ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Fibonacci με επιτυχία

Βαθμολογήθηκε το 4.5 από το 5
4.5 από 5 αστέρια (6 ψήφοι)

Η πλοήγηση στα απρόβλεπτα κύματα της αγοράς συναλλαγών μπορεί συχνά να μοιάζει σαν να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις έναν αρχαίο, πολύπλοκο κώδικα. Ξετυλίξτε αυτή την περίπλοκη ταπετσαρία με την ακολουθία Fibonacci, ένα μαθηματικό θαύμα που, παρά τα πιθανά εμπόδια στην κατανόηση της εφαρμογής του, μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς και τη μεγιστοποίηση της επιτυχίας των συναλλαγών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Fibonacci με επιτυχία

💡 Βασικά Takeaways

  1. Κατανόηση των εργαλείων Fibonacci: Τα εργαλεία ανανέωσης και επέκτασης Fibonacci είναι ζωτικής σημασίας για την πρόβλεψη πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης στην αγορά. Βασίζονται στη μαθηματική ακολουθία Fibonacci, όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Αυτή η ακολουθία παρατηρείται συχνά στη φύση και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
  2. Σωστή εφαρμογή: Για τη ρύθμιση Fibonacci, ξεκινήστε από το πιο πρόσφατο υψηλό και σύρετε το εργαλείο στο πιο πρόσφατο χαμηλό σε μια πτωτική τάση και αντίστροφα για μια ανοδική τάση. Για τις επεκτάσεις Fibonacci, χρησιμοποιήστε τρία σημεία: την αρχή της τάσης, το τέλος του πρώτου κύματος και το τέλος της επαναφοράς.
  3. Συνδυάζοντας το Fibonacci με άλλους δείκτες: Τα εργαλεία Fibonacci λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με άλλους τεχνικούς δείκτες. Για παράδειγμα, η χρήση ανατροπών Fibonacci παράλληλα με τις γραμμές τάσης, τους κινητούς μέσους όρους ή το RSI μπορεί να βελτιώσει τις αποφάσεις συναλλαγών σας.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Κατανόηση του Fibonacci στο Trading

Η Ακολουθία Fibonacci είναι μια σειρά αριθμών όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων, ξεκινώντας συχνά από το 0 και το 1. Αυτή η ακολουθία δεν είναι απλώς μια μαθηματική περιέργεια, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του traders. ο Αναλογίες Fibonacci, που προέρχονται από αυτή τη σειρά, χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης στην αγορά.

Οι πιο σημαντικές αναλογίες Fibonacci στις συναλλαγές είναι 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%και 100%. Αυτές οι αναλογίες συνήθως εφαρμόζονται στο γράφημα τιμών με ένα εργαλείο που ονομάζεται το Fibonacci retracement. Αυτό το εργαλείο σχεδιάζει οριζόντιες γραμμές σε αυτά τα ποσοστιαία επίπεδα, υποδεικνύοντας πού μπορεί να βρει υποστήριξη ή αντίσταση η τιμή.

Για να εφαρμόσετε τη ρύθμιση Fibonacci, tradeΗ rs πρέπει να εντοπίσει μια σημαντική κίνηση τιμής, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, στο γράφημα. Στη συνέχεια, το εργαλείο εφαρμόζεται στο υψηλότερο και στο χαμηλότερο σημείο αυτής της κίνησης. Εάν η τιμή είναι σε ανοδική τάση, η ανατροπή θα εφαρμοστεί από κάτω προς τα πάνω της κίνησης και αντίστροφα για πτωτική τάση.

Η Επέκταση Fibonacci είναι ένα άλλο εργαλείο που προέρχεται από την ακολουθία Fibonacci, που χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη πιθανών στόχων για την τιμή. Λειτουργεί παρόμοια με το Fibonacci retracement, αλλά οι γραμμές είναι πέρα ​​από το επίπεδο 100%, υποδηλώνοντας πού μπορεί να πάει η τιμή μετά από μια ανατροπή.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ τα εργαλεία Fibonacci μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμα, δεν είναι αλάνθαστα. Πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα τεχνική ανάλυση εργαλεία και δείκτες για την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους. Για παράδειγμα, εάν ένα επίπεδο επιστροφών Fibonacci συμπίπτει με μια γραμμή τάσης ή α κινητός μέσος όρος, μπορεί να παρέχει ισχυρότερο σήμα.

Πρακτική και εμπειρία είναι το κλειδί όταν πρόκειται για τη χρήση του Fibonacci στις συναλλαγές. Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο στην αρχή, αλλά με το χρόνο και την πρακτική, traders μπορεί μαθαίνουν να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά αυτά τα εργαλεία για τον εντοπισμό πιθανών ευκαιριών συναλλαγών.

1.1. Η έννοια των αριθμών Fibonacci

Αριθμοί Fibonacci, μια ακολουθία που ξεκινά με το 0 και το 1 και συνεχίζει με κάθε επόμενο αριθμό να είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων, αποτελούν αντικείμενο γοητείας για αιώνες. Αυτή η ακολουθία, η οποία είναι 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 και ούτω καθεξής, πήρε το όνομά της από τον Λεονάρντο της Πίζας, γνωστό και ως Φιμπονάτσι, έναν Ιταλό μαθηματικό του 13ου αιώνα που την εισήγαγε στον δυτικό κόσμο.

Η ακολουθία του Fibonacci δεν είναι απλώς μια μαθηματική περιέργεια. Είναι μια θεμελιώδης αρχή που εμφανίζεται με διάφορες μορφές σε όλο τον φυσικό κόσμο, από τη διάταξη των φύλλων σε ένα στέλεχος μέχρι τη σπείρα ενός κελύφους ναυτίλου. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με τις συναλλαγές, θα ρωτήσετε; Αρκετά, όπως αποδεικνύεται.

Αριθμοί Fibonacci έχουν βρει τον δρόμο τους στη σφαίρα της τεχνικής ανάλυσης, όπου tradeΗ rs τα χρησιμοποιεί για να προβλέψει τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών. Τα πιο κοινά εργαλεία συναλλαγών Fibonacci είναι τα Fibonacci retracement και Επέκταση Fibonacci επίπεδα. Αυτά τα εργαλεία βασίζονται στις μαθηματικές σχέσεις μεταξύ των αριθμών στην ακολουθία Fibonacci.

Fibonacci retracement Τα επίπεδα είναι οριζόντιες γραμμές που υποδεικνύουν πού είναι πιθανό να εμφανιστεί υποστήριξη και αντίσταση. Υπολογίζονται παίρνοντας δύο ακραία σημεία (συνήθως μια κύρια κορυφή και κατώφλι) σε ένα διάγραμμα μετοχών και διαιρώντας την κατακόρυφη απόσταση με τους βασικούς λόγους Fibonacci 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% και 100%.

Από την άλλη πλευρά, Επέκταση Fibonacci επίπεδα χρησιμοποιούνται από traders για να καθορίσετε πού θα αποκομίσετε κέρδος. Αυτά τα επίπεδα βασίζονται επίσης στην ακολουθία Fibonacci και υπολογίζονται παίρνοντας δύο ακραία σημεία σε ένα γράφημα και πολλαπλασιάζοντας την κατακόρυφη απόσταση με βασικούς λόγους Fibonacci.

Η ομορφιά των εργαλείων Fibonacci έγκειται στην ευελιξία τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις αγορές και χρονικά πλαίσια, από τις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές έως τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ωστόσο, όπως όλα τα εργαλεία συναλλαγών, δεν είναι αλάνθαστα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες μορφές ανάλυσης.

1.2. Αναλογίες Fibonacci στις χρηματοοικονομικές αγορές

Στον κόσμο των συναλλαγών, η κατανόηση των αποχρώσεων των προτύπων της αγοράς μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ κέρδους και ζημίας. Ένα εργαλείο που έχει αποδειχθεί ανεκτίμητο από αυτή την άποψη είναι το Αναλογία Fibonacci. Πήρε το όνομά του από τον Ιταλό μαθηματικό που τον εισήγαγε στον δυτικό κόσμο, οι λόγοι Fibonacci προέρχονται από μια ακολουθία όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Στην ουσία, παρέχουν ένα μαθηματικό μοντέλο για το πώς αναπτύσσονται τα πράγματα και αυτή η αρχή μπορεί να εφαρμοστεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αναλογίες Fibonacci, ιδιαίτερα τα επίπεδα 0.618 και 1.618, θεωρούνται συχνά ως σημαντικά για την πρόβλεψη των επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης στις τάσεις της αγοράς. TradeΗ rs χρησιμοποιεί αυτούς τους δείκτες για να προβλέψει πιθανές αντιστροφές τιμών και να ορίσει stop loss παραγγελίες. Για παράδειγμα, α tradeΤο r μπορεί να αποφασίσει να εισαγάγει μια θέση αγοράς εάν η τιμή επανέλθει στο επίπεδο 0.618, ποντάροντας ότι η τιμή θα αναπηδήσει ξανά προς τα πάνω.

Πώς ακριβώς όμως χρησιμοποιεί κανείς αυτές τις αναλογίες; Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε μια σημαντική κίνηση τιμής, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Μόλις γίνει αυτό, σχεδιάζονται οριζόντιες γραμμές στα βασικά επίπεδα Fibonacci (0.0, 23.6, 38.2, 50, 61.8, 100 τοις εκατό) της κίνησης της τιμής. Αυτά τα επίπεδα στη συνέχεια χρησιμεύουν ως πιθανές περιοχές υποστήριξης και αντίστασης.

Θυμάμαι, ενώ οι αναλογίες Fibonacci μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμες, δεν είναι αλάνθαστες. Όπως κάθε άλλο εργαλείο συναλλαγών, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και στρατηγικές. Όπως με όλα στρατηγικές διαπραγμάτευσης, είναι κρίσιμο να το διαχειριστείς κίνδυνος αποτελεσματικά και να μην βασίζονται αποκλειστικά σε μία μέθοδο.

Στον απρόβλεπτο κόσμο των συναλλαγών, οι αναλογίες Fibonacci παρέχουν μια φαινομενική προβλεψιμότητα. Προσφέρουν μια μαθηματική προσέγγιση σε ένα πεδίο που συχνά κυριαρχείται από εντερικά συναισθήματα και διαίσθηση. Με την κατανόηση και τη μόχλευση αυτών των αναλογιών, tradeΗ rs μπορεί να αποκτήσει πλεονέκτημα στον ανταγωνιστικό κόσμο των χρηματοπιστωτικών αγορών.

2. Εφαρμογή Fibonacci στο Trading

Η Ακολουθία Fibonacci, μια σειρά αριθμών όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων, που συχνά ξεκινούν με 0 και 1, έχει βρει τον δρόμο της στον κόσμο των συναλλαγών. Αυτή η συναρπαστική μαθηματική ιδέα, που πήρε το όνομά της από τον Ιταλό μαθηματικό Λεονάρντο Φιμπονάτσι, έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για την πρόβλεψη των κινήσεων της αγοράς.

Fibonacci retracement είναι ένα δημοφιλές εργαλείο που tradeΤο rs μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης. Βασίζεται στους βασικούς αριθμούς που προσδιορίζονται από την ακολουθία Fibonacci, συγκεκριμένα 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% και 100%. Traders σχεδιάστε αυτά τα ποσοστά από το υψηλό και το χαμηλό μιας πρόσφατης τάσης και παρακολουθήστε αυτά τα επίπεδα για πιθανές ανατροπές.

Σε μια ανοδική αγορά, tradeΟι rs συχνά αναζητούν την τιμή για να επανέλθουν στο Επίπεδο 61.8% πριν συνεχίσετε την ανοδική τάση. Αντίθετα, σε μια πτωτική αγορά, το επίπεδο 61.8% χρησιμεύει ως δυνητικό επίπεδο αντίστασης όπου η τιμή μπορεί να δυσκολευτεί να ανέβει πάνω. Το επίπεδο του 50%, αν και τεχνικά δεν είναι αριθμός Fibonacci, παρακολουθείται επίσης στενά λόγω της ψυχολογικής του σημασίας.

Οι επεκτάσεις του Fibonacci είναι ένα άλλο εργαλείο που προέρχεται από την ακολουθία Fibonacci. Χρησιμοποιούνται για να εκτιμήσουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τιμή μετά από μια απόσυρση. Τα βασικά επίπεδα επέκτασης Fibonacci είναι 61.8%, 100%, 161.8%, 200% και 261.8%. Αυτά τα επίπεδα μπορούν να βοηθήσουν traders θέτουν στόχους κέρδους ή προσδιορίζουν πού μπορεί να τελειώσει μια τάση.

Η Βεντάλια Fibonacci και Τόξο Φιμπονάτσι είναι άλλα εργαλεία Fibonacci που tradeΤο rs χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης. Αυτά τα εργαλεία βασίζονται στις ίδιες αναλογίες με τα επίπεδα ανανέωσης και επέκτασης Fibonacci, αλλά απεικονίζονται ως διαγώνιες γραμμές ή τόξα στο γράφημα τιμών.

Ενώ τα εργαλεία Fibonacci είναι ισχυρά, δεν είναι αλάνθαστα. Όπως όλα τα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και μεθόδους για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες και κανένα εργαλείο ή μέθοδος δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια όλες τις κινήσεις της αγοράς.

2.1. Ρύθμιση εργαλείων Fibonacci στην πλατφόρμα συναλλαγών σας

Βήμα πρώτο κατά τη δημιουργία εργαλείων Fibonacci στην πλατφόρμα συναλλαγών σας είναι να εντοπίσετε μια σημαντική μεταβολή της τιμής, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Αυτό μπορεί να είναι μια ξαφνική άνοδος της τιμής ή μια δραματική πτώση. Αφού εντοπίσετε αυτήν την ταλάντευση, μπορείτε να εφαρμόσετε τα επίπεδα ανανέωσης Fibonacci σε αυτήν.

Το δεύτερο βήμα είναι να σχεδιάσετε τα επίπεδα Fibonacci. Αυτό γίνεται επιλέγοντας το εργαλείο 'Fibonacci retracement' από τη γραμμή εργαλείων της πλατφόρμας συναλλαγών σας. Κάντε κλικ στην ταλάντευση χαμηλά και σύρετε τον κέρσορα στην πιο πρόσφατη αιώρηση ψηλά. Αν κοιτάτε μια πτωτική τάση, θα κάνετε το αντίστροφο: ξεκινήστε από την ταλάντευση ψηλά και σύρετε προς την ταλάντευση χαμηλά.

Βήμα τρίτο περιλαμβάνει την ερμηνεία των επιπέδων Fibonacci. Κάθε μία από τις οριζόντιες γραμμές αντιπροσωπεύει ένα δυνητικό επίπεδο υποστήριξης ή αντίστασης όπου η τιμή θα μπορούσε να αντιστραφεί. Τα βασικά επίπεδα επαναφοράς Fibonacci είναι 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%και 100%. Αυτά τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν πόσο από την προηγούμενη κίνηση έχει ανασυρθεί η τιμή.

Τελικά, θυμηθείτε να προσαρμόσετε τα επίπεδα Fibonacci καθώς συμβαίνουν νέες σημαντικές διακυμάνσεις τιμών. Αυτό δεν είναι ένα εργαλείο «θέστε και ξεχάστε». απαιτεί τακτική παρακολούθηση και προσαρμογή. Με την εξάσκηση, θα έχετε τον κόπο να εντοπίσετε τις σωστές μεταβολές τιμών και να σχεδιάσετε με ακρίβεια τα επίπεδα.

Χρησιμοποιώντας εργαλεία Fibonacci δεν αφορά την πρόβλεψη του μέλλοντος με 100% ακρίβεια. Αφορά τον εντοπισμό πιθανών περιοχών ενδιαφέροντος όπου μπορεί να αντιδράσει η αγορά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών, να διαχειριστείτε τον κίνδυνο και ενδεχομένως να βελτιώσετε τα αποτελέσματα των συναλλαγών σας.

Θυμηθείτε, όπως συμβαίνει με κάθε εργαλείο συναλλαγών, τα επίπεδα ανακαίνισης Fibonacci δεν είναι αλάνθαστα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και δείκτες για καλύτερα αποτελέσματα. Καλές συναλλαγές!

2.2. Ενσωμάτωση του Fibonacci στη στρατηγική συναλλαγών σας

Εργαλεία Fibonacci αποτελούν κρίσιμο μέρος του α tradeοπλοστάσιο της r, προσφέροντας μια μοναδική προοπτική στις πιθανές κινήσεις της αγοράς. Βασίζονται στη μαθηματική ακολουθία Fibonacci, όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Η σειρά έχει μια χρυσή τομή (περίπου 1.618) που παρατηρείται συχνά στη φύση και την τέχνη, και παραδόξως, και στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ενσωμάτωση επιπέδων Fibonacci στη στρατηγική συναλλαγών σας μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών σημείων αντιστροφής στην αγορά. Τα πιο κοινά εργαλεία Fibonacci είναι το Fibonacci retracement και η επέκταση Fibonacci. ο Fibonacci retracement χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της πιθανής επαναφοράς της αρχικής κίνησης τιμής ενός χρηματοπιστωτικού μέσου. TradeΟι rs χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να εντοπίσουν πιθανά επίπεδα στήριξης ή αντίστασης. Από την άλλη πλευρά, το Επέκταση Fibonacci χρησιμοποιείται με παρόμοιο τρόπο, αλλά για πιθανά μελλοντικά επίπεδα αντίστασης ή στήριξης.

Για να εφαρμόσετε αυτά τα εργαλεία, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τα σημεία 'swing high' και 'swing low' στο γράφημά σας. Το swing high είναι το υψηλότερο σημείο μιας τάσης και το swing low είναι το χαμηλότερο σημείο. Μόλις εντοπιστούν αυτά τα σημεία, μπορείτε να σχεδιάσετε τα επίπεδα Fibonacci μεταξύ τους. Οι βασικές αναλογίες Fibonacci είναι 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% και 100%.

Χρησιμοποιώντας επίπεδα Fibonacci σε συνδυασμό με άλλες μορφές τεχνικής ανάλυσης μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής συναλλαγών σας. Για παράδειγμα, εάν ένα επίπεδο τιμής ευθυγραμμίζεται με ένα επίπεδο Fibonacci και ένα βασικό επίπεδο υποστήριξης ή αντίστασης, θα μπορούσε να σημαίνει ένα ισχυρότερο σήμα συναλλαγών.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα επίπεδα Fibonacci δεν είναι αλάνθαστα. Αποτελούν ένα εργαλείο που σας βοηθά να καθοδηγείτε τις αποφάσεις σας για συναλλαγές, όχι εγγυημένο προγνωστικό δείκτη των κινήσεων της αγοράς. Όπως με κάθε στρατηγική συναλλαγών, είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον κίνδυνο και να χρησιμοποιείτε εντολές stop-loss για να προστατεύσετε το κεφάλαιό σας.

Η ενσωμάτωση του Fibonacci στη στρατηγική συναλλαγών σας μπορεί να σας προσφέρει μια νέα προοπτική για τις αγορές, βοηθώντας σας να εντοπίσετε πιθανές ευκαιρίες συναλλαγών και να διαχειριστείτε τον κίνδυνο πιο αποτελεσματικά.

3. Βελτίωση της απόδοσης συναλλαγών με το Fibonacci

Fibonacci retracements είναι ένα δοκιμασμένο εργαλείο που traders σε όλο τον κόσμο ορκίζονται. Βασίζονται στις μαθηματικές αρχές που ανακάλυψε ο Λεονάρντο Φιμπονάτσι, ένας Ιταλός μαθηματικός του 13ου αιώνα. Αυτό που κάνει τα Fibonacci retracements να ξεχωρίζουν στον γεμάτο κόσμο των εργαλείων συναλλαγών είναι η ικανότητά τους να προβλέπουν πιθανά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης με αξιοσημείωτη ακρίβεια.

Τα πρωτεύοντα επίπεδα επαναφοράς Fibonacci είναι 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%και 78.6%. Αυτά τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν τις περιοχές όπου μια ανατροπή θα μπορούσε να αντιστραφεί ή τουλάχιστον να επιβραδυνθεί. Ωστόσο, το επίπεδο ανανέωσης 50% δεν είναι αριθμός Fibonacci. Προέρχεται από τον ισχυρισμό της Θεωρίας Dow ότι οι μέσοι όροι συχνά επαναπροσδιορίζουν το ήμισυ της προηγούμενης κίνησης τους.

Για να εφαρμόσετε τις επιστροφές Fibonacci στη στρατηγική συναλλαγών σας, ξεκινήστε προσδιορίζοντας την ταλάντευση ψηλά και ταλάντευση χαμηλά της τιμής. Το swing high είναι το υψηλότερο σημείο στην τρέχουσα τάση, ενώ το swing low είναι το χαμηλότερο σημείο. Σχεδιάστε οριζόντιες γραμμές σε όλο το διάγραμμά σας στα επίπεδα ανατροπής Fibonacci για να εντοπίσετε πιθανά σημεία αντιστροφής.

Συναλλαγές με Fibonacci έχει να κάνει με την κατανόηση του πλαισίου της αγοράς. Εάν η τιμή είναι σε ισχυρή τάση, μπορεί να επανέλθει στο επίπεδο του 23.6% ή 38.2% πριν συνεχίσει την τάση. Σε μια πιο αδύναμη τάση, η τιμή ενδέχεται να υποχωρήσει στο επίπεδο του 61.8% ή του 78.6%. Θυμηθείτε, τα Fibonacci retracement δεν είναι αλάνθαστα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλους δείκτες και εργαλεία για την αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Οι επεκτάσεις του Fibonacci είναι ένα άλλο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση των συναλλαγών σας. Χρησιμοποιούνται για την πρόβλεψη της έκτασης μιας κίνησης μετά από μια επανόρθωση. Τα κύρια επίπεδα επέκτασης Fibonacci είναι 138.2%, 150%, 161.8%, 200% και 261.8%. Αυτά τα επίπεδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθορισμό στόχων κέρδους ή τον εντοπισμό πιθανών σημείων αντιστροφής.

Μία από τις βασικές διαφημίσειςvantages των εργαλείων Fibonacci είναι η ευελιξία τους. Μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο, από ενδοημερήσια γραφήματα έως εβδομαδιαία και μηνιαία γραφήματα. Ισχύουν επίσης για οποιαδήποτε αγορά, είτε είναι αποθέματα, forex, εμπορεύματα ή κρυπτονομίσματα.

Να θυμάστε πάντα, ενώ τα εργαλεία Fibonacci μπορούν να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Όπως όλα τα εργαλεία συναλλαγών, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέρος μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής συναλλαγών που περιλαμβάνει διαχείριση κινδύνου και στέρεη κατανόηση της αγοράς.

3.1. Προσδιορισμός των τάσεων της αγοράς με το Fibonacci

Fibonacci, μια μαθηματική ακολουθία που βρίσκει τις ρίζες της στη φύση, έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για traders ψάχνει να εντοπίσει τις τάσεις της αγοράς. Πήρε το όνομά του από τον Ιταλό μαθηματικό που το εισήγαγε στον δυτικό κόσμο, αυτή η ακολουθία και οι παράγωγες αναλογίες της μπορούν να παρέχουν traders με μια μοναδική οπτική στις κινήσεις της αγοράς.

Η ακολουθία Fibonacci ξεκινά με το 0 και το 1 και κάθε επόμενος αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Αυτή η απλή ακολουθία οδηγεί σε μερικές ενδιαφέρουσες μαθηματικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε δεδομένος αριθμός στην ακολουθία διαιρεμένος με τον άμεσο προκάτοχό του προσεγγίζει τη χρυσή τομή, 1.618. Αυτός ο λόγος και το αντίστροφό του, 0.618, μαζί με άλλους παράγωγους λόγους όπως 0.382 και 0.236, θεωρούνται Αναλογίες Fibonacci.

Στις συναλλαγές, αυτές οι αναλογίες μεταφράζονται σε Fibonacci retracement επίπεδα. TradeΗ rs χρησιμοποιεί αυτά τα επίπεδα για να προβλέψει πού μπορεί να υποχωρήσει μια τιμή πριν συνεχίσει στην αρχική κατεύθυνση. Για παράδειγμα, εάν η τιμή μιας μετοχής αυξηθεί από $10 σε $15, τότε α trader μπορεί να αναμένει μια ανανέωση σε περίπου 13 $ (το επίπεδο αναστροφής 38.2%). Αυτά τα επίπεδα δεν είναι προγνωστικές εγγυήσεις αλλά μάλλον πιθανές ζώνες υποστήριξης και αντίστασης όπου tradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες αγοράς ή πώλησης.

Για να εφαρμόσετε τα επίπεδα ανακαίνισης Fibonacci, traders εντοπίζει πρώτα μια σημαντική κίνηση τιμής, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Στη συνέχεια εφαρμόζουν τους λόγους Fibonacci σε αυτό το εύρος. Οι περισσότερες πλατφόρμες συναλλαγών προσφέρουν ένα εργαλείο επαναφοράς Fibonacci που αυτοματοποιεί αυτή τη διαδικασία.

Οι επεκτάσεις του Fibonacci είναι ένα άλλο εργαλείο που προέρχεται από την ακολουθία Fibonacci. Αυτές οι επεκτάσεις προβάλλουν δυνητικά επίπεδα πέρα ​​από την αρχική μετακίνηση τιμής tradeΗ rs μπορεί να περιμένει να βρει αντίσταση ή υποστήριξη.

Ενώ τα εργαλεία Fibonacci μπορεί να είναι ισχυρά, χρησιμοποιούνται καλύτερα σε συνδυασμό με άλλους τεχνικούς δείκτες. Κανένα εργαλείο δεν μπορεί να προσφέρει μια πλήρη εικόνα της αγοράς και να συνδυάσει τα επίπεδα Fibonacci με άλλους δείκτες όπως κινούμενους μέσους όρους ή RSI μπορώ να βοηθήσω traders επιβεβαιώνουν τα σήματα και μειώνουν τον κίνδυνο ψευδώς θετικών.

Στο τέλος, επιτυχημένες συναλλαγές με τον Fibonacci βασίζεται στη σωστή κατανόηση και εφαρμογή αυτών των εργαλείων, σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση κινδύνων και μια πειθαρχημένη προσέγγιση συναλλαγών.

3.2. Fibonacci σε διαφορετικές συνθήκες αγοράς

Συναλλαγές Fibonacci είναι μια τέχνη που ξεπερνά τις συνθήκες της αγοράς. Είτε σε μια ανοδική, πτωτική ή πλάγια αγορά, το εργαλείο Fibonacci προσφέρει traders μοναδικές πληροφορίες για πιθανή δράση τιμών.

Σε ανοδική αγορά, τα επίπεδα επαναφοράς Fibonacci μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιθανών περιοχών υποστήριξης όπου η τιμή μπορεί να ανακάμψει μετά από μια ανάκληση. TradeΗ rs μπορεί να αναζητήσει ευκαιρίες αγοράς σε αυτά τα επίπεδα, με την προσδοκία ότι η ανοδική τάση θα συνεχιστεί. Για παράδειγμα, εάν η τιμή επανέλθει στο επίπεδο του 61.8% και εμφανίσει σημάδια ανάκαμψης, θα μπορούσε να είναι η ιδανική στιγμή για να εισέλθετε σε μια θέση αγοράς.

Το εργαλείο Fibonacci είναι εξίσου χρήσιμο σε α bearish αγορά. Σε αυτήν την περίπτωση, tradeΗ rs μπορεί να χρησιμοποιήσει τα επίπεδα ανακαίνισης Fibonacci για να εντοπίσει πιθανές περιοχές αντίστασης όπου η τιμή μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περαιτέρω άνοδο. Εάν η τιμή επανέλθει σε επίπεδο Fibonacci και αρχίσει να πέφτει ξανά, θα μπορούσε να είναι ένα σήμα για να εισέλθετε σε ένα short trade.

Σε πλάγια αγορά, το εργαλείο Fibonacci μπορεί να βοηθήσει traders προσδιορίζει τα όρια εύρους. Σχεδιάζοντας γραμμές Fibonacci μεταξύ των υψηλών και των χαμηλών σημείων της περιοχής, tradeΤο rs μπορεί να εντοπίσει πιθανά επίπεδα στήριξης και αντίστασης εντός του εύρους. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το πότε θα αγοράσουν και πότε θα πουλήσουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ το εργαλείο Fibonacci μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μεμονωμένα. TradeΗ rs θα πρέπει πάντα να το συνδυάζει με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και δείκτες για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς.

Θυμηθείτε, η επιτυχημένη διαπραγμάτευση δεν έχει να κάνει με την πρόβλεψη του μέλλοντος, αλλά με τη δημιουργία μορφωμένων εικασιών με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες. Και με το εργαλείο Fibonacci, tradeΟι rs έχουν μια ακόμη πληροφορία για να τους βοηθήσουν να κάνουν αυτές τις μορφωμένες εικασίες.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Ποια είναι η σημασία της ακολουθίας Fibonacci στις συναλλαγές;

Η ακολουθία Fibonacci είναι μια σειρά αριθμών όπου κάθε αριθμός είναι το άθροισμα των δύο προηγούμενων. Στις συναλλαγές, οι αναλογίες Fibonacci (που προέρχονται από αυτήν την ακολουθία) χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό πιθανών επιπέδων υποστήριξης και αντίστασης, τα οποία είναι βασικές ζώνες όπου η τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου μπορεί να αναπηδήσει ή να αντιστραφεί. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι Fibonacci που χρησιμοποιούνται στις συναλλαγές είναι 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% και 100%.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς μπορώ να σχεδιάσω επίπεδα ανατροπών Fibonacci;

Για να σχεδιάσετε τα επίπεδα ανανέωσης Fibonacci, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την πιο πρόσφατη σημαντική κορυφή και κατώτατο σημείο στο γράφημα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το εργαλείο Fibonacci στην πλατφόρμα συναλλαγών σας, σχεδιάστε μια γραμμή από την κορυφή στο κατώτατο σημείο (για καθοδικές τάσεις) ή από το κατώτατο σημείο στην κορυφή (για τις ανοδικές τάσεις). Η πλατφόρμα θα σχεδιάσει αυτόματα τα επίπεδα ανανέωσης Fibonacci στο γράφημα.

τρίγωνο sm δεξιά
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσω τις ανατροπές Fibonacci στη στρατηγική συναλλαγών μου;

Οι ανατροπές Fibonacci χρησιμοποιούνται συνήθως για τον εντοπισμό πιθανών σημείων εισόδου κατά τη διάρκεια αναδρομών σε μια ανερχόμενη αγορά. TradeΟι rs συχνά αναζητούν σημάδια αντιστροφής των τιμών (όπως μοτίβα κεριών) σε αυτά τα επίπεδα για να εισέλθουν στην αγορά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα Fibonacci retracement δεν είναι αλάνθαστα και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης για τα καλύτερα αποτελέσματα.

τρίγωνο sm δεξιά
Τι σημαίνει μια «χρυσή αναλογία» από την άποψη των επιστροφών Fibonacci;

Η «χρυσή αναλογία» προέρχεται από την ακολουθία Fibonacci και είναι περίπου 1.618. Στις συναλλαγές, το αντίστροφο της χρυσής αναλογίας (0.618 ή 61.8%) θεωρείται κρίσιμο επίπεδο ανανέωσης Fibonacci. Συχνά παρατηρείται ότι οι τιμές τείνουν να αντιστρέφονται μετά την ανάσυρση περίπου 61.8% της προηγούμενης κίνησης.

τρίγωνο sm δεξιά
Πόσο αξιόπιστα είναι τα Fibonacci retracements στην πρόβλεψη των κινήσεων της αγοράς;

Ενώ οι ανατροπές Fibonacci μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εντοπισμό πιθανών σημείων αντιστροφής, δεν είναι πάντα ακριβείς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται μεμονωμένα. Η συμπεριφορά της αγοράς μπορεί να επηρεαστεί από μια πλειάδα παραγόντων που μια απλή μαθηματική αναλογία δεν μπορεί να εξηγήσει. Ως εκ τούτου, συνιστάται η χρήση του Fibonacci retracement σε συνδυασμό με άλλα εργαλεία τεχνικής ανάλυσης και δείκτες για να αυξήσετε την αξιοπιστία των προβλέψεών σας.

Συγγραφέας: Florian Fendt
Ένας φιλόδοξος επενδυτής και trader, ιδρύθηκε ο Florian BrokerCheck αφού σπούδασε οικονομικά στο πανεπιστήμιο. Από το 2017 μοιράζεται τις γνώσεις και το πάθος του για τις χρηματοπιστωτικές αγορές BrokerCheck.
Διαβάστε περισσότερα για τον Florian Fendt
Florian-Fendt-Συγγραφέας

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 27 Απριλίου 2024

markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά