ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Pivot Points: Ρυθμίσεις, Φόρμουλα, Στρατηγική

Βαθμολογήθηκε το 4.5 από το 5
4.5 από 5 αστέρια (4 ψήφοι)

Η πλοήγηση στις ταραγμένες θάλασσες των συναλλαγών μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο, ειδικά όταν τα κύματα αστάθειας της αγοράς είναι υψηλά. Η κατανόηση των ρυθμίσεων, της φόρμουλας και της στρατηγικής των Pivot Points μπορεί να είναι ο οδηγός σας, φωτίζοντας πιθανές ευκαιρίες, ενώ επισημαίνετε τις παγίδες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το εμπορικό σας πλοίο.

Pivot Points: Ρυθμίσεις, Φόρμουλα, Στρατηγική

💡 Βασικά Takeaways

  1. Ρυθμίσεις Pivot Points: Αυτά είναι κρίσιμα για τον καθορισμό των σημείων εισόδου και εξόδου στις συναλλαγές. Υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος από την προηγούμενη ημέρα διαπραγμάτευσης. Οι σωστές ρυθμίσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση των συναλλαγών.
  2. Φόρμουλα Pivot Points: Ο τύπος είναι απαραίτητος για τον υπολογισμό των σημείων περιστροφής. Το κύριο σημείο περιστροφής (PP) υπολογίζεται ως (Υψηλό + Χαμηλό + Κλείσιμο)/3. Υπάρχουν επίσης και άλλα επίπεδα που υπολογίζονται όπως τα επίπεδα αντίστασης και στήριξης. Η κατανόηση αυτού του τύπου είναι ζωτικής σημασίας για ακριβείς αποφάσεις συναλλαγών.
  3. Στρατηγική Pivot Points: Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση σημείων άξονα ως στρατηγική συναλλαγών, όπου tradeΗ rs χρησιμοποιεί αυτά τα σημεία για να εντοπίσει πιθανά σημεία αντιστροφής της τιμής. Είναι μια δημοφιλής μέθοδος την ημέρα traders και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά κέρδη εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Κατανόηση των σημείων άξονα

Στον συνεχώς κυμαινόμενο κόσμο των συναλλαγών, καταλαβαίνω tradeΟι rs γνωρίζουν τη σημασία της ύπαρξης μιας αξιόπιστης πυξίδας για την πλοήγηση στα οικονομικά κύματα. Μια τέτοια πυξίδα είναι η έννοια του Σημεία Pivot. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά από το δάπεδο traders στο χρηματιστήριο, αυτά τα σημεία είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά σημεία καμπής στην αγορά.

Οι Pivot Points υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, τις χαμηλές και τις τιμές κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας διαπραγμάτευσης. Παρέχουν ένα σύνολο επτά επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη πιθανών κινήσεων τιμών. Το κεντρικό σημείο περιστροφής (P) είναι ο μέσος όρος των υψηλών, χαμηλών και τιμών κλεισίματος. Γύρω από αυτό το κεντρικό σημείο υπάρχουν τρία επίπεδα αντίστασης (R1, R2, R3) και τρία επίπεδα στήριξης (S1, S2, S3).

Η ομορφιά των Pivot Points έγκειται στην απλότητα και την αντικειμενικότητά τους. Δεν επηρεάζονται από προσωπικές προκαταλήψεις ή συναισθήματα. Αντίθετα, παρέχουν μια συγκεκριμένη, μαθηματική προσέγγιση στις συναλλαγές.

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τα Pivot Points στη στρατηγική συναλλαγών σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τη δυναμική τους φύση. Σε αντίθεση με τα επίπεδα στατικής υποστήριξης και αντίστασης, τα Pivot Points υπολογίζονται εκ νέου καθημερινά, παρέχοντας νέες προοπτικές για πιθανές κινήσεις της αγοράς. Επιτρέπουν traders να αξιολογήσει γρήγορα το κλίμα της αγοράς και να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Ωστόσο, τα Pivot Points δεν είναι ένα αυτόνομο εργαλείο. Λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με άλλα τεχνική ανάλυση εργαλεία όπως κινητούς μέσους όρους, γραμμές τάσης ή ταλαντωτές. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, ενισχύοντας τη στρατηγική συναλλαγών σας.

Ακολουθούν μερικές στρατηγικές που περιλαμβάνουν Pivot Points:

  • Στρατηγική αντιστροφής: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την εισαγωγή α trade όταν η τιμή αντιστρέφεται σε επίπεδο Pivot Point. Για παράδειγμα, εάν η τιμή αναπηδήσει από ένα επίπεδο υποστήριξης, θα μπορούσατε να εισαγάγετε μια θέση αγοράς.
  • Στρατηγική διάσπασης: Σε αυτή τη στρατηγική, εισάγετε α trade όταν η τιμή ξεπεράσει ένα επίπεδο Pivot Point. Για παράδειγμα, εάν η τιμή σπάσει πάνω από ένα επίπεδο αντίστασης, θα μπορούσατε να εισαγάγετε μια θέση αγοράς.
  • Στρατηγική Scalping: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει τη γρήγορη trades βασίζεται σε μικρές κινήσεις τιμών γύρω από τα επίπεδα Pivot Point.

Τελικά, τα Pivot Points είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε οποιονδήποτε tradeεργαλειοθήκη του r. Με την αντικειμενική φύση και τη δυναμική τους εφαρμογή, προσφέρουν μια μοναδική προοπτική στις κινήσεις της αγοράς, ενισχύοντας τη στρατηγική συναλλαγών σας και βελτιώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

1.1. Ορισμός και Λειτουργία

Στον κόσμο των συναλλαγών, Σημεία Pivot χρησιμεύουν ως απαραίτητο εργαλείο για τη διάκριση πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης. Αυτές υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, τις χαμηλές και τις τιμές κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου διαπραγμάτευσης. Παρέχουν μια μαθηματική βάση για traders να προβλέπουν τις κινήσεις των τιμών, επιτρέποντάς τους έτσι να σχεδιάζουν τις εισόδους και τις εξόδους τους με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η κύρια λειτουργία των Pivot Points είναι να βοηθούν traders εντοπίζει κρίσιμα επίπεδα τιμών όπου είναι πιθανό να συμβούν σημαντικές κινήσεις τιμών. Αυτά τα σημεία θεωρούνται πιθανά σημεία καμπής στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι εάν η αγορά έχει ανοδική τάση και φτάσει σε ένα σημείο περιστροφής, θα μπορούσε δυνητικά να αντιστραφεί και να αρχίσει να έχει πτωτική τάση και το αντίστροφο.

Παράδειγμα Dax Pivot Points

Τα Pivot Points υπολογίζονται χρησιμοποιώντας έναν απλό τύπο: Σημείο περιστροφής = (Υψηλό + Χαμηλό + Κλείσιμο) / 3. Αυτός ο τύπος δημιουργεί το κεντρικό σημείο περιστροφής, το οποίο είναι το κύριο επίπεδο υποστήριξης/αντίστασης. Στη συνέχεια υπολογίζονται άλλα επίπεδα στήριξης και αντίστασης σε σχέση με αυτό το Σημείο Περιστροφής.

  • Πρώτη αντίσταση (R1) = (2 x Σημείο Περιστροφής) – Χαμηλή
  • Πρώτη υποστήριξη (S1) = (2 x Pivot Point) – Υψηλό
  • Δεύτερη αντίσταση (R2) = Σημείο περιστροφής + (Υψηλό – Χαμηλό)
  • Δεύτερη υποστήριξη (S2) = Σημείο περιστροφής – (Υψηλό – Χαμηλό)

Η ομορφιά των Pivot Points έγκειται στην προσαρμοστικότητά τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα χρονικά πλαίσια, που κυμαίνονται από ενδοημερήσιες έως εβδομαδιαίες και μηνιαίες περιόδους. Αυτό τα καθιστά εξαιρετικά ευέλικτα για διαφορετικά στυλ συναλλαγών, είτε είστε μια μέρα trader ψάχνει για γρήγορα κέρδη ή μια ταλάντευση trader με στόχο μεγαλύτερα, πιο μακροπρόθεσμα κέρδη. Ενσωματώνοντας Pivot Points στη στρατηγική συναλλαγών σας, μπορείτε να βελτιώσετε την ανάλυση αγοράς σας και να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.

1.2. Σημασία στο εμπόριο

Ο κόσμος των συναλλαγών μπορεί συχνά να αισθάνεται σαν να περιηγείστε σε έναν λαβύρινθο στο σκοτάδι. Ωστόσο, μέσα στην πολυπλοκότητα, υπάρχει ένας φάρος σαφήνειας που βιώθηκε traders ορκίζομαι – το σημείο περιστροφής. Σημεία περιστροφής δεν είναι απλώς ένα εργαλείο. είναι η πυξίδα σου στον άγριο ωκεανό του Μεταβλητότητα της αγοράς. Αποτελούν τα κρίσιμα σημεία στήριξης γύρω από τα οποία περιστρέφεται η αγορά, παρέχοντας ανεκτίμητες πληροφορίες για τα πιθανά σημεία αντίστασης και υποστήριξης των τιμών.

Η κατανόηση της σημασίας των σημείων άξονα στις συναλλαγές είναι παρόμοια με την κατανόηση της σημασίας ενός φάρου για έναν ναύτη. Σας βοηθούν να προβλέψετε τις κινήσεις της αγοράς, δίνοντάς σας μια αίσθηση κατεύθυνσης στη συντριπτική θάλασσα των αριθμών. Προσφέρουν α μαθηματική προσέγγιση στις συναλλαγές, μειώνοντας τον ρόλο της εικασίας και ενισχύοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων με γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα.

Traders σε όλο τον κόσμο βασίζονται σε σημεία περιστροφής για τον εντοπισμό πιθανών δυνατοτήτων σημεία εισόδου και εξόδου στην αγορά. Λειτουργούν ως οδηγός, βοηθώντας traders να μετρήσουν το κλίμα της αγοράς και να ευθυγραμμίσουν τις στρατηγικές τους ανάλογα. Είτε είσαι μια μέρα trader, κούνια trader, ή ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής, τα σημεία περιστροφής μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι στο ταξίδι συναλλαγών σας.

  • Τα σημεία περιστροφής μπορούν να σας βοηθήσουν καθορίζουν τις τάσεις της αγοράς. Εάν η τρέχουσα τιμή συναλλαγών είναι πάνω από το σημείο περιστροφής, το κλίμα της αγοράς είναι ανοδικό. Αντίθετα, εάν είναι κάτω από το σημείο περιστροφής, το κλίμα της αγοράς είναι πτωτικό.
  • Μπορούν να σας βοηθήσουν εντοπίστε πιθανά σημεία αντιστροφής. Τα σημεία περιστροφής είναι γνωστά για την προγνωστική τους ικανότητα. Μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε πιθανά σημεία αντιστροφής στην αγορά, επιτρέποντάς σας να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας trades ανάλογα.
  • Τα σημεία περιστροφής μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν ορίστε επίπεδα stop-loss και take-profit. Προσδιορίζοντας τα πιθανά επίπεδα αντίστασης και υποστήριξης, σας επιτρέπουν να ορίσετε ρεαλιστικά και αποτελεσματικά επίπεδα stop-loss και take-profit, ενισχύοντας κίνδυνος στρατηγική διαχείρισης.

Στον τομέα των συναλλαγών, η γνώση είναι δύναμη. Και η κατανόηση της σημασίας των σημείων περιστροφής μπορεί να σας δώσει τη δύναμη να περιηγηθείτε στην αγορά με σιγουριά και ακρίβεια. Είναι κάτι περισσότερο από ένα εργαλείο. είναι ο σύμμαχός σας στην αναζήτηση της επιτυχίας των συναλλαγών.

1.3. Πώς επηρεάζει το Pivot Point το συναίσθημα της αγοράς

Στον δυναμικό κόσμο των συναλλαγών, Σημεία Pivot χρησιμεύει ως πυξίδα, καθοδήγηση traders μέσα από την ταραχώδη θάλασσα των διακυμάνσεων της αγοράς. Δεν είναι απλοί μαθηματικοί υπολογισμοί, αλλά ισχυρά εργαλεία που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το κλίμα της αγοράς.

Για να κατανοήσετε την πραγματική δύναμη των Pivot Points, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τον ρόλο τους στη διαμόρφωση της ψυχολογίας της αγοράς. Όταν μια τιμή αγοράς πλησιάζει σε ένα Pivot Point, traders σε όλο τον κόσμο ρολόι με κομμένη την ανάσα. Εάν η τιμή αναπηδήσει από το Pivot Point, ερμηνεύεται ως σημάδι στιβαρότητας, πυροδοτώντας ένα ανοδικό συναίσθημα. Αντίθετα, εάν η τιμή ξεπεράσει το Pivot Point, γίνεται αντιληπτό ως ένα σήμα πτώσης, υποκινώντας ένα ξεφάντωμα πωλήσεων.

Σημεία Pivot χρησιμεύουν επίσης ως κριτήριο για τη μέτρηση του κλίματος της αγοράς σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια. Για παράδειγμα, σε ένα ημερήσιο γράφημα, τα Pivot Points μπορούν να υποδεικνύουν το ενδοημερήσιο συναίσθημα, ενώ σε ένα μηνιαίο γράφημα, μπορούν να αποκαλύψουν την ευρύτερη διάθεση της αγοράς.

  • TradeΤο rs χρησιμοποιεί τα Pivot Points για να προσδιορίσει πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης. Αυτά τα επίπεδα είναι κρίσιμα καθώς μπορούν να λειτουργήσουν ως ψυχολογικά εμπόδια όπου η δράση των τιμών μπορεί να παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές.
  • Βοηθούν επίσης στον εντοπισμό πιθανών σημείων αναστροφής, παρέχοντας traders με προσοδοφόρα σημεία εισόδου και εξόδου.
  • Επιπλέον, τα Pivot Points μπορούν να βοηθήσουν tradeΗ rs καθόρισε επίπεδα stop-loss και take-profit, βοηθώντας έτσι στη διαχείριση κινδύνου.

Η επιρροή των Pivot Points στο κλίμα της αγοράς είναι αναμφισβήτητη. Είναι οι αόρατοι έλξης χορδών, που διαμορφώνουν διακριτικά το συναίσθημα της αγοράς και επηρεάζουν τις αποφάσεις συναλλαγών. Ως εκ τούτου, η κατανόηση του αντικτύπου τους είναι ζωτικής σημασίας για οποιονδήποτε tradeΠροσπαθώ να πλοηγηθώ στην αγορά με επιτυχία.

2. Ρυθμίσεις Pivot Point

Η μαγεία των σημείων άξονα έγκειται στην προσαρμοστικότητά τους. Σαν trader, έχετε τη δύναμη να τροποποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζουν με το μοναδικό σας στυλ συναλλαγών και τις συνθήκες της αγοράς. ο τυπική ρύθμιση σημείου περιστροφής είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη και υπολογίζεται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και κλεισίματος τιμές της προηγούμενης ημέρας.

Αλλά τι γίνεται αν δεν είσαι στάνταρ trader?

Για όσους προτιμούν μια πιο δυναμική προσέγγιση, υπάρχει το Fibonacci ρύθμιση σημείου περιστροφής. Αυτή η ρύθμιση ενσωματώνει τα επίπεδα ρύθμισης Fibonacci, προσφέροντας μια πιο διαφοροποιημένη άποψη των πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης. Είναι αγαπημένο μεταξύ traders που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τεχνική ανάλυση.

  • Ρύθμιση σημείου άξονα του Woodie, από την άλλη, δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τιμή κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για traders που εστιάζουν στις τιμές κλεισίματος και πιστεύουν ότι παρέχουν μια πιο ακριβή αντανάκλαση της αγοράς.
  • Τότε υπάρχει το Ρύθμιση σημείου περιστροφής του DeMark. Σε αντίθεση με τις άλλες ρυθμίσεις, η DeMark's χρησιμοποιεί τη σχέση μεταξύ των τιμών ανοίγματος και κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου για να καθορίσει τα επίπεδά της. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για traders που ενδιαφέρονται για ενδοημερήσιες κινήσεις τιμών.

Κάθε μία από αυτές τις ρυθμίσεις προσφέρει τη δική της μοναδική προοπτική για πιθανές κινήσεις της αγοράς. Το κλειδί είναι να κατανοήσετε τις διαφορές τους και να επιλέξετε αυτό που ευθυγραμμίζεται καλύτερα με τη στρατηγική συναλλαγών σας. Τελικά, δεν πρόκειται για την εύρεση της «καλύτερης» ρύθμισης σημείου περιστροφής, αλλά για αυτήν που λειτουργεί καλύτερα για εσείς.

2.1. Επιλογή χρονικού πλαισίου

Στον κόσμο των συναλλαγών, η επιλογή του κατάλληλου χρονικού πλαισίου είναι τόσο κρίσιμη όσο και η απόφαση του οποίου αποθέματα για να αγορασω. Είναι ο καμβάς στον οποίο είναι ζωγραφισμένο το αριστούργημα της στρατηγικής συναλλαγών σας. Επιλογή χρονικού πλαισίου είναι ο αφανής ήρωας που μπορεί να δημιουργήσει ή να καταρρίψει τη στρατηγική σας για το pivot point.

Σκεφτείτε αυτό, τα σημεία περιστροφής είναι εγγενώς βραχυπρόθεσμοι δείκτες. Η ισχύς τους μειώνεται όσο εκτείνεται το χρονικό πλαίσιο. Ως εκ τούτου, είναι πιο αποτελεσματικά στις ενδοημερήσιες συναλλαγές όπου τα χρονικά πλαίσια είναι συμπυκνωμένα. Ένα γράφημα 15 λεπτών, 30 λεπτών ή ωριαίων θα μπορούσε να είναι το καλύτερο στοίχημά σας για ακριβείς υπολογισμούς σημείων περιστροφής.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σημεία περιστροφής είναι άσχετα για μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια. Μπορούν ακόμα να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για ημερήσια, εβδομαδιαία ή ακόμα και μηνιαία γραφήματα. Αλλά θυμηθείτε, το κλειδί βρίσκεται στην ερμηνεία. Σε αυτά τα μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια, τα σημεία περιστροφής χρησιμεύουν περισσότερο ως μια ευρεία επισκόπηση του κλίματος της αγοράς παρά ως ακριβή σημεία εισόδου ή εξόδου.

  • Για ενδοημερήσια διαπραγμάτευση: Τα σημεία περιστροφής χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μικρά χρονικά πλαίσια όπως γραφήματα 15 λεπτών, 30 λεπτών ή ωριαίων γραφημάτων. Παρέχουν ακριβή επίπεδα στήριξης και αντίστασης για πιθανές εισόδους και εξόδους.
  • Για συναλλαγές swing ή θέσης: Τα σημεία περιστροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία γραφήματα. Προσφέρουν μια ευρύτερη προοπτική του συναισθήματος της αγοράς, λειτουργώντας ως πυξίδα παρά ως οδικός χάρτης.

Ουσιαστικά, η επιλογή του χρονικού πλαισίου θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το στυλ συναλλαγών σας και τους συγκεκριμένους στόχους της στρατηγικής σας. Όπως ένας έμπειρος σεφ που ξέρει ακριβώς τη σωστή ποσότητα μπαχαρικών που πρέπει να προσθέσει, η κατανόηση του ρόλου της επιλογής χρονικού πλαισίου στις συναλλαγές σημείων άξονα μπορεί να σας βοηθήσει να επινοήσετε μια νικητήρια συνταγή για την επιτυχία των συναλλαγών.

2.2. Επιλέγοντας τη σωστή αγορά

Στο μεγάλο σχήμα των συναλλαγών, μία από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις που θα λάβετε—λογοπαίγνιο—είναι η επιλογή της σωστής αγοράς. Αυτή η επιλογή είναι τόσο κρίσιμη όσο και η στρατηγική συναλλαγών σας και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το ποσοστό επιτυχίας σας. Γιατί είναι έτσι; Διαφορετικές αγορές έχουν διαφορετικά επίπεδα αστάθειας, ρευστότητακαι τις ώρες συναλλαγών, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας των σημείων περιστροφής.

Για παράδειγμα, εξετάστε το Forex αγορά, μια αγορά 24 ωρών, όπου αρέσει σε ζεύγη νομισμάτων EUR / USD και GBP / USD φημίζονται για την αστάθειά τους. Εδώ, τα σημεία περιστροφής μπορούν να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον εντοπισμό πιθανών σημείων καμπής σε αυτές τις κυμαινόμενες αγορές. Ωστόσο, σε μια λιγότερο ασταθή αγορά, όπως ορισμένα εμπορεύματα, τα σημεία περιστροφής μπορεί να προσφέρουν λιγότερο συχνά αλλά δυνητικά πιο αξιόπιστα σήματα.

  • Μεταβλητότητα: Οι εξαιρετικά ασταθείς αγορές παρέχουν περισσότερες ευκαιρίες για traders να επωφεληθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών. Ωστόσο, αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο. Τα σημεία περιστροφής μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε σε αυτά τα ασταθή νερά επισημαίνοντας πιθανές περιοχές υποστήριξης και αντίστασης.
  • Ρευστότητα: Οι αγορές ρευστότητας, με τους υψηλούς όγκους συναλλαγών, διασφαλίζουν ότι μπορείτε να εισέλθετε και να εξέλθετε tradeμε ευκολία. Τα σημεία περιστροφής σε αυτές τις αγορές μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των επιπέδων τιμών όπου μπορεί να υπάρξει αύξηση της δραστηριότητας αγοράς ή πώλησης.
  • Ώρες διαπραγμάτευσης: Οι ώρες διαπραγμάτευσης μιας αγοράς μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογισμό και την αποτελεσματικότητα των σημείων περιστροφής. Για 24ωρες αγορές, όπως π.χ Forex, τα σημεία περιστροφής συνήθως υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας. Αντίθετα, για αγορές με καθορισμένες ώρες διαπραγμάτευσης, ο υπολογισμός μπορεί να περιλαμβάνει την τιμή ανοίγματος.

Θυμηθείτε, δεν υπάρχει ενιαία αγορά για όλες τις συναλλαγές σημείων άξονα. Το κλειδί είναι να κατανοήσετε την ανοχή κινδύνου, το στυλ συναλλαγών και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της αγοράς που εξετάζετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε καλά εξοπλισμένοι για να επιλέξετε μια αγορά που ευθυγραμμίζεται με τους στόχους συναλλαγών σας και θα αξιοποιήσετε τα σημεία μόχλευσης στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

3. Η φόρμουλα πίσω από τα σημεία περιστροφής

Βουτήξτε στην καρδιά της στρατηγικής συναλλαγών με το μαθηματικό θαύμα που είναι γνωστό ως Pivot Point. Αυτός ο τύπος, α tradeΤο μυστικό όπλο της r, βασίζεται στις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου συναλλαγών. Χρησιμεύει ως προγνωστικός δείκτης της κίνησης της αγοράς, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της πιθανής δράσης των τιμών.

Ο υπολογισμός είναι απλός. Για να βρείτε το σημείο περιστροφής (PP), προσθέστε τις υψηλές (H), τις χαμηλές (L) και τις τιμές κλεισίματος (C) της προηγούμενης περιόδου και, στη συνέχεια, διαιρέστε με το τρία. Ο τύπος είναι έτσι: PP = (H + L + C) / 3. Αυτό παρέχει ένα κεντρικό σημείο περιστροφής γύρω από το οποίο μπορεί να εκτιμηθεί η κίνηση των τιμών.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Για να αποκτήσετε μια πληρέστερη εικόνα της πιθανής κίνησης της αγοράς, tradeΤο rs υπολογίζει επίσης τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης. Το πρώτο επίπεδο υποστήριξης (S1) υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σημείο περιστροφής επί δύο και, στη συνέχεια, αφαιρώντας την υψηλή τιμή της προηγούμενης περιόδου: S1 = (PP x 2) – H. Το πρώτο επίπεδο αντίστασης (R1) βρίσκεται με παρόμοιο τρόπο: R1 = (PP x 2) – L.

  • S2 και R2, τα δεύτερα επίπεδα στήριξης και αντίστασης, βρίσκονται χρησιμοποιώντας το πλήρες εύρος της προηγούμενης περιόδου (Υψηλό – Χαμηλό), είτε αφαιρείται είτε προστίθεται στο σημείο περιστροφής: S2 = PP – (H – L) και R2 = PP + (H – Λ).
  • Για ένα τρίτο σετ επιπέδων στήριξης και αντίστασης (S3 και R3), οι τύποι είναι: S3 = L – 2*(H – PP) και R3 = H + 2*(PP – L).

Αυτοί οι υπολογισμοί παρέχουν έναν οδικό χάρτη της πιθανής δράσης των τιμών για την επερχόμενη περίοδο διαπραγμάτευσης. TradeΟι rs χρησιμοποιούν αυτά τα σημεία περιστροφής και τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα εισέλθουν και πότε θα βγουν tradeμικρό. Η ομορφιά της φόρμουλας του σημείου περιστροφής είναι η απλότητά της, ωστόσο προσφέρει μια βαθιά εικόνα της δυναμικής της αγοράς. Είναι ένα ζωτικό εργαλείο στην tradeη εργαλειοθήκη του r, μια πυξίδα που οδηγεί μέσα στις ταραγμένες θάλασσες της αστάθειας της αγοράς.

3.1. Βασικός τύπος Pivot Point

Στην πάλλουσα καρδιά των συναλλαγών, το Βασικός τύπος Pivot Point είναι ένας φάρος διαύγειας, μια πυξίδα που οδηγεί traders μέσα από τις ταραγμένες θάλασσες της αγοράς. Αυτό το θεμελιώδες εργαλείο, τόσο απλό όσο και ισχυρό, προέρχεται από τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου συναλλαγών.

Ο ίδιος ο τύπος είναι απλός: (Υψηλή + Χαμηλή + Κλείσιμο) / 3. Το αποτέλεσμα αυτού του υπολογισμού είναι το Pivot Point. Χρησιμεύει ως υπομόχλιο της ισορροπίας της αγοράς, μια γραμμή οριοθέτησης μεταξύ ανοδικής και πτωτικής περιοχής.

  • Υψηλό: Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή στην οποία ένας τίτλος tradeδ κατά την προηγούμενη ημέρα.
  • Χαμηλό: Αντίθετα, αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή στην οποία ένας τίτλος tradeδ κατά την προηγούμενη ημέρα.
  • Κλείσιμο: Αυτή είναι η τελική τιμή στην οποία ένας τίτλος tradeδ όταν έκλεισε η αγορά.

Όταν αυτά τα τρία στοιχεία συνδυάζονται και διαιρεθούν με τρία, το αποτέλεσμα είναι το Pivot Point, ένα βασικό επίπεδο στήριξης ή αντίστασης. Αυτό το επίπεδο συχνά λειτουργεί ως μαγνήτης, προσελκύοντας την τιμή προς αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόβλεψη πιθανών κινήσεων τιμών και για τον καθορισμό στόχων κέρδους ή επιπέδων stop-loss.

Η ομορφιά της φόρμουλας Basic Pivot Point έγκειται στην απλότητα και την ευελιξία της. Είτε είσαι μια μέρα trader Ψάχνετε για βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες ή μια ταλάντευση tradeΑναζητώντας μακροπρόθεσμες τάσεις, αυτός ο τύπος είναι μια ανεκτίμητη προσθήκη στην εργαλειοθήκη συναλλαγών σας. Είναι σαν να έχεις μια έκτη αίσθηση, που σου δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθείς αλλαγές στο συναίσθημα της αγοράς πριν γίνουν εμφανείς με γυμνό μάτι.

3.2. Κατανόηση των Επιπέδων Υποστήριξης και Αντίστασης

Στον κόσμο των συναλλαγών, δύο όροι που συχνά χρησιμοποιούνται είναι υποστήριξη και αντίσταση επίπεδα. Αυτά δεν είναι απλώς ορολογία για να εντυπωσιάσετε τους μη μυημένους, αλλά κρίσιμες έννοιες που μπορούν να κάνουν ή να σπάσουν τη στρατηγική συναλλαγών σας.

Τα επίπεδα υποστήριξης αναφέρονται στο επίπεδο τιμών όπου η αγορά είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διακόψει ή να αντιστρέψει μια πτωτική τάση. Είναι σαν ένα δίχτυ ασφαλείας που εμποδίζει την περαιτέρω πτώση της τιμής. Από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα αντίστασης είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι τα επίπεδα τιμών όπου η πίεση πώλησης είναι τόσο υψηλή που εμποδίζει την τιμή να ανέβει περισσότερο, λειτουργώντας ως ανώτατο όριο που η τιμή αγωνίζεται να σπάσει.

Η κατανόηση αυτών των επιπέδων είναι σαν να έχετε έναν χάρτη του πεδίου μάχης της αγοράς. Σας δίνει μια σαφή εικόνα για το πού η τιμή δυσκολεύτηκε να υπερβεί και πού κατάφερε να βρει υποστήριξη.

Η ομορφιά του σημείων περιστροφής: έγκειται στην ικανότητά τους να προβλέπουν τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης πριν καν ανοίξει η αγορά. Υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος της προηγούμενης συνεδρίασης.

  • Τα πρώτα επίπεδα στήριξης και αντίστασης υπολογίζονται πολλαπλασιάζοντας το σημείο περιστροφής επί δύο και στη συνέχεια αφαιρώντας το χαμηλό ή το υψηλό αντίστοιχα.
  • Τα δεύτερα επίπεδα στήριξης και αντίστασης βρίσκονται αφαιρώντας το υψηλό και το χαμηλό.

Αυτός ο τύπος παρέχει συνολικά πέντε επίπεδα: ένα σημείο περιστροφής, δύο επίπεδα στήριξης και δύο επίπεδα αντίστασης. Αυτά τα επίπεδα γίνονται μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία καθώς traders σε όλο τον κόσμο τα χρησιμοποιούν για να ορίσουν τις παραγγελίες τους και να σταματήσουν τις απώλειες.

Η ενσωμάτωση σημείων άξονα στη στρατηγική συναλλαγών σας μπορεί να σας δώσει ένα πλεονέκτημα, καθώς σας επιτρέπουν να προβλέψετε πιθανές κινήσεις τιμών και να σχεδιάσετε trades ανάλογα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με άλλους δείκτες για την επιβεβαίωση των τάσεων, τον εντοπισμό σημείων αντιστροφής και ακόμη και ως αυτόνομο σύστημα συναλλαγών.

Θυμηθείτε, στις συναλλαγές, η γνώση είναι δύναμη. Όσο περισσότερα καταλαβαίνετε για την αγορά, τόσο καλύτερα εξοπλισμένοι θα είστε για να πλοηγηθείτε στα απρόβλεπτα νερά της. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να κατανοήσετε τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης και πώς τα σημεία περιστροφής μπορούν να σας βοηθήσουν να τα προβλέψετε. Αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες συναλλαγών σας.

3.3. Παραλλαγές των τύπων Pivot Point

Στον κόσμο των συναλλαγών, τα σημεία περιστροφής είναι παρόμοια με την πυξίδα ενός ναυτικού, που καθοδηγούν traders μέσα από τα κυματιστά νερά της αγοράς. Γνωρίζατε όμως ότι δεν δημιουργούνται όλα τα σημεία περιστροφής ίσα; Ναι υπάρχουν παραλλαγές τύπων σημείων περιστροφής ότι tradeΤο rs μπορεί να χρησιμοποιήσει, το καθένα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του.

Πρώτα στη λίστα είναι το Τυπικό σημείο περιστροφής. Αυτός είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος τύπος, ο οποίος υπολογίζεται λαμβάνοντας τον μέσο όρο των υψηλών, χαμηλών και τιμών κλεισίματος από την προηγούμενη περίοδο συναλλαγών. Λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την ερχόμενη συνεδρία συναλλαγών, βοηθώντας traders προσδιορίζει πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης.

Στη συνέχεια, έχουμε το Σημείο άξονα Fibonacci. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η παραλλαγή ενσωματώνει τα επίπεδα Fibonacci στον υπολογισμό του σημείου περιστροφής. TradeΟι rs χρησιμοποιούν συχνά αυτόν τον τύπο όταν αναμένουν σημαντικές κινήσεις τιμών και θέλουν να εντοπίσουν πιθανά σημεία αντιστροφής με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Τότε υπάρχει το Το Pivot Point του Woodie. Αυτή η διακύμανση δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τιμή κλεισίματος της προηγούμενης περιόδου, καθιστώντας την ιδιαίτερα χρήσιμη σε ασταθείς αγορές όπου οι τιμές μπορούν να αλλάξουν γρήγορα.

Τέλος, έχουμε το Το σημείο περιστροφής του DeMark. Αυτός ο τύπος, που αναπτύχθηκε από τον Tom DeMark, είναι μοναδικός στο ότι χρησιμοποιεί διαφορετικούς υπολογισμούς ανάλογα με το αν το κλείσιμο είναι πάνω, κάτω ή ίσο με το άνοιγμα της προηγούμενης περιόδου. TradeΗ rs χρησιμοποιεί συχνά τα Pivot Points της DeMark για να προβλέψει πιθανές αντιστροφές τιμών.

  1. Τυπικό σημείο περιστροφής: Μέσος όρος υψηλών, χαμηλών και τιμών κλεισίματος.
  2. Σημείο άξονα Fibonacci: Ενσωματώνει τα επίπεδα Fibonacci στον υπολογισμό.
  3. Σημείο άξονα του Γούντι: Δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην τιμή κλεισίματος.
  4. Σημείο άξονα του DeMark: Χρησιμοποιεί διαφορετικούς υπολογισμούς ανάλογα με τη σχέση μεταξύ του ανοίγματος και του κλεισίματος.

Κατανοώντας αυτές τις παραλλαγές, tradeΗ rs μπορεί να επιλέξει τον τύπο του σημείου περιστροφής που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τη στρατηγική συναλλαγών τους. Είτε είσαι μια μέρα tradeΑν ψάχνετε για γρήγορα κέρδη ή έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή που επιδιώκει σταθερή ανάπτυξη, υπάρχει μια φόρμουλα για το σημείο περιστροφής.

4. Στρατηγικές συναλλαγών Pivot Point

Στον δυναμικό κόσμο των συναλλαγών, η κατανόηση και η μόχλευση των σημείων άξονα μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Αυτά τα κρίσιμα επίπεδα, που υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος από μια προηγούμενη περίοδο διαπραγμάτευσης, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόβλεψη μελλοντικών κινήσεων των τιμών. Ας εμβαθύνουμε σε τέσσερις από τις πιο ισχυρές στρατηγικές συναλλαγών σημείων άξονα που μπορούν να βοηθήσουν traders μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

1. Στρατηγική Bounce Point Pivot: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την αγορά ή την πώληση τίτλων καθώς αναπηδούν από το υπολογισμένο σημείο περιστροφής. Αυτή η προσέγγιση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε τάσεις στις αγορές όπου οι τίτλοι είναι πιθανό να επανέλθουν στο σημείο περιστροφής πριν συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της τάσης.

2. Στρατηγική ξεμπλοκαρίσματος Pivot Point: Traders χρησιμοποιώντας αυτήν τη στρατηγική αγοράζουν ή πωλούν τίτλους όταν ξεπερνούν το σημείο περιστροφής. Αυτή είναι μια δημοφιλής στρατηγική σε ασταθείς αγορές όπου οι κινήσεις των τιμών είναι σημαντικές.

3. Στρατηγική τάσης Pivot Point: Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην αρχή ότι οι τιμές τείνουν να παραμένουν εντός του χώρου μεταξύ του σημείου περιστροφής και του πρώτου επιπέδου στήριξης ή αντίστασης. Traders αγοράζουν στο πρώτο επίπεδο υποστήριξης και πωλούν στο πρώτο επίπεδο αντίστασης.

4. Στρατηγική αντιστροφής σημείου άξονα: Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιείται όταν υπάρχει αντιστροφή στην τάση της αγοράς. TradeΟι rs πωλούν τίτλους όταν η τιμή πέφτει κάτω από το σημείο περιστροφής και αγοράζουν όταν η τιμή αυξάνεται πάνω από αυτό.

Η εκμάθηση αυτών των στρατηγικών απαιτεί εξάσκηση και έντονη κατανόηση της δυναμικής της αγοράς. Ενσωματώνοντας αυτές τις στρατηγικές στο οπλοστάσιο συναλλαγών σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στις ταραγμένες θάλασσες των χρηματοπιστωτικών αγορών με σιγουριά και ακρίβεια. Θυμηθείτε, τα σημεία περιστροφής δεν αποτελούν εγγύηση για μελλοντικές κινήσεις τιμών, αλλά μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ικανότητά σας να τα προβλέψετε.

4.1. Στρατηγική Bounce Point Pivot

Στον δυναμικό κόσμο των συναλλαγών, η κατανόηση και η αποτελεσματική χρήση στρατηγικών μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας. Μια τέτοια στρατηγική που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική για πολλούς traders είναι το Στρατηγική Bounce Point Pivot. Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην αρχή ότι η τιμή ενός τίτλου θα τείνει να κλίνει προς το σημείο περιστροφής του, ένα επίπεδο που υπολογίζεται ως μέσος όρος σημαντικών τιμών από την προηγούμενη περίοδο διαπραγμάτευσης.

Για να εφαρμόσετε τη στρατηγική αναπήδησης σημείου άξονα, α tradeΤο r πρέπει πρώτα να καθορίσει το σημείο περιστροφής για την ασφάλεια που διαπραγματεύονται. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας έναν απλό υπολογισμό: (Υψηλή + Χαμηλή + Κλείσιμο) / 3. Μόλις καθοριστεί το σημείο περιστροφής, το trader περιμένει να πλησιάσει η τιμή σε αυτό το επίπεδο. Εάν η τιμή αναπηδήσει από αυτό το επίπεδο, το tradeΤο r μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως σήμα είτε για αγορά είτε για πώληση, ανάλογα με την κατεύθυνση της αναπήδησης.

Σήμα αγοράς: Εάν η τιμή αναπηδήσει προς τα πάνω από το σημείο περιστροφής, αυτό θεωρείται ως ανοδικό σήμα και το trader μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς του τίτλου.

Σήμα πώλησης: Αντίθετα, εάν η τιμή αναπηδήσει προς τα κάτω από το σημείο περιστροφής, αυτό θεωρείται ως ένα σήμα πτώσης και το trader μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης του τίτλου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, όπως όλες οι στρατηγικές συναλλαγών, η στρατηγική αναπήδησης του Pivot Point δεν είναι αλάνθαστη. Συνιστάται πάντα η χρήση πρόσθετων τεχνικών δεικτών για την επιβεβαίωση των σημάτων και τον καθορισμό των απωλειών διακοπής για την αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου. Αυτή η στρατηγική μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ασταθείς αγορές όπου οι διακυμάνσεις των τιμών είναι σημαντικές. Με την κατανόηση και την αποτελεσματική χρήση της Στρατηγικής Αναπήδησης Pivot Point, tradeΗ rs μπορεί δυνητικά να κεφαλαιοποιήσει αυτές τις κινήσεις των τιμών και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη συναλλαγών τους.

4.2. Στρατηγική ξεμπλοκαρίσματος Pivot Point

Στον κόσμο των συναλλαγών, το Στρατηγική ξεμπλοκαρίσματος Pivot Point έχει αναδειχθεί ως αλλαγή του παιχνιδιού. Αυτή η στρατηγική, ένα απόλυτο στολίδι στο οπλοστάσιο των έμπειρων traders, αξιοποιεί σημεία περιστροφής για να εντοπίσει βασικά επίπεδα που καθορίζουν τη διάθεση της αγοράς.

Η βασική αρχή αυτής της στρατηγικής περιστρέφεται γύρω από την προσδοκία μιας σημαντικής κίνησης της τιμής μόλις η τιμή ξεπεράσει το σημείο περιστροφής. TradeΟι rs περιμένουν υπομονετικά να περάσει η τιμή το επίπεδο περιστροφής και μόλις συμβεί το ξεμπλοκάρισμα, κάνουν την κίνησή τους. Η κατεύθυνση του ξεσπάσματος, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, καθορίζει αν θα πάει μακριά ή σύντομη.

Πώς λειτουργεί;

  1. Πρώτον, tradeΤο rs προσδιορίζει το σημείο περιστροφής, το οποίο χρησιμεύει ως το κρίσιμο όριο για την τιμή.
  2. Στη συνέχεια, παρακολουθούν στενά τη δράση των τιμών. Εάν η τιμή σπάσει πάνω από το σημείο περιστροφής, είναι σήμα αγοράς. Αντίθετα, εάν η τιμή σπάσει κάτω από το σημείο περιστροφής, είναι ένα σήμα πώλησης.
  3. Τέλος, traders που τους stop loss ακριβώς κάτω από το σημείο περιστροφής για μια θέση long ή ακριβώς πάνω για μια θέση short. Αυτή η στρατηγική βοηθά στον περιορισμό των πιθανών απωλειών εάν η αγορά κινηθεί αντίθετα tradeθέση του r.

Η Στρατηγική ξεμπλοκαρίσματος Pivot Point είναι ένα ισχυρό εργαλείο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ αυτή η στρατηγική μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά κέρδη, απαιτεί υπομονή, πειθαρχία και σωστή κατανόηση της δυναμικής της αγοράς. TradeΗ rs θα πρέπει επίσης να λαμβάνει υπόψη άλλους παράγοντες, όπως η αστάθεια της αγοράς και τα οικονομικά νέα κατά τη χρήση αυτής της στρατηγικής, καθώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη δράση των τιμών.

Η ομορφιά αυτής της στρατηγικής έγκειται στην απλότητα και την αποτελεσματικότητά της. Προσφέρει tradeΕίναι ένα σαφές, ενεργό σήμα που συμβάλλει στη μείωση του θορύβου της αγοράς. Έτσι, είτε είστε αρχάριος tradeΘέλετε να βουτήξετε τα δάχτυλά σας στον κόσμο των συναλλαγών ή ένας έμπειρος επαγγελματίας που επιδιώκει να βελτιώσει τη στρατηγική σας, η Στρατηγική Διάσπασης του Pivot Point θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες συναλλαγών σας.

4.3. Στρατηγική διαπραγμάτευσης τάσης Pivot Point

Στον δυναμικό κόσμο των συναλλαγών, το Στρατηγική διαπραγμάτευσης τάσης Pivot Point στέκεται ως φάρος για traders, καθοδηγώντας τις αποφάσεις τους με ακρίβεια. Αυτή η στρατηγική βασίζεται στην έννοια των σημείων περιστροφής, τα οποία είναι ουσιαστικά επίπεδα τιμών που θεωρούνται σημαντικά. Αυτά τα σημεία περιστροφής, που υπολογίζονται χρησιμοποιώντας έναν τύπο που λαμβάνει υπόψη τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας, παρέχουν πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης για τις συναλλαγές της τρέχουσας ημέρας.

Η ουσία αυτής της στρατηγικής βρίσκεται στον εντοπισμό αυτών των σημείων άξονα και στη χρήση τους για την πρόβλεψη της κατεύθυνσης της αγοράς. Όταν η αγορά ανοίγει πάνω από το σημείο περιστροφής, είναι ένδειξη ανοδικής τάσης, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για αγορά. Αντίθετα, εάν η αγορά ανοίξει κάτω από το σημείο περιστροφής, σηματοδοτεί μια πτωτική τάση, δείχνοντας προς μια πιθανή ευκαιρία πώλησης.

Προσδιορίστε το Pivot Point: Ξεκινήστε με τον υπολογισμό του σημείου περιστροφής χρησιμοποιώντας τον τύπο (Υψηλό + Χαμηλό + Κλείσιμο) / 3. Αυτό σας δίνει το σημείο περιστροφής, ένα βασικό επίπεδο τιμής για την επερχόμενη ημέρα συναλλαγών.

Παρατηρήστε το άνοιγμα της αγοράς: Παρακολουθήστε την τιμή ανοίγματος της αγοράς. Εάν είναι πάνω από το σημείο περιστροφής, προβλέψτε μια ανοδική τάση. Εάν είναι κάτω, περιμένετε μια πτωτική τάση.

Trade Αναλόγως: Χρησιμοποιήστε την προσδιορισμένη τάση για να καθοδηγήσετε τις αποφάσεις συναλλαγών σας. Αγοράστε με ανοδική τάση, πουλήστε με πτωτική τάση.
Η στρατηγική συναλλαγών Pivot Point Trend δεν είναι μια λύση που ταιριάζει σε όλους, αλλά μάλλον ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και στρατηγικές. Είναι ένα ισχυρό όπλο σε α tradeτο οπλοστάσιο της r, προσφέροντας ένα στατιστικό πλεονέκτημα και βοηθά στην εξάλειψη ορισμένων εικασιών στις συναλλαγές. Θυμηθείτε, το κλειδί για επιτυχημένες συναλλαγές δεν βρίσκεται στην εύρεση μιας αλάνθαστης στρατηγικής, αλλά στη διαχείριση του κινδύνου και στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

4.4. Συνδυασμός σημείων περιστροφής με άλλους δείκτες

Όταν πρόκειται για τεχνική ανάλυση στις συναλλαγές, κανένα εργαλείο δεν είναι μόνο του. Όπως ένας έμπειρος σεφ χρησιμοποιεί ένα μείγμα μπαχαρικών για να δημιουργήσει το τέλειο πιάτο, ένα έξυπνο tradeΤο r συνδυάζει διαφορετικούς δείκτες για να δημιουργήσει μια ισχυρή στρατηγική συναλλαγών. Σημεία Pivot, αν και είναι ισχυρά από μόνα τους, μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες.

Εξετάστε το Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI) για παράδειγμα. Αυτός ο ταλαντωτής ορμής μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών, βοηθώντας traders εντοπίζει συνθήκες υπεραγοράς ή υπερπώλησης. Όταν το RSI ευθυγραμμίζεται με ένα σημείο περιστροφής, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανή αντιστροφή. Για παράδειγμα, εάν η τιμή πλησιάζει ένα επίπεδο αντίστασης περιστροφής και ο RSI είναι πάνω από 70 (υπεραγορά), ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να εξετάσετε μια θέση short.

Η ίδια λογική ισχύει όταν χρησιμοποιείτε το Κινούμενη μέση σύγκλιση σύγκλισης (MACD). Αυτός ο δείκτης ορμής που ακολουθεί την τάση δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο κινητών μέσων τιμών της τιμής ενός τίτλου. Ένα ανοδικό crossover κοντά σε επίπεδο στήριξης pivot θα μπορούσε να είναι ένα ισχυρό σήμα αγοράς, ενώ ένα πτωτικό crossover κοντά σε επίπεδο αντίστασης περιστροφής μπορεί να υποδηλώνει ότι ήρθε η ώρα να πουλήσετε.

Στοχαστικός Ταλαντωτής: Αυτός ο δείκτης ορμής συγκρίνει μια συγκεκριμένη τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με ένα εύρος των τιμών του για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η θεωρία προτείνει ότι σε μια αγορά με ανοδική τάση, οι τιμές θα κλείσουν κοντά στο υψηλό, και σε μια αγορά με πτωτική τάση, οι τιμές κλείνουν κοντά στο χαμηλό. Όταν ο Στοχαστικός Ταλαντωτής περάσει κάτω από το 20, η αγορά θεωρείται υπερπουλημένη και όταν ξεπεράσει το 80, θεωρείται υπεραγορασμένο. Ο συνδυασμός αυτού με σημεία περιστροφής μπορεί να εντοπίσει πιθανά σημεία εισόδου και εξόδου.

Bollinger Συγκροτήματα μπορεί επίσης να προσθέσει ένα άλλο επίπεδο βάθους στη στρατηγική σημείων περιστροφής. Αυτές οι ζώνες προσαρμόζονται στις συνθήκες της αγοράς και συμπιέζονται σφιχτά όταν η μεταβλητότητα είναι χαμηλή και διευρύνονται όταν η μεταβλητότητα είναι υψηλή. Όταν η τιμή ξεφεύγει από τη ζώνη Bollinger την ίδια στιγμή που φτάνει σε ένα επίπεδο περιστροφής, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια ισχυρή συνέχιση της τάσης.

Θυμηθείτε, το κλειδί για επιτυχημένες συναλλαγές δεν είναι μόνο η εύρεση των κατάλληλων εργαλείων, αλλά η γνώση του πώς να τα χρησιμοποιείτε σε αρμονία. Ο συνδυασμός σημείων περιστροφής με άλλους δείκτες μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, βοηθώντας σας να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.

5. Κίνδυνοι και ζητήματα κατά τη χρήση σημείων άξονα

Η πλοήγηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μοιάζει με το να οδηγείς ένα πλοίο μέσα σε μια καταιγίδα και τα σημεία άξονα είναι η πυξίδα που καθοδηγεί traders μέσα από ταραγμένα νερά. Ωστόσο, όπως κάθε εργαλείο πλοήγησης, δεν είναι χωρίς τους κινδύνους και τις εκτιμήσεις τους.

Πρώτα, τα σημεία περιστροφής βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε ιστορικά δεδομένα. Ενώ η ιστορία επαναλαμβάνεται συχνά στις αγορές, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι πάντα ενδεικτικές των μελλοντικών αποτελεσμάτων. Η αγορά είναι μια δυναμική οντότητα, επηρεασμένη από πληθώρα παραγόντων που μπορούν να προκαλέσουν ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές.

Δεύτερο, τα σημεία περιστροφής είναι εγγενώς υποκειμενικά. Διαφορετικός tradeΗ rs μπορεί να τις υπολογίζει και να τις ερμηνεύει διαφορετικά, οδηγώντας σε απόκλιση στις αποφάσεις συναλλαγών. Αυτή η υποκειμενικότητα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε σύγχυση και πιθανά λάθη.

Τρίτον, τα σημεία περιστροφής δεν είναι αυτόνομο εργαλείο. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης για την επικύρωση των σημάτων συναλλαγών και τον μετριασμό του κινδύνου. Το να βασίζεσαι αποκλειστικά σε σημεία περιστροφής μπορεί να οδηγήσει σε μια υπερβολικά απλοποιημένη άποψη της αγοράς, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για traders.

Εν τέλει, είναι ζωτικής σημασίας να κατανοήσουμε ότι τα σημεία περιστροφής δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Είναι απλώς ένα εργαλείο για να βοηθήσουν traders παίρνουν πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις. Ακόμα και οι πιο έμπειροι tradeΗ rs θα αντιμετωπίσει απώλειες. είναι ένα αναπόφευκτο μέρος του εμπορικού παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχετε μια ισχυρή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου για την προστασία του κεφαλαίου σας όταν tradeμην πάνε όπως σχεδιάστηκε.

Στον κόσμο των συναλλαγών με υψηλά στοιχήματα, η γνώση είναι δύναμη. Η κατανόηση των κινδύνων και των εκτιμήσεων από τη χρήση σημείων περιστροφής μπορεί να οπλίσει traders με τη διορατικότητα που απαιτείται για την πιο αποτελεσματική πλοήγηση στις αγορές και δυνητικά για να εξασφαλίσει ένα κερδοφόρο πλεονέκτημα.

5.1. Κατανόηση των ψευδών ξεσπάσεων

Στον ταραχώδη κόσμο των συναλλαγών, η δυνατότητα διάκρισης μεταξύ ενός γνήσιου ξεσπάσματος και ενός ψευδούς μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ κέρδους και ζημίας. Ψεύτικα ξεσπάσματα εμφανίζονται όταν η τιμή, μετά την παραβίαση ενός σημείου περιστροφής, αντιστρέφει την κατεύθυνση απότομα. Είναι διαβόητοι για την ικανότητά τους να δελεάζουν traders σε μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, μόνο για να τα αφήσει ψηλά και στεγνά.

Το πρώτο βήμα προς την κατανόηση των ψευδών ξεσπάσματα είναι η αναγνώριση των χαρακτηριστικών τους. Μια ψευδής διάσπαση συνήθως περιλαμβάνει μια ξαφνική, απότομη κίνηση της τιμής που παραβιάζει ένα σημείο περιστροφής, μόνο για να αντιστραφεί και να μετακινηθεί προς τα πίσω εντός του προηγούμενου εύρους. Αυτή η παραπλανητική ενέργεια τιμών μπορεί συχνά να οδηγήσει σε πρόωρες αποφάσεις συναλλαγών.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από το να πέσετε στην ψεύτικη παγίδα; Ακολουθούν μερικές στρατηγικές:

Περιμένετε για επιβεβαίωση: Αντί να πηδήσετε αμέσως μετά από ένα ξεσπάσματα, περιμένετε να επιβεβαιώσει η τιμή την κατεύθυνσή της. Αυτό θα μπορούσε να είναι με τη μορφή ενός κηροπήγιου που κλείνει πάνω/κάτω από το σημείο περιστροφής ή ένας ορισμένος αριθμός ράβδων τιμής που κινούνται προς την κατεύθυνση ξεμπλοκαρίσματος.

Χρησιμοποιήστε δευτερεύοντες δείκτες: Τα σημεία περιστροφής από μόνα τους μπορεί να μην παρέχουν πάντα μια σαφή εικόνα. Η ενσωμάτωση άλλων τεχνικών δεικτών όπως οι κινητοί μέσοι όροι, το RSI ή οι ζώνες Bollinger μπορεί να βοηθήσει στην επικύρωση ενός ξεσπάσματος.

Trade με την τάση: Ενώ τα σημεία περιστροφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε τάσεις όσο και σε μη τάσεις, οι συναλλαγές προς την κατεύθυνση της συνολικής τάσης μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα μιας πραγματικής διάσπασης.

5.2. Αστάθεια της αγοράς και σημεία περιστροφής

Στην εξαιρετικά απρόβλεπτη αρένα των συναλλαγών, η αστάθεια της αγοράς είναι ο δράκος που tradeΟ rs πρέπει να μάθει να δαμάζει. Με τη φλογερή του πνοή από τις διακυμάνσεις των τιμών, μπορεί να αποτεφρώσει τους απροετοίμαστους, αλλά για όσους είναι οπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, μπορεί να οδηγηθεί στα ύψη του κέρδους. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το Σημείο περιστροφής – ένας δείκτης τεχνικής ανάλυσης που βοηθά traders να μετρήσει την κατεύθυνση της αγοράς και να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Τα Pivot Points χρησιμεύουν ως πυξίδα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα των συναλλαγών, παρέχοντας traders με έναν χάρτη πιθανών σημείων καμπής στην αγορά. Αυτές υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις υψηλές, χαμηλές και τιμές κλεισίματος από την προηγούμενη συνεδρίαση. Το κύριο σημείο περιστροφής (PP) είναι ο μέσος όρος αυτών των τριών βασικών τιμών. Από αυτό το κύριο σημείο περιστροφής προκύπτουν πολλά άλλα σημεία περιστροφής, τα οποία σχηματίζουν επίπεδα στήριξης και αντίστασης.

Η ομορφιά των Pivot Points έγκειται στην ευελιξία τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς, αλλά πραγματικά λάμπουν όταν η αστάθεια είναι υψηλή. Σε ασταθείς συνθήκες της αγοράς, τα Pivot Points μπορούν να παρέχουν traders με βασικά επίπεδα στήριξης και αντίστασης, λειτουργώντας ως οδηγός φάρου traders μέσα από τα ταραχώδη κύματα των διακυμάνσεων των τιμών. Μπορούν να βοηθήσουν traders για τον εντοπισμό πιθανών σημείων εισόδου και εξόδου και την αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου.

Τα Pivot Points δεν είναι απλώς στατικοί αριθμοί στο γράφημά σας. Είναι δυναμικά και αλλάζουν με την αγορά. Καθώς η αγορά κινείται, τα σημεία άξονα μετατοπίζονται, παρέχοντας traders με νέα επίπεδα στήριξης και αντίστασης. Αυτή η προσαρμοστικότητα τα καθιστά πολύτιμο εργαλείο σε α tradeοπλοστάσιο του r.

Στρατηγικές που περιλαμβάνουν Pivot Points είναι πολυάριθμες και ποικίλες. Μερικοί tradeΟι rs τα χρησιμοποιούν ως την κύρια στρατηγική τους, την είσοδο και την έξοδο trades βασίζεται μόνο σε αυτά τα επίπεδα. Άλλοι τα χρησιμοποιούν σε συνδυασμό με άλλους δείκτες, για να επιβεβαιώσουν τα σήματα και να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας trade. Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα χρησιμοποιήσετε, τα Pivot Points μπορούν να προσφέρουν μια σταθερή βάση για τη στρατηγική συναλλαγών σας.

Κλασική στρατηγική Pivot Point: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την αγορά όταν η τιμή κινείται πάνω από το κύριο σημείο περιστροφής και την πώληση όταν κινείται κάτω. Τα πρώτα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στόχοι κέρδους.

Στρατηγική Reversal Pivot Point: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την αναζήτηση αντιστροφών τιμών στα επίπεδα του σημείου περιστροφής. Εάν η τιμή πλησιάζει ένα επίπεδο σημείου περιστροφής και στη συνέχεια αρχίσει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανή trade.

Στρατηγική Breakout Pivot Point: Αυτή η στρατηγική περιλαμβάνει την αναζήτηση ξεσπάσματος τιμών στα επίπεδα του σημείου περιστροφής. Εάν η τιμή ξεπεράσει ένα επίπεδο σημείου περιστροφής με ισχυρή ορμή, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια πιθανότητα trade.

5.3. Η σημασία της διαχείρισης κινδύνου

Στον κόσμο των συναλλαγών με υψηλά στοιχήματα, η γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας συχνά εξαρτάται από ένα βασικό στοιχείο: Διαχείριση Κινδύνων. Αυτή είναι η αόρατη ασπίδα που προστατεύει τις επενδύσεις σας, το κεφάλαιό σας που κερδίσατε με κόπο και, τελικά, το οικονομικό σας μέλλον. Είναι η επιστήμη και η τέχνη της πλοήγησης στις αβεβαιότητες της αγοράς, η ικανότητα αναγνώρισης πιθανών παγίδων προτού υλοποιηθούν και η πειθαρχία να ενεργούμε αποφασιστικά όταν το κάνουν.

Με την εφαρμογή του Σημεία Pivot, η διαχείριση κινδύνων αποκτά νέα διάσταση. Αυτό το ισχυρό εργαλείο παρέχει traders με κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς και τις πιθανές ανατροπές, λειτουργώντας ως πυξίδα στις συχνά ταραγμένες θάλασσες του εμπορικού κόσμου. Καθορίζοντας τα επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης, τα Pivot Points παρέχουν σαφείς δείκτες για στρατηγικές εισόδου και εξόδου, μετριάζοντας αποτελεσματικά τον κίνδυνο.

  • Ρυθμίσεις: Η σωστή διαμόρφωση των Pivot Points μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό περιλαμβάνει την προσαρμογή του χρονικού πλαισίου ώστε να ταιριάζει στο στυλ συναλλαγών σας, είτε είστε μια μέρα trader, κούνια trader, ή μακροπρόθεσμος επενδυτής.
  • Φόρμουλα: Ο πυρήνας των Pivot Points βρίσκεται στον τύπο του, ο οποίος υπολογίζει τον μέσο όρο των υψηλών, χαμηλών και τιμών κλεισίματος από την προηγούμενη περίοδο συναλλαγών. Αυτός ο απλός αλλά ισχυρός υπολογισμός παρέχει έναν αξιόπιστο δείκτη των μελλοντικών κινήσεων της αγοράς.
  • Στρατηγική: Μια καλά κατασκευασμένη στρατηγική είναι το κλειδί για την αξιοποίηση της δύναμης των Pivot Points. Αυτό περιλαμβάνει την ερμηνεία των σημάτων που παρέχουν, τον καθορισμό των κατάλληλων επιπέδων stop-loss και take-profit και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων με βάση αυτές τις ιδέες.

Ουσιαστικά, η διαχείριση κινδύνου δεν αφορά απλώς την αποφυγή ζημιών - αφορά τη μεγιστοποίηση των κερδών. Πρόκειται για την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας, διατηρώντας παράλληλα υπό έλεγχο τα πιθανά μειονεκτήματα. Με τα Pivot Points στο πλευρό σας, μπορείτε να περιηγηθείτε στο τοπίο των συναλλαγών με σιγουριά, οπλισμένοι με τις γνώσεις και τα εργαλεία για να γυρίσετε κίνδυνος σε ανταμοιβή.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιες είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσω για τα Pivot Points;

Τα Pivot Points συνήθως ορίζονται στις τυπικές ρυθμίσεις του υψηλό, το χαμηλό και το κλείσιμο της προηγούμενης ημέρας. Ωστόσο, κάποιοι tradeΗ rs μπορεί να επιλέξει να προσαρμόσει αυτές τις ρυθμίσεις με βάση τη στρατηγική συναλλαγών της. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουν το υψηλό, το χαμηλό και το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας ή μήνα για μακροπρόθεσμες συναλλαγές.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς υπολογίζεται ο τύπος Pivot Point;

Ο τυπικός τύπος Pivot Point υπολογίζεται ως εξής: Pivot Point = (Previous High + Previous Low + Previous Close) / 3. Αυτό σας δίνει το κεντρικό σημείο περιστροφής. Στη συνέχεια, μπορείτε να υπολογίσετε τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης χρησιμοποιώντας το σημείο περιστροφής και το προηγούμενο υψηλό ή χαμηλό.

τρίγωνο sm δεξιά
Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για χρήση κατά τις συναλλαγές με Pivot Points;

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν κάνετε συναλλαγές με Pivot Points, αλλά μια κοινή προσέγγιση είναι να τις χρησιμοποιείτε ως επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης. TradeΗ rs συχνά ψάχνει να αγοράσει όταν η τιμή είναι πάνω από το σημείο περιστροφής και να πουλήσει όταν είναι κάτω. Επιπροσθέτως, tradeΗ rs μπορεί να χρησιμοποιήσει σημεία περιστροφής για να ορίσει το stop loss και να πάρει επίπεδα κέρδους.

τρίγωνο sm δεξιά
Γιατί τα Pivot Points είναι σημαντικά στις συναλλαγές;

Τα Pivot Points είναι σημαντικά στις συναλλαγές επειδή παρέχουν έναν προγνωστικό δείκτη της κίνησης της αγοράς. TradeΤα rs τα χρησιμοποιούν για να εντοπίσουν πιθανά σημεία αντιστροφής τιμών, τα οποία μπορεί να είναι πολύτιμα για τον προσδιορισμό των σημείων εισόδου και εξόδου για tradeμικρό. Χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως και αναγνωρίζονται στην εμπορική κοινότητα, καθιστώντας τα μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

τρίγωνο sm δεξιά
Μπορώ να χρησιμοποιήσω Pivot Points για οποιοδήποτε είδος συναλλαγών;

Ναι, τα Pivot Points μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε είδος συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών, forex, εμπορεύματα και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Αποτελούν ένα ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε αγορά και οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, από τις βραχυπρόθεσμες ενδοημερήσιες συναλλαγές έως τις μακροπρόθεσμες συναλλαγές swing και θέσης.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 27 Απριλίου 2024

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά