ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Καλύτερος ολοκληρωμένος οδηγός για χαμένα σημεία περιστροφής

Βαθμολογήθηκε το 4.2 από το 5
4.2 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)

Ο δείκτης χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker είναι ένα μοναδικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να αποκαλύπτει κρυφά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης που η παραδοσιακή ανάλυση μπορεί να παραβλέπει. Εστιάζοντας σε σημεία περιστροφής που η δράση τιμής δεν έχει δοκιμάσει, αυτός ο δείκτης παρέχει traders με γνώσεις για πιθανές ζώνες αντιστροφής, επιτρέποντας τη λήψη πιο ενημερωμένων αποφάσεων. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στις περιπλοκές του δείκτη χαμένων σημείων άξονα, από τη διαδικασία υπολογισμού και τη βέλτιστη ρύθμιση σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια έως τις στρατηγικές ερμηνείας, τον συνδυασμό με άλλους δείκτες και τη διαχείριση κινδύνου. Ας ξεκινήσουμε!

Χαμένοι πόντους περιστροφής

💡 Βασικά Takeaways

  1. Κατανόηση των Βασικών: Ο δείκτης χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker προσδιορίζει μη δοκιμασμένα σημεία περιστροφής από προηγούμενες συνεδρίες, επισημαίνοντας πιθανές μελλοντικές περιοχές υποστήριξης ή αντίστασης. Αυτή η βασική γνώση είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική εφαρμογή του δείκτη σε διάφορες συνθήκες της αγοράς.
  2. Βέλτιστες τιμές ρύθμισης: Η προσαρμογή των ρυθμίσεων του δείκτη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα συναλλαγών σας—είτε κάνετε ημερήσια διαπραγμάτευση, είτε κάνετε swing trading ή επενδύετε μακροπρόθεσμα—μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά του. Η προσαρμογή αυτών των ρυθμίσεων βοηθά στην ευθυγράμμιση των πληροφοριών του δείκτη με τους συγκεκριμένους στόχους και στρατηγικές συναλλαγών σας.
  3. Στρατηγική Ερμηνεία: Η εκμάθηση του τρόπου ερμηνείας των χαμένων σημείων άξονα στο πλαίσιο της δράσης τιμής και του όγκου μπορεί να παρέχει ισχυρά σήματα για τα σημεία εισόδου και εξόδου. Αυτή η ερμηνεία είναι το κλειδί για τη μόχλευση του δείκτη για μέγιστο όφελος.
  4. Ενισχυμένο με συνδυασμό: Ο συνδυασμός χαμένων σημείων περιστροφής με άλλους τεχνικούς δείκτες όπως οι κινούμενοι μέσοι όροι, το RSI και οι ζώνες Bollinger μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο λεπτή κατανόηση των κινήσεων της αγοράς και να βελτιώσει την ακρίβεια των σημάτων συναλλαγών σας.
  5. Διαχείριση κινδύνου: Η ενσωμάτωση των χαμένων σημείων άξονα στις συναλλαγές σας δεν εξαλείφει την ανάγκη για αυστηρή διαχείριση κινδύνου. Ο σωστός ορισμός των ζημιών στοπ, των κερδών και της διαχείρισης των μεγεθών θέσεων σε σχέση με τις πληροφορίες που παρέχει ο δείκτης μπορεί να βοηθήσει στον μετριασμό των πιθανών ζημιών και στην προστασία του κεφαλαίου συναλλαγών σας.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Επισκόπηση του δείκτη χαμένων σημείων περιστροφής του Rob Booker

Σημεία περιστροφής αποτελούν βασικό στοιχείο στην εργαλειοθήκη πολλών traders, χρησιμεύει ως προγνωστικός δείκτης της κίνησης της αγοράς. Υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, τις χαμηλές και τις τιμές κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης. Αυτά τα σημεία βοηθούν traders προσδιορίζει πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης, τα οποία είναι βασικοί τομείς όπου η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου μπορεί να παρουσιάσει αντιστροφή ή παύση.

Χαμένοι πόντους άξονα

1.1 Τι κάνει τα χαμένα σημεία περιστροφής μοναδικά

Ο δείκτης χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker προσθέτει μια ενδιαφέρουσα ανατροπή στην παραδοσιακή έννοια των σημείων περιστροφής. Αυτός ο δείκτης εστιάζει σε σημεία περιστροφής που δεν δοκιμάστηκαν από την αγορά κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας. Ένα "χαμένο" σημείο περιστροφής είναι ουσιαστικά ένα επίπεδο περιστροφής στο οποίο η τιμή δεν έφτασε ή "έχασε" σε προηγούμενες συνεδρίες. Η υποκείμενη θεωρία προτείνει ότι η αγορά έχει μνήμη και τείνει να επιστρέψει σε αυτά τα χαμένα επίπεδα, παρέχοντας traders με πιθανές ευκαιρίες για είσοδο ή έξοδο.

1.2 Η σημασία των χαμένων σημείων άξονα

Τα χαμένα σημεία άξονα είναι σημαντικά επειδή αντιπροσωπεύουν ανεκπλήρωτους στόχους της αγοράς. Σε πολλές περιπτώσεις, όταν χάνεται ένα σημείο περιστροφής, υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν ημιτελείς εργασίες σε αυτό το επίπεδο. TradeΗ rs μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να προβλέψει πιθανές κινήσεις της αγοράς προς αυτά τα σημεία στο μέλλον. Είναι ένας τρόπος εντοπισμού στόχων που η αγορά μπορεί να στοχεύει να δοκιμάσει τελικά, προσφέροντας μια στρατηγική διαφήμισηvantage στον προγραμματισμό trades.

1.3 Εφαρμογή στο Trading

TradeΟι rs χρησιμοποιούν χαμένα σημεία άξονα σε συνδυασμό με άλλους δείκτες για να τους βελτιώσουν στρατηγικές διαπραγμάτευσης. Αυτός ο δείκτης είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για κούνια traders και  ημέρα traders που βασίζονται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις και μοτίβα τιμών. Υπογραμμίζοντας πιθανά σημεία αντιστροφής που η αγορά δεν έχει ακόμη δοκιμάσει, tradeΟι rs μπορούν να τοποθετηθούν για να λάβουν διαφήμισηvantage για τις επερχόμενες κινήσεις των τιμών.

ΠΟΤΕ διαφημίσειςvantages και Περιορισμοί

Advantages:

  • Προγνωστική φύση: Παρέχει πρόβλεψη για πιθανές μελλοντικές κινήσεις με βάση τη συμπεριφορά των τιμών στο παρελθόν.
  • Στρατηγικό σχεδιασμό: Βοηθά στον καθορισμό ακριβών στόχων για είσοδο και έξοδο, βελτιώνοντας trade σχεδίαση.
  • Ευστροφία: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνθήκες αγοράς και με διαφορετικά μέσα συναλλαγών.

Περιορισμοί:

  • Δείκτης υστέρησης: Καθώς βασίζεται σε ιστορικά δεδομένα, μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στη δημιουργία σήματος.
  • Μεταβλητότητα στην αγορά: Μπορεί να μην προβλέπει πάντα με ακρίβεια τις κινήσεις της αγοράς σε εξαιρετικά ασταθείς συνθήκες.
  • Συμπληρωματική χρήση: Χρησιμοποιείται καλύτερα σε συνδυασμό με άλλους δείκτες για πιο αξιόπιστα σήματα.
Βασικό στοιχείο Περιγραφή
Τύπος ένδειξης Πρόβλεψη, με βάση ιστορικά δεδομένα τιμών
Κύρια χρήση Προσδιορισμός πιθανών επιπέδων στήριξης και αντίστασης από χαμένα σημεία περιστροφής
Βάση Υπολογισμού Υψηλές, χαμηλές και κλειστές τιμές προηγούμενων συνεδριών
Σημασία Υποδεικνύει πιθανή κίνηση της αγοράς προς μη δοκιμασμένα επίπεδα
Εφαρμογή Χρήσιμο για κούνια και μέρα traders για σχεδιασμό σημείων εισόδου/εξόδου

2. Διαδικασία υπολογισμού των χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker

Ο δείκτης χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που χρησιμοποιείται από traders για τον εντοπισμό πιθανών σημείων καμπής στην αγορά με βάση προηγούμενα σημεία περιστροφής που δεν δοκιμάστηκαν από τις ενέργειες τιμών. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτός ο δείκτης υπολογίζει αυτά τα σημεία είναι ζωτικής σημασίας traders όλων των επιπέδων. Σε αυτήν την ενότητα, θα αναλύσουμε τη διαδικασία υπολογισμού με τρόπο βήμα προς βήμα, διασφαλίζοντας ότι οι αρχάριοι μπορούν να κατανοήσουν εύκολα την έννοια.

2.1 Κατανόηση των σημείων άξονα

Πριν βουτήξουμε στα σημεία περιστροφής που χάθηκαν, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη βασική έννοια του σημείων περιστροφής:. Τα σημεία περιστροφής είναι προγνωστικοί δείκτες που παραδοσιακά χρησιμοποιούνταν ανά όροφο traders στις αγορές μετοχών και εμπορευμάτων για τον εντοπισμό πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης. Υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, τις χαμηλές και τις τιμές κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης.

2.2 Ο Βασικός Υπολογισμός

Ο υπολογισμός ενός τυπικού σημείου περιστροφής (P) είναι απλός και είναι το σημείο εκκίνησης για τον υπολογισμό των χαμένων σημείων περιστροφής. Ο τύπος για ένα τυπικό σημείο περιστροφής είναι:

P = (Υψηλόπροηγούμενος + Χαμηλόπροηγούμενος + Κλείσιμοπροηγούμενος) / 3

Αυτός ο τύπος μας δίνει το κεντρικό σημείο περιστροφής, το οποίο είναι ο μέσος όρος των υψηλών, χαμηλών και κλεισίμων τιμών από την προηγούμενη συνεδρίαση.

2.3 Αναγνώριση χαμένων σημείων περιστροφής

Τα χαμένα σημεία περιστροφής είναι εκείνα τα επίπεδα περιστροφής στα οποία η τιμή δεν έφτασε ή δεν «δοκίμασε» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μετά τον υπολογισμό τους. Ο δείκτης του Rob Booker παρακολουθεί αυτά τα μη δοκιμασμένα σημεία περιστροφής με την πάροδο του χρόνου, επειδή συχνά μετατρέπονται σε σημαντικά επίπεδα υποστήριξης ή αντίστασης στο μέλλον.

Η διαδικασία υπολογισμού για τον εντοπισμό χαμένων σημείων περιστροφής περιλαμβάνει:

  1. Υπολογισμός των ημερήσιων σημείων περιστροφής χρησιμοποιώντας τον τύπο που αναφέρεται παραπάνω.
  2. Παρακολούθηση της ενέργειας τιμής στις επόμενες περιόδους σύνδεσης για να δείτε εάν φτάνει ή δοκιμάζει αυτά τα σημεία περιστροφής.
  3. Επισήμανση των σημείων περιστροφής που δεν δοκιμάστηκαν από την τιμή ως χαμένα σημεία περιστροφής.

2.4 Αλγοριθμική προσέγγιση

Στην πράξη, ο δείκτης χαμένων σημείων άξονα αυτοματοποιεί αυτή τη διαδικασία με:

  1. Χρήση ιστορικών δεδομένων για τον υπολογισμό σημείων περιστροφής για κάθε προηγούμενη περίοδο σύνδεσης.
  2. Αναλύοντας τις κινήσεις των τιμών των επόμενων ημερών για να προσδιοριστεί εάν το pivot δοκιμάστηκε.
  3. Επισήμανση χαμένων σημείων περιστροφής στο γράφημα για traders για να δείτε πιθανές περιοχές υποστήριξης και αντίστασης.

Αυτός ο αυτοματισμός επιτρέπει traders να προσδιορίζει γρήγορα αυτά τα κρίσιμα επίπεδα χωρίς μη αυτόματο κοσκίνισμα των προηγούμενων δεδομένων.

Όρος Ορισμός
Σημείο περιστροφής (P) Ο μέσος όρος των υψηλών, χαμηλών και κλεισίμων τιμών από την προηγούμενη συνεδρίαση.
Χαμένοι πόντους άξονα Συγκεντρώστε σημεία από προηγούμενες περιόδους σύνδεσης που δεν επιτεύχθηκε ή δεν δοκιμάστηκε από την ενέργεια τιμών.
Τύπος υπολογισμού P = (Υψηλόπροηγούμενος + Χαμηλόπροηγούμενος + Κλείσιμοπροηγούμενος) / 3
Σπουδαιότητα Χρησιμεύουν ως πιθανά επίπεδα υποστήριξης ή αντίστασης σε μελλοντικές συνεδριάσεις συναλλαγών.

3. Βέλτιστες τιμές για εγκατάσταση σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια

Η επιλογή των βέλτιστων τιμών για τη ρύθμιση του δείκτη χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker είναι ζωτικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς του σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Αυτή η ενότητα έχει ως στόχο να καθοδηγήσει traders μέσω της διαδικασίας προσαρμογής των παραμέτρων του δείκτη ώστε να ταιριάζουν σε διάφορες στρατηγικές συναλλαγών, είτε είστε μια μέρα trader, κούνια trader, ή μακροπρόθεσμος επενδυτής.

3.1 Για Ημερήσια Διαπραγμάτευση

Ημερα tradeΟι rs λειτουργούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συχνά προσπαθώντας να εισέλθουν και να βγουν trades εντός της ίδιας ημέρας διαπραγμάτευσης. Για αυτά traders, η εστίαση είναι στα λεπτά (M1, M5) έως τα ωριαία (H1) γραφήματα.

  • Χρονικό πλαίσιο: Διαγράμματα M5 (5 λεπτά) ή M15 (15 λεπτά).
  • Υπολογισμός σημείου άξονα: Χρησιμοποιήστε τις υψηλές, χαμηλές και κλεισμένες τιμές της προηγούμενης ημέρας για να υπολογίσετε τα ημερήσια σημεία περιστροφής.
  • Περίοδος ανασκόπησης χαμένων συγκεντρωτικών σημείων: Μια περίοδος ανασκόπησης 1-5 ημερών είναι συνήθως επαρκής, ως ημέρα traders δίνουν προτεραιότητα στις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς.

3.2 Για Swing Trading

Κούνια tradeΗ rs διατηρεί θέσεις για αρκετές ημέρες έως εβδομάδες, με στόχο να συλλάβει τις βραχυπρόθεσμες έως μεσοπρόθεσμες τάσεις της αγοράς. Επωφελούνται από την εστίαση σε ωριαία (H1) έως καθημερινά (D1) γραφήματα.

  • Χρονικό πλαίσιο: Διαγράμματα H4 (4ωρο) ή D1 (καθημερινά).
  • Υπολογισμός σημείου άξονα: Τα εβδομαδιαία σημεία περιστροφής μπορεί να είναι πιο συναφή, να υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και κλεισίματος τιμών της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Περίοδος ανασκόπησης χαμένων συγκεντρωτικών σημείων: Μια περίοδος ανασκόπησης 5-10 ημερών μπορεί να προσφέρει μια ευρύτερη προοπτική για το κλίμα της αγοράς και τα πιθανά σημεία αντιστροφής.

3.3 Για μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές στοχεύουν σε κέρδη από μήνες έως και χρόνια και μπορεί να βρουν την έννοια των χαμένων σημείων άξονα εφαρμόσιμη σε πολύ ευρύτερη κλίμακα.

  • Χρονικό πλαίσιο: Διαγράμματα W1 (εβδομαδιαία) ή MN (μηνιαία).
  • Υπολογισμός σημείου άξονα: Μηνιαία ή και τριμηνιαία σημεία περιστροφής, υπολογισμένα με βάση τις υψηλές, χαμηλές και κλεισίματος τιμών της αντίστοιχης περιόδου.
  • Περίοδος ανασκόπησης χαμένων συγκεντρωτικών σημείων: Μια περίοδος αναδρομής 3-6 μηνών ή περισσότερο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό σημαντικών επιπέδων υποστήριξης ή αντίστασης που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μακροπρόθεσμες τάσεις.

3.4. Βασικά ζητήματα

  • Προσαρμογή για μεταβλητότητα: TradeΗ rs θα πρέπει να λάβει υπόψη την τρέχουσα αστάθεια της αγοράς κατά τον καθορισμό του δείκτη. Η υψηλότερη αστάθεια μπορεί να απαιτεί ευρύτερες περιόδους ανασκόπησης.
  • Προσωπικό στυλ συναλλαγών: Οι βέλτιστες τιμές ρύθμισης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα μεμονωμένα στυλ συναλλαγών και κίνδυνος ανοχή. Είναι απαραίτητο να δοκιμή διαφορετικές ρυθμίσεις για να βρείτε την πιο κατάλληλη διαμόρφωση.

Ρύθμιση χαμένων σημείων περιστροφής

Στυλ συναλλαγών Βέλτιστο χρονικό πλαίσιο Υπολογισμός Σημείου Περιστροφής Περίοδος ανασκόπησης
ημέρα Trading Μ5 ή Μ15 Τιμές προηγούμενης ημέρας 1 5-ημέρες
Trading ταλάντευση H4 ή D1 Τιμές της προηγούμενης εβδομάδας 5 10-ημέρες
Μακροπρόθεσμη επένδυση W1 ή MN Τιμές προηγούμενου μήνα ή τριμήνου 3-6 μήνες ή περισσότερο

4. Στρατηγικές Ερμηνείας και Συναλλαγών

Η ερμηνεία των χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker και η ενσωμάτωσή τους σε στρατηγικές συναλλαγών μπορεί να βελτιώσει σημαντικά tradeτην ικανότητα του r να εντοπίζει πιθανά σημεία αναστροφής και να διαχειρίζεται tradeείναι πιο αποτελεσματικά. Αυτή η ενότητα θα εξηγήσει πώς να ερμηνεύσετε τα χαμένα σημεία περιστροφής και θα προτείνει στρατηγικές για τη χρήση τους στις συναλλαγές, που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους traders.

4.1 Ερμηνεία χαμένων σημείων άξονα

Τα χαμένα σημεία περιστροφής χρησιμεύουν ως πιθανοί δείκτες του ανεκπλήρωτη αγορά ορμή και μπορούν να λειτουργήσουν ως μελλοντικοί τομείς υποστήριξης ή αντίστασης. Όταν η τιμή πλησιάζει ένα χαμένο σημείο περιστροφής, tradeΤο rs θα πρέπει να προσέχει:

  • Αντιστροφές ενέργειας τιμών: Ένα μοτίβο αντιστροφής κοντά σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής μπορεί να σηματοδοτήσει μια ισχυρή δυνατότητα αλλαγής στην κατεύθυνση της τιμής.
  • Αύξηση έντασης ήχου: Μια άνοδος του όγκου συναλλαγών καθώς η τιμή πλησιάζει στο χαμένο σημείο περιστροφής μπορεί να επικυρώσει τη σημασία της ως επίπεδο υποστήριξης ή αντίστασης.

Ερμηνεία χαμένων σημείων άξονα

4.2 Στρατηγικές συναλλαγών

4.2.1 Στρατηγική για την ημέρα Traders

  • Ρύθμιση: Εστιάστε σε γραφήματα M5 έως M15 με χαμένα σημεία περιστροφής που εντοπίστηκαν από τις προηγούμενες 1-5 ημέρες.
  • Σήμα εισόδου: Όταν η τιμή πλησιάζει ένα χαμένο σημείο περιστροφής, αναζητήστε μοτίβα κεριών αντιστροφής (π.χ. σφυρί, μοτίβα που καλύπτουν) ως επιβεβαίωση.
  • Σήμα εξόδου: Ρυθμίστε το κέρδος κοντά στο επόμενο χαμένο σημείο περιστροφής ή ένα προκαθορισμένο επίπεδο αντίστασης/υποστήριξης. Χρησιμοποιήστε ένα στενό stop loss λίγο πέρα ​​από το πρόσφατο υψηλό/χαμηλό πριν από την αναστροφή.

4.2.2 Στρατηγική για Swing Traders

  • Ρύθμιση: Χρησιμοποιήστε γραφήματα H4 έως D1, εντοπίζοντας χαμένα σημεία περιστροφής από τις τελευταίες 5-10 ημέρες.
  • Σήμα εισόδου: Αναμένετε μια συρροή δεικτών (π.χ. RSI απόκλιση, MACD crossover) κοντά σε χαμένο σημείο περιστροφής για να εισαγάγετε α trade.
  • Σήμα εξόδου: Αποκτήστε κέρδος σε σημαντικά επίπεδα αντίστασης/υποστήριξης ή στο επόμενο σημείο που χάσατε. Θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα stop-loss για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, λαμβάνοντας υπόψη την αιώρηση tradeευρύτερο φάσμα τιμών του r.

4.2.3 Στρατηγική για Μακροπρόθεσμους Επενδυτές

  • Ρύθμιση: Αναλύστε γραφήματα W1 έως MN με χαμένα σημεία περιστροφής τους τελευταίους 3-6 μήνες.
  • Σήμα εισόδου: Οι μακροπρόθεσμες επιβεβαιώσεις τάσεων (π.χ. ξεσπάσματα από ένα μοτίβο μακροπρόθεσμης ενοποίησης) κοντά σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής μπορούν να σηματοδοτήσουν μια είσοδο.
  • Σήμα εξόδου: Ορίστε στόχους κέρδους με βάση σημαντικά ιστορικά επίπεδα αντίστασης/υποστήριξης ή σημαντικά χαμένα σημεία άξονα. Το stop-loss θα πρέπει να οφείλεται σε μεγαλύτερες διακυμάνσεις της αγοράς.

4.3. Βασικά ζητήματα

  • Διαχείριση κινδύνου: Να ενσωματώνετε πάντα στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου, προσαρμόζοντας τα επίπεδα stop-loss και take-profit σύμφωνα με trade εγκατάσταση και την ανοχή σας στον κίνδυνο.
  • Συμπληρωματικοί δείκτες: Ενώ τα σημεία περιστροφής που χάθηκαν μπορεί να είναι ισχυρά, ο συνδυασμός τους με άλλους δείκτες (π.χ. κινούμενους μέσους όρους, RSI) μπορεί να προσφέρει μια πιο ισχυρή στρατηγική συναλλαγών.
  • Επανεξέταση: Πριν εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές ζωντανά, δοκιμάστε τις σε ιστορικά δεδομένα για να βεβαιωθείτε ότι ευθυγραμμίζονται με το στυλ και τους στόχους συναλλαγών σας.
Trader Τύπος Διάγραμμα Χρονικό πλαίσιο Σήμα εισόδου Σήμα εξόδου
Ημερα Trader M5 να M15 Μοτίβα αντιστροφής στο χαμένο σημείο περιστροφής Επόμενο σημείο περιστροφής ή καθορισμένη υποστήριξη/αντίσταση
Κούνια Trader H4 έως D1 Συρροή δείκτη στο χαμένο σημείο περιστροφής Σημαντική αντίσταση/στήριξη ή επόμενος άξονας περιστροφής
Μακροπρόθεσμος Επενδυτής W1 έως MN Μακροπρόθεσμη επιβεβαίωση τάσης κοντά στο pivot Σημαντικά ιστορικά επίπεδα ή σημαντικός άξονας

5. Συνδυασμός με άλλους δείκτες

Η ενσωμάτωση των χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker με άλλους τεχνικούς δείκτες μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική στρατηγική συναλλαγών. Αυτή η ενότητα θα διερευνήσει πώς μπορούν να συνδυαστούν τα χαμένα σημεία άξονα με δημοφιλείς δείκτες για τη βελτίωση της ανάλυσης αγοράς, της λήψης αποφάσεων εισόδου και εξόδου και της διαχείρισης κινδύνου.

5.1 Συνδυασμός με κινούμενους μέσους όρους

Κινούμενοι Μέσοι (MA) είναι από τους πιο ευρέως χρησιμοποιούμενους δείκτες για τον προσδιορισμό των τάσεων. Ο συνδυασμός MA με χαμένα σημεία περιστροφής παρέχει μια διπλή προσέγγιση για τον εντοπισμό πιθανών σημείων αντιστροφής και την επιβεβαίωση της συνολικής τάσης της αγοράς.

  • Στρατηγική: Χρησιμοποιήστε ένα βραχυπρόθεσμο MA (π.χ. 20-περίοδος) και ένα μακροπρόθεσμο MA (π.χ., 50 ή 100-περίοδος) για να προσδιορίσετε την τάση της αγοράς. Ένα χαμένο σημείο περιστροφής που ευθυγραμμίζεται με μια διασταύρωση αυτών των MA μπορεί να σηματοδοτήσει ένα ισχυρό σημείο εισόδου ή εξόδου.
  • Εφαρμογή: Για παράδειγμα, εάν η τιμή είναι πάνω από το μακροπρόθεσμο MA και πλησιάζει ένα χαμένο σημείο περιστροφής από κάτω, μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό επίπεδο υποστήριξης, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση της ανοδικής τάσης.

Χασμένα σημεία περιστροφής σε συνδυασμό με κινούμενους μέσους όρους

5.2 Συνδυασμός με δείκτη σχετικής ισχύος (RSI)

Η Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI) μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό συνθηκών υπεραγοράς ή υπερπώλησης.

  • Στρατηγική: Αναζητήστε απόκλιση μεταξύ του RSI και της δράσης τιμής κοντά σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής. Ενα Απόκλιση RSI σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής μπορεί να υποδεικνύει μια πιθανή αναστροφή, καθιστώντας το ένα επιτακτικό σήμα εισόδου ή εξόδου.
  • Εφαρμογή: Εάν η τιμή είναι κοντά σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής και ο RSI εμφανίζει απόκλιση (π.χ. η τιμή κάνει νέο υψηλό αλλά ο RSI όχι), υποδηλώνει εξασθένηση της ορμής και πιθανή αντιστροφή.

5.3 Συνδυασμός με ζώνες Bollinger

Bollinger Συγκροτήματα αποτελούνται από μια μεσαία ζώνη που είναι α κινητός μέσος όρος, με δύο εξωτερικές ζώνες που προσαρμόζονται με βάση την αστάθεια της αγοράς. Αυτός ο δείκτης είναι χρήσιμος για την κατανόηση της αστάθειας της αγοράς και των πιθανών ξεσπάσματα.

  • Στρατηγική: Όταν η τιμή αγγίζει ή διαρρηγνύει μια από τις ζώνες Bollinger κοντά σε ένα χαμένο σημείο περιστροφής, μπορεί να σηματοδοτήσει μια υπερεκτεταμένη κατάσταση της αγοράς. Ένα χαμένο σημείο περιστροφής εντός των ζωνών Bollinger μπορεί να λειτουργήσει ως πρόσθετο φίλτρο για αναπήδηση ή διάσπαση trades.
  • Εφαρμογή: Μια ανάκαμψη τιμής από την κάτω ζώνη Bollinger προς ένα χαμένο σημείο περιστροφής θα μπορούσε να υποδηλώνει μια πιθανή μεγάλη είσοδο, ειδικά εάν το χαμένο σημείο περιστροφής ευθυγραμμίζεται επίσης με τη μεσαία ζώνη (κινούμενος μέσος όρος).

Σχετικός όγκος κατά τον χρόνο σε συνδυασμό με ζώνες Bollinger

5.4. Βασικά ζητήματα

  • Συνέργεια δείκτη: Ο συνδυασμός δεικτών θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνεται χωρίς να προκαλεί πλεονασμό. Επιλέξτε δείκτες που προσφέρουν διαφορετικούς τύπους πληροφοριών αγοράς (τάση, ορμή, μεταβλητότητα).
  • Προσαρμογή και Βελτιστοποίηση: Προσαρμόστε τις παραμέτρους κάθε δείκτη ώστε να ταιριάζουν στη συγκεκριμένη αγορά και το χρονικό πλαίσιο που διαπραγματεύεστε. Ο εκ των υστέρων έλεγχος είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση αυτών των παραμέτρων για βέλτιστη απόδοση.
  • Διαχείριση κινδύνου: Ο συνδυασμός δεικτών δεν εξαλείφει την ανάγκη για ορθές πρακτικές διαχείρισης κινδύνου. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν κανόνες για το stop-loss, το take-profit και το μέγεθος της θέσης για τη διαχείριση πιθανών ζημιών.
Δείκτης Στρατηγική Εφαρμογή
Κινούμενων Μέσων Χρησιμοποιήστε MA για να επιβεβαιώσετε την τάση της αγοράς και την ευθυγράμμιση των σημείων περιστροφής. Σήματα εισόδου/εξόδου όταν η τιμή και οι MA ευθυγραμμίζονται με τα χαμένα σημεία περιστροφής.
Δείκτης Σχετικής Έντασης Απόκλιση στα σημεία περιστροφής για σήματα αντιστροφής. Η απόκλιση RSI σε χαμένα σημεία περιστροφής υποδηλώνει πιθανές ανατροπές.
Bollinger Bands Ζώνες αγγίγματος/επέκτασης τιμών κοντά σε σημεία περιστροφής. Τα ριμπάουντ από τις μπάντες Bollinger σε χαμένα σημεία περιστροφής υποδεικνύουν συμμετοχές.

6. Διαχείριση κινδύνου με χαμένα σημεία άξονα

Η αποτελεσματική διαχείριση κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας στις συναλλαγές και η χρήση των χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σαφή επίπεδα για τον καθορισμό των ζημιών στοπ και των κερδών. Αυτή η ενότητα θα συζητήσει τις στρατηγικές για τη διαχείριση του κινδύνου, χρησιμοποιώντας παράλληλα τα χαμένα σημεία περιστροφής στο δικό σας εμπορικό σχέδιο.

6.1 Ρύθμιση Stop-Losses

Οι εντολές stop-loss είναι απαραίτητες για τον περιορισμό πιθανών ζημιών σε α trade. Τα χαμένα σημεία περιστροφής, λειτουργώντας ως σημαντικά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης, προσφέρουν λογικές τοποθετήσεις για εντολές stop-loss.

  • Παρακάτω/Πάνω από χαμένα σημεία περιστροφής: Για μια θέση long, η τοποθέτηση ενός stop-loss ακριβώς κάτω από ένα χαμένο σημείο περιστροφής μπορεί να προστατεύσει από τις καθοδικές κινήσεις της τιμής. Αντίθετα, για μια short θέση, ρυθμίστε το stop-loss ακριβώς πάνω από ένα χαμένο σημείο περιστροφής για να προφυλαχθείτε από τις ανοδικές αιχμές της τιμής.
  • Εξέταση της μεταβλητότητας: Προσαρμόστε την απόσταση του stop-loss από το σημείο περιστροφής με βάση την τρέχουσα αστάθεια της αγοράς. Σε περιόδους υψηλής μεταβλητότητας, ευρύτερες απώλειες στοπ μπορεί να αποτρέψουν την πρόωρη trade εξόδους.

6.2 Προσδιορισμός Επιπέδων Take-Profit

Οι εντολές take-profit βοηθούν στην εξασφάλιση κερδών κλείνοντας αυτόματα tradeόταν επιτυγχάνονται οι στόχοι τιμών. Τα χαμένα σημεία περιστροφής χρησιμεύουν ως εξαιρετικά σημεία αναφοράς για τον καθορισμό αυτών των στόχων.

  • Διαδοχικά χαμένα σημεία περιστροφής: Εάν εντοπιστούν πολλά χαμένα σημεία περιστροφής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό πολλαπλών επιπέδων κέρδους, αποσπώντας κέρδη σε διαφορετικά στάδια καθώς η τιμή κινείται ευνοϊκά.
  • Προσαρμογή για Χρονοδιάγραμμα: Η τοποθέτηση εντολών ανάληψης κέρδους θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το χρονικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης. Βραχυπρόθεσμα tradeΗ rs μπορεί να ορίσει κέρδη απόκτησης στο πλησιέστερο χαμένο σημείο περιστροφής, ενώ μακροπρόθεσμα tradeΤο rs μπορεί να στοχεύει σε περαιτέρω σημεία.

6.3 Αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής

Ο λόγος κινδύνου-ανταμοιβής είναι μια κρίσιμη μέτρηση στις συναλλαγές, υποδεικνύοντας την πιθανή ανταμοιβή του α trade σε σχέση με τον κίνδυνο του. Τα χαμένα σημεία περιστροφής μπορούν να βοηθήσουν traders επιτυγχάνουν μια ευνοϊκή αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής παρέχοντας σαφείς δείκτες για τα σημεία εξόδου.

  • Υπολογισμός κινδύνου-ανταμοιβής: Χρησιμοποιήστε την απόσταση μεταξύ του σημείου εισόδου και του stop-loss ως ρίσκο και την απόσταση από το σημείο εισόδου έως το επίπεδο απολαβής ως ανταμοιβή. Επιδιώξτε μια ελάχιστη αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής 1:2 ή μεγαλύτερη, χρησιμοποιώντας χαμένα σημεία περιστροφής για να καθοδηγήσετε αυτές τις μετρήσεις.

6.4. Βασικά ζητήματα

  • Όροι αγοράς: Προσαρμόστε τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς. Σε ιδιαίτερα ασταθείς αγορές, εξετάστε το ενδεχόμενο ευρύτερων εντολών stop-losses και take-profit για να λάβετε υπόψη μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμών.
  • Επανεξέταση: Δοκιμάστε τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου χρησιμοποιώντας ιστορικά δεδομένα για να διασφαλίσετε ότι λειτουργούν αποτελεσματικά με χαμένα σημεία άξονα σε διάφορες συνθήκες της αγοράς.
  • Συνέπεια: Διατηρήστε τη συνέπεια στην εφαρμογή των κανόνων διαχείρισης κινδύνου σε όλους tradeνα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη επιτυχία συναλλαγών.
Πτυχή διαχείρισης κινδύνου Στρατηγική με χρήση χαμένων σημείων άξονα
Ρύθμιση Stop-Losses Τοποθετήστε στοπ-απώλειες ακριβώς κάτω/πάνω από χαμένα σημεία περιστροφής.
Προσδιορισμός Επιπέδων Take-Profit Χρησιμοποιήστε τα χαμένα σημεία περιστροφής ως στόχους για τη λήψη κερδών.
Αναλογία κινδύνου-ανταμοιβής Στοχεύστε σε αναλογία τουλάχιστον 1:2, καθοδηγούμενη από σημεία περιστροφής.

📚 Περισσότεροι πόροι

Παρακαλώ σημειώστε: Οι παρεχόμενοι πόροι ενδέχεται να μην είναι προσαρμοσμένοι για αρχάριους και μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για traders χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

Αν θέλετε να λάβετε μια γρήγορη επισκόπηση των χαμένων σημείων άξονα του Rob Booker, μπορείτε να επισκεφθείτε Tradingview.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιοι είναι οι χαμένοι πόντους άξονα του Rob Booker;

Οι χαμένοι συγκεντρωτικοί πόντους είναι επίπεδα περιστροφής από προηγούμενες περιόδους σύνδεσης που δεν επιτεύχθηκε από την αγορά, δυνητικά λειτουργώντας ως μελλοντική υποστήριξη ή αντίσταση.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς υπολογίζετε τους χαμένους πόντους άξονα;

Υπολογίζονται προσδιορίζοντας τα σημεία περιστροφής χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και κλεισίματος τιμές της προηγούμενης συνεδρίας και στη συνέχεια σημειώνοντας ποια από αυτά τα σημεία δεν δοκιμάστηκαν από την αγορά στις επόμενες συνεδρίες.

τρίγωνο sm δεξιά
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα χαμένα σημεία συγκέντρωσης για όλα τα στυλ συναλλαγών;

Ναι, μπορούν να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν σε διάφορα στυλ συναλλαγών και χρονικά πλαίσια, από τις ημερήσιες συναλλαγές έως τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς συμπληρώνουν άλλους δείκτες τα χαμένα σημεία συγκέντρωσης;

Όταν συνδυάζονται με δείκτες όπως οι κινούμενοι μέσοι όροι, το RSI και οι ζώνες Bollinger, τα χαμένα σημεία άξονα μπορούν να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, βοηθώντας στην επικύρωση των σημάτων συναλλαγών.

τρίγωνο sm δεξιά
Γιατί είναι σημαντικά τα σημεία που χάσατε traders;

Αποκαλύπτουν πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης που δεν είναι άμεσα εμφανή, προσφέροντας traders πληροφορίες για πιθανά σημεία αντιστροφής και βελτίωση της ανάλυσης αγοράς.

Συγγραφέας: Arsam Javed
Ο Arsam, Trading Expert με πάνω από τέσσερα χρόνια εμπειρίας, είναι γνωστός για τις διορατικές του ενημερώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές. Συνδυάζει την εμπορική του εμπειρία με τις δεξιότητες προγραμματισμού για να αναπτύξει τους δικούς του Expert Advisors, αυτοματοποιώντας και βελτιώνοντας τις στρατηγικές του.
Διαβάστε περισσότερα για τον Arsam Javed
Αρσάμ-Τζάβεντ

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 10 Μαΐου. 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά