Δείκτες ορμής είναι ένα ισχυρό εργαλείο στο οπλοστάσιο οποιουδήποτε trader. Αυτά τα όργανα μετρούν την ταχύτητα με την οποία κινείται η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συνολική υγεία της αγοράς. Οπως και traders, δεν έχει να κάνει μόνο με το να ξέρεις πώς να χρησιμοποιείς αυτούς τους δείκτες, αλλά να κατανοήσεις πώς να τους αξιοποιήσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI), ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους δείκτες ορμής, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Συγκρίνει το μέγεθος των πρόσφατων κερδών με τις πρόσφατες ζημίες σε μια προσπάθεια να προσδιορίσει τις συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης ενός περιουσιακού στοιχείου. Ωστόσο, η προηγμένη χρήση του RSI περιλαμβάνει περισσότερα από την απλή αναζήτηση αυτών των συνθηκών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναγνωρίσετε διαφορές, που συμβαίνουν όταν η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση του RSI. Αυτό μπορεί συχνά να σηματοδοτήσει μια πιθανή ανατροπή στην αγορά, παρέχοντας μια ευκαιρία για στρατηγική trades.

Ταλάντωση είναι ένας άλλος δείκτης ορμής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο. Αυτός ο δείκτης συγκρίνει μια συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος ενός περιουσιακού στοιχείου με ένα εύρος των τιμών του για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η θεωρία πίσω από αυτόν τον δείκτη είναι ότι σε μια αγορά με ανοδική τάση, οι τιμές θα κλείσουν κοντά στο υψηλό και σε μια αγορά με πτωτική τάση, οι τιμές κλείνουν κοντά στο χαμηλό. Η προηγμένη χρήση του Στοχαστικού Ταλαντωτή περιλαμβάνει αναζήτηση ανοδικές και πτωτικές αποκλίσεις καθώς συνθήκες υπεραγοράς και υπερπώλησης.

MACD (κινούμενη μέση σύγκλιση σύγκλισης) είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου. Το MACD ενεργοποιεί τεχνικά σήματα όταν περνά πάνω από (για αγορά) ή κάτω (για πώληση) τη γραμμή σήματος του. Η ταχύτητα των crossovers λαμβάνεται επίσης ως ένδειξη ότι η αγορά είναι υπεραγορασμένη ή υπερπουλημένη. Το MACD βοηθάει tradeΟι rs κατανοούν εάν η ανοδική ή πτωτική κίνηση της τιμής ενισχύεται ή εξασθενεί.

Όγκος υπολοίπου (OBV) παίρνει μεγάλο όγκο πληροφοριών όγκου και τις συγκεντρώνει σε μια ένδειξη μιας γραμμής. Ο δείκτης μετρά τη σωρευτική πίεση αγορών/πώλησης προσθέτοντας τον όγκο τις ημέρες «ανεβασμένη» και αφαιρώντας τον όγκο τις ημέρες «κάτω». Στην ιδανική περίπτωση, ο όγκος θα πρέπει να επιβεβαιώνει τις τάσεις. Μια αυξανόμενη τιμή θα πρέπει να συνοδεύεται από μια άνοδο OBV. μια πτώση της τιμής θα πρέπει να συνοδεύεται από πτώση OBV.

Η προηγμένη χρήση αυτών των δεικτών ορμής μπορεί να προσφέρει μια βαθιά εικόνα της αγοράς που δεν είναι άμεσα εμφανής στον περιστασιακό παρατηρητή. Κατανοώντας και ερμηνεύοντας αυτά τα σήματα, tradeΗ rs μπορεί να λάβει πιο ενημερωμένες αποφάσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο και αυξάνοντας τις πιθανές αποδόσεις.

3.1. Συνδυασμός διαφορετικών δεικτών ορμής

Η τέχνη των συναλλαγών συχνά έγκειται στην ικανότητα να συνδυάζονται εύστοχα διαφορετικοί δείκτες ορμής. Αυτή η συγχώνευση εργαλείων μπορεί να προσφέρει μια πιο περιεκτική εικόνα της κατεύθυνσης της αγοράς, επιτρέποντας traders να λάβουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις. Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) και Κινητός Μέσος Απόκλισης Σύγκλισης (MACD) είναι δύο τέτοιοι δείκτες που, όταν χρησιμοποιούνται από κοινού, μπορούν να αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

RSI είναι ένας δημοφιλής δείκτης ορμής που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών, παρέχοντας πληροφορίες για τις συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης. Αφ 'ετέρου, MACD είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου. Το MACD ενεργοποιεί τεχνικά σήματα όταν περνά πάνω από (για αγορά) ή κάτω (για πώληση) τη γραμμή σήματος του.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο δεικτών μπορεί να δώσει α ισχυρή στρατηγική ορμής. Για παράδειγμα, α trader μπορεί να αναζητήσει το ακόλουθο σενάριο: Ο RSI πέφτει κάτω από το 30, υποδεικνύοντας μια κατάσταση υπερπώλησης και, στη συνέχεια, αρχίζει να ανεβαίνει. Ταυτόχρονα, το MACD κάνει ένα ανοδικό crossover, υποδεικνύοντας μια πιθανή αντιστροφή. Αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για να εισέλθετε σε μια θέση long.

Ωστόσο, ενώ ο συνδυασμός διαφορετικών δεικτών ορμής μπορεί να βελτιώσει τη στρατηγική συναλλαγών σας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία μεμονωμένη στρατηγική δεν εγγυάται την επιτυχία. Οι αγορές επηρεάζονται από μυριάδες παράγοντες και οι δείκτες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως οδηγοί και όχι ως οριστικοί προγνωστικοί παράγοντες. Επιπλέον, διαφορετικοί συνδυασμοί μπορεί να λειτουργούν καλύτερα σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να δοκιμή τις στρατηγικές σας και προσαρμόστε τις ανάλογα με την κατάσταση της αγοράς.

3.2. Χρήση δεικτών ορμής με άλλα εργαλεία συναλλαγών

Η ομορφιά των δεικτών ορμής είναι η ευελιξία τους. Δεν λειτουργούν απλώς μεμονωμένα. μπορούν να συνδυαστούν με άλλα εργαλεία συναλλαγών για να δημιουργήσουν μια ισχυρή, πολύπλευρη στρατηγική. Για παράδειγμα, κινητούς μέσους όρους μπορεί να είναι α tradeΟ καλύτερος φίλος του r όταν συνδυάζεται με δείκτες ορμής. Βοηθούν στην εξομάλυνση των δεδομένων τιμών, παρέχοντας μια σαφέστερη εικόνα της τάσης της αγοράς.

Εξετάστε το Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI), ένας δημοφιλής δείκτης ορμής. Όταν ο RSI υπερβαίνει το επίπεδο 70, σηματοδοτεί μια κατάσταση υπεραγοράς και όταν πέσει κάτω από το 30, υποδηλώνει μια κατάσταση υπερπώλησης. Ωστόσο, αυτά τα σήματα μπορεί να είναι ψευδείς συναγερμοί εάν δεν επιβεβαιωθούν με άλλα εργαλεία. Εδώ μπαίνουν οι κινητοί μέσοι όροι. Εάν ο RSI υποδεικνύει μια κατάσταση υπεραγοράς και η τιμή είναι πάνω από τον κινητό μέσο όρο, ενισχύει το σήμα πώλησης.

Ένα άλλο εργαλείο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το Όγκος σταθμισμένη μέση τιμή (VWAP). Αυτός ο δείκτης δίνει τη μέση τιμή που έχει ένας τίτλος traded σε όλη την ημέρα, με βάση τόσο τον όγκο όσο και την τιμή. Είναι σημαντικό γιατί παρέχει traders με εικόνα τόσο για την τάση όσο και για την αξία ενός τίτλου. Σύζευξη του VWAP με μια ένδειξη ορμής όπως η Money Flow Index (MFI) μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Εάν το ΝΧΙ αυξάνεται ενώ η τιμή είναι κάτω από το VWAP, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανή ανοδική κίνηση της τιμής.

ενσωματώνοντας υποστήριξη και επίπεδα αντίστασης στη στρατηγική σας μπορεί επίσης να αποδειχθεί επωφελής. Αυτά είναι τα επίπεδα τιμών στα οποία μια μετοχή είναι πιθανό να αρχίσει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για παράδειγμα, εάν μια μετοχή πλησιάζει σε ένα επίπεδο αντίστασης και ο δείκτης ορμής σας αρχίσει να πέφτει, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για πώληση.

Θυμηθείτε, κάθε tradeΤο r έχει μοναδικό στυλ και δεν υπάρχει προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους. Το παν είναι να βρείτε τον κατάλληλο συνδυασμό εργαλείων που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους συναλλαγών σας και την ανοχή κινδύνου. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς δεικτών ορμής και άλλων εργαλείων συναλλαγών για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιοι είναι οι δείκτες ορμής στις συναλλαγές;

Οι δείκτες ορμής είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται από traders για τη μέτρηση της ταχύτητας ή του ποσοστού με την οποία η τιμή ενός τίτλου (μετοχές, ομόλογα, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κ.λπ.) κινείται προς μια δεδομένη κατεύθυνση. Συχνά χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό πιθανών σημάτων αγοράς ή πώλησης ή για τον εντοπισμό πιθανών αντιστροφών τάσεων.

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιοι δείκτες ορμής θεωρούνται οι καλύτεροι;

Ενώ το «καλύτερο» είναι υποκειμενικό και εξαρτάται από μεμονωμένες στρατηγικές συναλλαγών, μερικοί από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους δείκτες ορμής περιλαμβάνουν Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI), Κινητός Μέσος Όρος Σύγκλισης (MACD), Στοχαστικός Ταλαντωτής και Ρυθμός Αλλαγής (ROC).

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον δείκτη σχετικής ισχύος (RSI);

Ο RSI είναι ένας ταλαντωτής ορμής που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών. Κυμαίνεται μεταξύ μηδέν και 100. Παραδοσιακά, το RSI θεωρείται υπεραγορασμένο όταν είναι πάνω από 70 και υπερπωλείται όταν είναι κάτω από 30. Τα σήματα μπορούν επίσης να δημιουργηθούν αναζητώντας αποκλίσεις, ταλαντεύσεις αστοχίας και διασταυρώσεις κεντρικής γραμμής.

τρίγωνο sm δεξιά
Τι είναι ο δείκτης κινούμενης μέσης απόκλισης σύγκλισης (MACD);

Το MACD είναι ένας δείκτης ορμής που ακολουθεί τις τάσεις. Δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου. Το MACD υπολογίζεται αφαιρώντας τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 26 περιόδων (EMA) από τον ΕΜΑ 12 περιόδων.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς μπορεί ο Stochastic Oscillator να με βοηθήσει στις συναλλαγές μου;

Ο Στοχαστικός Ταλαντωτής είναι ένας δείκτης ορμής που συγκρίνει μια συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με ένα εύρος τιμών του για μια συγκεκριμένη περίοδο. Η θεωρία προτείνει ότι σε μια αγορά με ανοδική τάση, οι τιμές θα κλείσουν κοντά στο υψηλό, και σε μια αγορά με πτωτική τάση, οι τιμές κλείνουν κοντά στο χαμηλό. Οι διασταυρώσεις γραμμών σήματος είναι τα πιο κοινά σήματα που παράγονται από τον Στοχαστικό Ταλαντωτή.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 27 Απριλίου 2024

markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά