ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Is Arty (The Moving Average) μια απάτη

Βαθμολογήθηκε το 4.2 από το 5
4.2 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)

Οι συναλλαγές, είτε πρόκειται για μετοχές, νομίσματα, κρυπτονομίσματα ή άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, αποτελούν μια δελεαστική ευκαιρία. Η δυνατότητα για κέρδη, η οικονομική ελευθερία και η απόδραση από το άλεσμα 9-to-5 τροφοδοτεί μια ισχυρή πείνα για μάθηση. Δυστυχώς, αυτό δημιουργεί επίσης το τέλειο κλίμα για απατεώνες και παραπλανητικούς «γκουρού» να στοχεύσουν όσους είναι νέοι στον τομέα.

Δεν πρόκειται για αποθάρρυνση των συναλλαγών. Γίνεται έξυπνα, με σωστή εκπαίδευση και ρεαλιστικές προσδοκίες, μπορεί να γίνει μια βιώσιμη πορεία προς τους οικονομικούς στόχους. Ωστόσο, το να εμπιστεύεσαι τυφλά αυτούς που υπόσχονται άμεσο, αβίαστο πλούτο είναι έτοιμος για πικρή απογοήτευση και δυνητικά σοβαρές οικονομικές συνέπειες.

Είναι ο Arty η κινούμενη μέση απάτη

💡 Βασικά Takeaways

  1. Να είστε δύσπιστοι για το "Easy Money": Το εμπόριο είναι πολύπλοκο και απαιτεί χρόνο και μελέτη. Οι γκουρού που υπόσχονται γρήγορο, αβίαστο πλούτο είναι πιθανό να πουλήσουν μια φαντασία, όχι πρακτική γνώση.

  2. Η επιτυχία κάνει μικρά βήματα: Ξεκινήστε διακινδυνεύοντας μικροσκοπικά ποσά που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να χάσετε για την πρώιμη εξάσκηση. Αυτό ελαχιστοποιεί τη συναισθηματική λήψη αποφάσεων και εστιάζει στην εκμάθηση βασικών εννοιών με βιώσιμο ρυθμό.

  3. Άφθονοι δωρεάν πόροι: Πολλοί αξιόπιστοι ιστότοποι, φόρουμ και βιβλία προσφέρουν εξαιρετικές πληροφορίες συναλλαγών χωρίς μαθήματα επί πληρωμή. Αναζητήστε και αξιολογήστε αυτά τα πολύτιμα εργαλεία καθώς ξεκινάτε το ταξίδι σας.

  4. Ειλικρίνεια στις Κοινότητες: Βρείτε διαδικτυακές κοινότητες συναλλαγών όπου έχετε εμπειρία tradeΟι rs συζητούν ανοιχτά τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες. Αυτή η αυθεντική εικόνα προσφέρει πολύ πιο χρήσιμη καθοδήγηση από το περιεχόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γεμάτο διαφημιστική εκστρατεία.

  5. Δώστε προτεραιότητα στη διαχείριση κινδύνου: Οι αληθινοί μέντορες δεν θα υποβαθμίσουν τους κινδύνους ούτε θα σας κατηγορήσουν για αποτυχίες. Θα επικεντρωθούν σε στρατηγικές για τον υπεύθυνο χειρισμό της αστάθειας, καθώς αυτό είναι το κλειδί για τη διαρκή επιτυχία των συναλλαγών.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

Ποιος είναι ο Άρτι;

Ο Arty, γνωστός για το κανάλι του στο YouTube "The Moving Average". Δημιουργεί περιεχόμενο σχετικό με Forex και Crypto εμπορία. Ενώ πολλοί νεοφερμένοι βρίσκουν τα βίντεό του προσβάσιμα και δίνουν κίνητρα, είναι ζωτικής σημασίας να υιοθετήσετε μια κριτική οπτική όταν αντιμετωπίζετε δυνητικά επικίνδυνες τάσεις στις συναλλαγές εκπαίδευση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν κατηγορούμε τον Arty για παράνομες ενέργειες ή τον αποκαλούμε απευθείας απατεώνα.

Ο σκοπός μας με αυτό το άρθρο είναι να σας εξοπλίσουμε με τα εργαλεία για να αναλύσετε αυτούς τους τύπους φανταχτερών μηνυμάτων «γρήγορα πλουτισμού». Η αναγνώριση κοινών κόκκινων σημαιών και παραπλανητικών τακτικών μπορεί να σας προστατεύσει καθώς περιηγείστε στον κόσμο των πληροφοριών συναλλαγών, αποφεύγοντας τόσο την οικονομική απώλεια όσο και την απογοητευμένη άποψη των αγορών.

Πώς να εντοπίσετε μια απάτη συναλλαγών «γκουρού».

Στον γρήγορο κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της άμεσης ενημέρωσης, είναι δύσκολο να μην αισθανθεί κανείς αυτόν τον άπιαστο «φόβο της απώλειας». Αυτή η αίσθηση ότι άλλοι βρίσκουν μυστικά μονοπάτια για γρήγορη επιτυχία ισχύει τόσο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές όσο για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, αυτή η συναισθηματική παρόρμηση είναι ακριβώς αυτό που οι «γκουρού» επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν πείθοντάς σας ότι ήδη χάνετε με το να μην τους ακολουθείτε. Μην αφήσετε αυτή την πίεση να κυριαρχήσει! Ακολουθούν ορισμένες βασικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να εντοπίσετε πριν αφήσετε κάποιον να καθοδηγήσει τις οικονομικές σας αποφάσεις:

  • «Είναι εύκολο, θα σου δείξω!»: Εάν οι συναλλαγές ήταν πραγματικά τόσο απλές, όλοι θα ήταν πλούσιοι. Η αλήθεια είναι ότι το trading είναι μια εξαιρετικά περίπλοκη δεξιότητα που απαιτεί χρόνια μελέτης και συνεπή μάθηση για να κατακτηθεί. Οποιοδήποτε βήμα που το μειώνει σε απλά βήματα ή μαγικές φόρμουλες είναι εγγενώς παραπλανητικό.

  • Εγγυημένα κέρδη, Προσφορές περιορισμένου χρόνου: Αυτό είναι κοινή λογική, αλλά ο φόβος μας οδηγεί να το αγνοήσουμε. Καμία οικονομική επένδυση δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί αποδόσεις. Οι αγορές αλλάζουν συνεχώς και στρατηγικές έχουν περιορισμένες «τέλειες» συνθήκες. Αυτοί που πωλούν εύκολες, αλάνθαστες απαντήσεις συχνά αποβλέπουν μόνο στο κέρδος τους, όχι να σας διδάξουν ένα βιώσιμο, προσαρμόσιμο μοντέλο για συνεπή ανάπτυξη.

  • Το «μυστικό συστατικό» Κανείς άλλος δεν ξέρει: Εάν μια στρατηγική ήταν πραγματικά τόσο επαναστατική και κερδοφόρα, γιατί να την πουλήσει κάποιος, πόσο μάλλον σε τιμές ευκαιρίας; Συχνά, αυτό το «μυστικό» είναι απλώς ανασυσκευασμένες βασικές πληροφορίες που ντύνονται με φανταχτερές συζητήσεις για τις πωλήσεις και τσιτάτα για να φαίνονται πολύ πιο ισχυρά από ό,τι είναι.

  • Η επιτυχία μου είναι η επιτυχία σας! (Για μια τιμή): Όταν οι «γκουρού» εστιάζουν περισσότερο σε υπερβολικές επιδείξεις πλούτου παρά στην πραγματική, μακροπρόθεσμη trade νίκες/ήττες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Είναι εύκολο να πουλάς την ιδέα ότι το να έχεις πολλά χρήματα σημαίνει ότι κάποιος εγγενώς ξέρει πού πηγαίνουν οι αγορές στη συνέχεια. Στην πραγματικότητα, ο καθένας μπορεί να είναι τυχερός πότε πότε ή να έχει κεφάλαια από άλλες άσχετες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν μια εξωτερική εμφάνιση εμπειρίας και επιτυχίας.

  • Απόδειξη? Ποιος έχει χρόνο για αυτό! Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική κόκκινη σημαία από όλες. Ενώ όλοι πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου, ένα άτομο χωρίς ουσιαστικό, ανεξάρτητα επαληθευμένο ιστορικό δεν θα πρέπει να πουλάει συμβουλές που δεν έχουν ακόμη εκτελέσει με συνέπεια με επιτυχία. Θα ήταν σαν να πηγαίνεις σε έναν εκπαιδευτή οδήγησης που δεν έχει ακόμη το δίπλωμά του – τι μπορεί να σου διδάξει εκτός από μεταχειρισμένες γνώσεις;

Θυμάμαι: Αυτά τα σημάδια από μόνα τους δεν είναι ίσα με στιγμιαία απάτες. Μερικοί είναι φυσικοί τρόποι για να προσπαθήσετε να πουλήσετε τον εαυτό σας. Είναι όταν συμβαίνουν πολλά μαζί, παράλληλα με την έλλειψη διαφάνειας, που ο σκεπτικισμός σας για τις συναλλαγές πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι πέφτουν σε εμπορικές απάτες

Είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα να σκέφτεσαι «δεν θα έπαιζα ποτέ έτσι!». Δυστυχώς, η κατανόηση των συναισθηματικών παραγόντων που χρησιμοποιούν συχνά αυτές οι απάτες δεν έχει καμία σχέση με τη διάνοια. Να γιατί ακόμα και οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να βρεθούν σε επικίνδυνες καταστάσεις:

  • Όλοι είναι μια επιτυχία μέσα στη νύχτα (προφανώς): Οι αφηγήσεις των μέσων ενημέρωσης τείνουν να δοξάζουν εκείνους που φαίνεται να «χτυπούν το σύστημα». Ακούμε για τα νεαρά φαινόμενα συναλλαγών με τον φανταχτερό τρόπο ζωής τους, αλλά όχι τα χρόνια που πιθανότατα πέρασαν στην αφάνεια μελετώντας και χάνοντας χρήματα tradeμικρό. Αυτές οι επιμελημένες ιστορίες επιτυχίας δίνουν μια παραμορφωμένη εικόνα του τι είναι εφικτό και πόσο γρήγορα, ενισχύοντας την απελπισία για συντομεύσεις.

  • Social Media: Smoke and Mirrors: Πλατφόρμες όπως το Instagram έχουν σχεδιαστεί για να προβάλλουν τις καλύτερες στιγμές. Ένας «γκουρού» των συναλλαγών που κάνει ακόμη και περιστασιακά καλό trades μπορεί να πλημμυρίσει τις τροφοδοσίες με αυτές τις νίκες, ενώ κρατά τις απώλειες σε μεγάλο βαθμό κρυφές. Αυτό δημιουργεί μια παραπλανητική άποψη για τις συναλλαγές ως εύκολες και συνεχώς προσοδοφόρες, τροφοδοτώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε νεοφερμένους που ελπίζουν να μιμηθούν αυτήν την επιμελημένη διαδικτυακή προσωπικότητα.

  • Η δυσκολία γεννά τον παραλογισμό: Όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, το άγχος βλάπτει τη λογική κρίση. Ο φόβος να παραμείνουμε παγιδευμένοι σε οικονομικούς περιορισμούς ενισχύει την ευαισθησία σε οποιοδήποτε μήνυμα που υπόσχεται μια ταχύτερη διέξοδο. Ακόμη και οι ορθολογικοί επενδυτές μπορούν να γλιστρήσουν σε απερίσκεπτα στοιχήματα με την υπόσχεση του εύκολου, μαγικού tradeγια να ανακουφίσει τις κακουχίες.

  • Η μοναξιά τροφοδοτεί τη διαφημιστική εκστρατεία: Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων είναι αποθαρρυντική, το εμπόριο ακόμη περισσότερο. Εάν οι συνομήλικοι σας στο διαδίκτυο φαίνεται να τα καταφέρνουν αβίαστα, ενώ αντιμετωπίζετε αργή πρόοδο (ο πραγματικός κανόνας!), είναι κατανοητό να νιώθετε ότι κάνετε κάτι λάθος. Οι γκουρού το εκμεταλλεύονται αυτό, δημιουργώντας ένα ισχυρό αίσθημα κοινότητας μεταξύ των οπαδών, το οποίο, ενώ αρχικά είναι υποστηρικτικό, εν τέλει δημιουργεί μεγαλύτερη ευαισθησία στην πίεση της ομάδας και μια απροθυμία να επικρίνουν πιθανώς αμφίβολες στρατηγικές.

Το ενοχλητικό πακέτο: Οι συναλλαγές δεν έχουν να κάνουν απλώς με το mastering διαγραμμάτων και τύπων. Τα δικά σας συναισθήματα, ειδικά ως απάντηση στο άγχος και την απογοήτευση, γίνονται μια βασική ευπάθεια που κάποιοι γκουρού εκμεταλλεύονται εν γνώσει τους. Η κατανόηση αυτού βοηθά στην προστασία σας! Αν και μπορεί να μην υπάρχει πάντα μια κακή πρόθεση πίσω από τις κακές συμβουλές, η γνώση αυτών των ψυχολογικών τακτικών σάς βοηθά να εντοπίσετε παραπλανητικές πληροφορίες πριν πηδήξετε σε οποιαδήποτε συναλλαγή.

Το κάνει αυτό ο Arty/'The Moving Average';

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι δεν πρόκειται για άμεση κατηγορία, αλλά για την αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο οι ακόλουθες τακτικές (κοινές σε πολλές φιγούρες «γκουρού») μπορεί να παραπλανήσουν:

  • Εστίαση στον τρόπο ζωής, όχι στη στρατηγική: Αν και είναι εντάξει να παρακινούμαστε από στόχους οικονομικής ελευθερίας, αλλά το «The Moving Average» παρουσίασε τις παγίδες πολυτέλειας ως το πρωταρχικό αποτέλεσμα trade κερδίζει χωρίς να επιδεικνύει σκληρή δουλειά, αυτό είναι ανησυχητικό. Σε ένα από τα βίντεό του έδειξε όλα τα ακριβά υπάρχοντά του που περιλαμβάνουν τα αυτοκίνητά του, συλλογή από πολυτελή ρολόγια, ακόμη και τα πολυτελή δείπνα του και πολλά ζευγάρια ακριβά σόου. Ενισχύει τους μύθους «πλουτίστε γρήγορα», υποβαθμίζοντας τον χρόνο και την προσπάθεια που απαιτείται για την ανάπτυξη γνήσιων δεξιοτήτων συναλλαγών.

  • Πωλήθηκαν ιστορίες επιτυχίας, κρυφή διαδικασία: Έχει μαθητές που πέτυχαν γρήγορα μεγάλες νίκες φαινομενικά με βάση τις κλήσεις του; Αυτή είναι η εύκολη πώληση! Αυτό που δεν εμφανίζεται είναι το πλήρες άτομο trade ιστορία, εξέλιξη στρατηγικής και τυχόν απώλειες που βίωσαν στην πορεία. Οι συναλλαγές έχουν σκαμπανεβάσματα. Μια παραπλανητική αναπαράσταση μόνο της μιας πλευράς παραμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο καταλαβαίνουν οι αρχάριοι κίνδυνος. Σε αυτό το σκηνικό προς το παρόν δεν έχουμε βρει καμία επιτυχία από το κανάλι του. Άρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για αυτό.

  • Αποτελέσματα συλλογής κερασιών: Arty, όπως οι περισσότεροι traders, μερικές φορές κάνει καλό trade αυτό καταλήγει να είναι σωστό. Η παραπλανητική «νίκη» έρχεται στην υπερπώληση αυτών των αποτελεσμάτων με αξιώσεις δεξιοτεχνίας ή ανώτερης διορατικότητας, όταν λίγη τύχη μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό μια τέτοια βραχυπρόθεσμη επιτυχία. Κάθε φορά που εμφανίζονται νίκες, αλλά οι πιθανοί ηττημένοι και ο αντίκτυπός τους αποκαλύπτονται, αυτό στερείται την υπεύθυνη διαφάνεια που traders ανάγκη.

  • Σκιερό φόντο: Όταν διεξάγετε έρευνα για έναν ψεύτικο γκουρού συναλλαγών, συχνά θα αποκαλύπτετε ένα σκιερό παρελθόν. Αυτά τα άτομα έχουν συνήθως ιστορικό εμπλοκής σε διάφορες απάτες. Το ίδιο ισχύει και για τον Arty. Ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του έργου Coinsloot, το οποίο αποδείχθηκε ότι ήταν απάτη. Σε ένα από τα βίντεό του, ομολόγησε ότι ήξερε ότι ήταν απάτη και παραδέχτηκε ότι έκανε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε για να εξασφαλίσει το μέλλον του. Το εξέφρασε χωρίς τύψεις, αναγνωρίζοντας ότι ουσιαστικά είχε κλέψει τα χρήματα κάποιου που κέρδισε με κόπο.
  • Οι αντιφάσεις αφθονούν: Οι περισσότεροι από τους γκουρού των ψεύτικων συναλλαγών έχουν τη συνήθεια να αντικρούουν τις δικές τους προηγούμενες δηλώσεις. Αυτή η τάση πηγάζει από την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και την απελπισία τους για χρήματα. Δυστυχώς, ο Arty επιδεικνύει αυτή τη συνήθεια. Έχει αντικρούσει τα λόγια του πολλές φορές. Ένα παράδειγμα είναι ότι σε ένα βίντεο από το 2021, δήλωσε ότι δεν θα χρεώσει ποτέ χρήματα για τη διδασκαλία, καθώς κερδίζει ήδη από το YouTube και θέλει απλώς να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους. Ωστόσο, το 2023 ξεκίνησε ένα μάθημα με χρέωση 19.99 ευρώ το μήνα.

Σημαντική δήλωση αποποίησης ευθύνης: Μπορούμε να αναλύσουμε τις τεχνικές του ως πιθανές κόκκινες σημαίες, αλλά είναι επίσης πιθανό (αν λιγότερο πιθανό) η περιστασιακή ήττα του tradeμην φτάσετε στο προσκήνιο του βίντεο. Ωστόσο, όταν ένας «γκουρού» δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για να γιορτάσει τα άμεσα υψηλά επίπεδα χωρίς να διδάξει τη διαχείριση κρίσιμων κινδύνων τόσο σε περιόδους ήττας όσο και σε περιόδους νίκης, αυτό πρέπει να τονιστεί για προστασία των θεατών.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας ως νέος Trader

Μέχρι τώρα, έχετε κατανοήσει τους κινδύνους της εμπιστοσύνης των υποσχέσεων για γρήγορο και εύκολο συναλλαγματικό πλούτο. Οι συναλλαγές δεν είναι αδύνατο να ωφεληθούν, αλλά οι πραγματικοί νικητές έχουν περισσότερη υπομονή και επιμονή από οτιδήποτε άλλο. Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο απάτης ή κακών συμβουλών συναλλαγών:

  • Αγκαλιάστε τα μικρότερα πονταρίσματα: (Ειδικά στην αρχή) Το να ονειρεύεσαι να μετατρέπεις μικρές επενδύσεις σε τεράστια ποσά είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά είναι σαν το λαχείο traders. Στην αρχή, θα πρέπει trade ποσά τόσο μικροσκοπικά που αν τα χάσετε εντελώς δεν θα έβλαπτε τις αποταμιεύσεις σας ούτε θα προκαλούσε συναισθηματικό πανικό. Θα χρειαστεί αυτοπειθαρχία, αλλά σκεφτείτε ότι πληρώνετε για μια βασική εκπαίδευση που δεν θέλετε να βιαστείτε.

  • Το δωρεάν έχει δύναμη: Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, πολύτιμη ανάλυση αγοράς, αναλύσεις στρατηγικής, ακόμη και βασικές γνώσεις εννοιών υπάρχουν χωρίς ακριβά διαδικτυακά μαθήματα. Οι αξιόπιστοι ιστότοποι, τα κανάλια YouTube που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση (όχι το flash) και οι διαδικτυακές κοινότητες συναλλαγών είναι εκεί όπου ευδοκιμούν πραγματικά αφοσιωμένοι μαθητές. [Εάν είναι σχετικό, μπορείτε να αναφέρετε 2-3 αξιόπιστα παραδείγματα εδώ]

  • Η κοινότητα είναι κρίσιμη: Φόρουμ με εμπειρία και ειλικρινή tradeΟι rs συζητούν τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες τους (με εποικοδομητικούς τρόπους!) γίνονται ισχυρές τάξεις. Οι νεοεισερχόμενοι δεν αισθάνονται μόνοι ή πιεσμένοι επειδή ενθαρρύνεται η ειλικρίνεια σχετικά με τις αποτυχίες (ο πραγματικός κανόνας των συναλλαγών!). Τα ενεργά, καλά ελεγχόμενα φόρουμ δημιουργούν ένα εκπαιδευτικό δίκτυο που υπερτερεί κατά πολύ πολλών προσφορών ενός γκουρού.

  • Αναζητήστε πλατφόρμες συναλλαγών χαρτιού: Αυτά δεν είναι εργαλεία για «παιδιά»! Η διαπραγμάτευση χαρτιού χρησιμοποιεί πλαστά χρήματα για να προσομοιώσει τη δραστηριότητα της αγοράς, επιτρέποντάς σας να εκτελέσετε trades, παρακολουθήστε τις κινήσεις των τιμών και δοκιμάστε στρατηγικές. Αυτό αφαιρεί τη συναισθηματική συνιστώσα της απώλειας πραγματικών κεφαλαίων - απαραίτητη για τους αρχάριους που αναπτύσσουν τόσο τις δεξιότητες όσο και τη νοοτροπία που διαχειρίζεται τόσο τον ενθουσιασμό όσο και τα πιθανά λάθη.

  • Καθοδήγηση (αν πρέπει): Η πληρωμένη βοήθεια δεν είναι εγγενώς κακή, αλλά πάντα απαιτείται σκεπτικισμός. Ένας πραγματικά πολύτιμος μέντορας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά:

    • Επαληθευμένα αποτελέσματα: Είναι κερδοφόρα οι ίδιοι σε συνεπή, μη ασήμαντα χρονοδιαγράμματα, ιδανικά ελεγμένα από ανεξάρτητη πηγή.
    • Στρατηγική με επίκεντρο τους μαθητές: Ο πρωταρχικός τους στόχος είναι να σας διδάξουν πώς να αναλύετε την αγορά ανεξάρτητα, όχι να σας κρατούν αιώνια εξαρτώμενους από τους trade ειδοποιήσεις.
    • No Wild Promises: Ένας αληθινός μέντορας προωθεί την αυτοπειθαρχία και μια διαδικασία με ρεαλιστικές προσδοκίες κινδύνου. Ποτέ δεν προσπαθούν να σας κάνουν να νιώσετε άσχημα για την αναπόφευκτη καμπύλη μάθησης και τις απώλειες της αγοράς που βιώνουν όλοι στην πορεία τους προς την πρόοδο.

Το πιο επιτυχημένο tradeΗ rs πιθανότατα θα έχει μάθει από πολλές διαφορετικές πηγές με την πάροδο του χρόνου, καθώς κανένα άτομο ή στρατηγική δεν λειτουργεί στο 100% του χρόνου σε όλα τα περιβάλλοντα της αγοράς. Δεν θέλετε έναν «γκουρού». θέλεις να γίνεις α trader.

Συμπέρασμα

Ο κόσμος των συναλλαγών σας γοητεύει με το όνειρο του γρήγορου πλούτου και, δυστυχώς, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που κεφαλαιοποιούν αυτήν την επιθυμία. Οι δεξιότητες κριτικής σκέψης σας είναι πιο ισχυρές από οποιαδήποτε μεμονωμένη «καυτή συμβουλή» που αγοράζετε. Μην ντρέπεστε αν αρχικά σας παρασύρουν οι υποσχέσεις για ολονύκτια πλούτο—κάποιοι μερικές φορές πέφτουν σε μια έξυπνα χτισμένη αφήγηση άμεσης ευκολίας. Χρειάζεται πραγματική ανθεκτικότητα για να φύγετε και να αποφασίσετε ότι θα αναλάβετε υπεύθυνα την οικονομική σας επιτυχία.

Η επιτυχία των συναλλαγών έχει περισσότερα κοινά με την αργή, υπολογισμένη διαχείριση κινδύνου από οποιονδήποτε φανταχτερό βραχυπρόθεσμο τζόγο. Αν και δεν θα είναι πάντα άνετο, η προσέγγιση των συναλλαγών με την ακόλουθη νοοτροπία σας κρατά προσγειωμένους ενώ μεγιστοποιείτε τις δυνατότητες μακροπρόθεσμης ανάπτυξης:

  • Οι απώλειες είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλός σας (αν επιλέξετε να μάθετε από αυτές).
  • Υπάρχουν δωρεάν ή προσιτές λεωφόροι μάθησης για αφοσιωμένους μαθητές που τους αναζητούν.
  • Οι διαδικτυακές κοινότητες παρέχουν υποστήριξη και ειλικρινή ανάλυση που είναι ζωτικής σημασίας για να παραμείνουμε ρεαλιστές σχετικά με το τι είναι πραγματικά οι αγορές, στον πυρήνα τους.
  • Οι στόχοι σας – είτε είναι μέτριο δευτερεύον εισόδημα είτε μεγάλοι μακροπρόθεσμοι στόχοι – παραμένουν στο επίκεντρο. Αυτό αποτρέπει την παραπλάνηση από εικόνες «lifestyle» που προορίζονται για την πώληση μαθημάτων και όχι για τη δημιουργία αυτοδύναμης τεχνογνωσίας.

Μπορεί να φαίνεται λίγο λιγότερο εκθαμβωτικό από αυτό που παρουσιάζουν οι γκουρού, αλλά αυτό το μονοπάτι αφοσίωσης και έξυπνης μελέτης μπορεί να αποφέρει πραγματικά μακροπρόθεσμες νίκες.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
βλέπω traders στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζώντας πολυτελείς ζωές – είναι οι συναλλαγές έτσι για όλους;

Οχι! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλουν κυλίνδρους επισήμανσης, όχι πραγματικότητα. Ενώ η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι κερδοφόρα, απαιτεί αφοσίωση και ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο πιο επιτυχημένος tradeΟι rs δεν βρίσκουν γρήγορα πλούτη, αλλά χτίζουν πλούτο σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

τρίγωνο sm δεξιά
Είναι όλα τα επί πληρωμή μαθήματα συναλλαγών απάτες;

Όχι απαραίτητα, αλλά πάντα προσεγγίζετε αυτά τα προγράμματα κριτικά. Αναζητήστε εκπαιδευτές με επαληθεύσιμα ιστορικά, αποφύγετε τις «εγγυήσεις» και δώστε προτεραιότητα σε αυτούς που επικεντρώνονται στο να σας διδάξουν trade ανεξάρτητα, αντί να παρέχει ατελείωτες trade σήματα.

τρίγωνο sm δεξιά
Τι κάνει πραγματικά για μένα η «διαπραγμάτευση χαρτιού»;

Η διαπραγμάτευση χαρτιού είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιεί πλαστά χρήματα για την προσομοίωση πραγματικών tradeμικρό. Σας επιτρέπει να εξασκηθείτε χωρίς να διακινδυνεύσετε τις αποταμιεύσεις σας, να αποκτήσετε εμπειρία με δεδομένα της αγοράς και να δοκιμάσετε στρατηγικές υπό μηδενική οικονομική πίεση.

τρίγωνο sm δεξιά
Δεν είμαι σίγουρος ποιον να εμπιστευτώ πλέον στο διαδίκτυο, ποιος έχει αξιόπιστες πληροφορίες συναλλαγών;

Βρείτε κοινότητες όπου ενθαρρύνεται η ειλικρίνεια παρά το καύχημα. Τα φόρουμ είναι εξαιρετικά για συζήτηση τόσο με βετεράνους όσο και με αρχάριους. Αναζητήστε επίσης ιστοτόπους που εστιάζουν στη σε βάθος εκπαίδευση, αποφύγετε αυτούς που πουλάνε διαφημιστικά μηνύματα ή συστήματα «θαυματουργών».

τρίγωνο sm δεξιά
Θα χρειαστώ πολλούς δασκάλους καθώς μαθαίνω;

Το πιθανότερο είναι ναι! Κανένας μέντορας δεν είναι τέλειος για κάθε ανάγκη ή στυλ συναλλαγών. Καθώς προχωράτε, μπορεί να μάθετε διαφορετικές πολύτιμες προοπτικές από διαφορετικές αξιόπιστες πηγές που όλες συμβάλλουν στην ανάπτυξή σας.

Συγγραφέας: Arsam Javed
Ο Arsam, Trading Expert με πάνω από τέσσερα χρόνια εμπειρίας, είναι γνωστός για τις διορατικές του ενημερώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές. Συνδυάζει την εμπορική του εμπειρία με τις δεξιότητες προγραμματισμού για να αναπτύξει τους δικούς του Expert Advisors, αυτοματοποιώντας και βελτιώνοντας τις στρατηγικές του.
Διαβάστε περισσότερα για τον Arsam Javed
Αρσάμ-Τζάβεντ

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 03 Μαΐου. 2024

markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά