ΑκαδημίαΒρείτε μου Broker

Οδηγός Best Relative Volume At Time Indicator

Βαθμολογήθηκε το 4.2 από το 5
4.2 από 5 αστέρια (5 ψήφοι)

Ο δείκτης σχετικής έντασης χρόνου (RVAT) είναι ένα πολύτιμο εργαλείο traders καθώς παρέχει μοναδικές πληροφορίες για τη δυναμική της αγοράς συγκρίνοντας τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών με τους ιστορικούς μέσους όρους σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τις λεπτομέρειες του RVAT, συμπεριλαμβανομένης της επισκόπησης του, του τρόπου υπολογισμού του, των βέλτιστων τιμών ρύθμισης σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια και του τρόπου συνδυασμού του με άλλους δείκτες για βελτιωμένες στρατηγικές συναλλαγών. Ο οδηγός μας έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τόσο αρχάριους όσο και έμπειρους traders, παρέχοντάς τους τη γνώση για την αποτελεσματική μόχλευση της RVAT. Ας ξεκινήσουμε!

Σχετικός όγκος κατά τον χρόνο

💡 Βασικά Takeaways

  1. Το RVAT προσφέρει μια διαφοροποιημένη άποψη της δραστηριότητας της αγοράς συγκρίνοντας τον τρέχοντα όγκο με τους ιστορικούς μέσους όρους σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, βοηθώντας traders εντοπίζει ασυνήθιστη εμπορική δραστηριότητα και πιθανές κινήσεις της αγοράς.
  2. Η σωστή ρύθμιση και προσαρμογή του RVAT είναι ζωτικής σημασίας για ευθυγράμμιση με διαφορετικά στυλ συναλλαγών. Βραχυπρόθεσμα tradeΗ rs μπορεί να προτιμά πιο αυστηρά χρονικά πλαίσια, ενώ μακροπρόθεσμα tradeΗ rs μπορεί να επιλέξει ευρύτερα διαστήματα, διασφαλίζοντας ότι οι ρυθμίσεις του δείκτη είναι προσαρμοσμένες στις μεμονωμένες στρατηγικές και τις συνθήκες της αγοράς.
  3. Συνδυασμός RVAT με άλλους τεχνικούς δείκτες όπως οι κινούμενοι μέσοι όροι, το RSI, το Προφίλ όγκου και οι δείκτες Breakout μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις πληροφορίες συναλλαγών, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη ανάλυση των τάσεων της αγοράς, της ορμής και των πιθανών σημείων εισόδου/εξόδου.
  4. Κατανόηση και εφαρμογή του υπολογισμού του RVAT εξουσιοδοτεί traders να διακρίνει τη δύναμη πίσω από τις κινήσεις των τιμών, προσφέροντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον εντοπισμό ευκαιριών συναλλαγών υψηλής πιθανότητας που υποστηρίζονται από σημαντικό όγκο.

Ωστόσο, η μαγεία βρίσκεται στις λεπτομέρειες! Ξετυλίξτε τις σημαντικές αποχρώσεις στις ακόλουθες ενότητες... Ή, μεταβείτε κατευθείαν στο δικό μας Συχνές ερωτήσεις με πληροφορίες!

1. Επισκόπηση του δείκτη σχετικού όγκου κατά τη στιγμή

Η Σχετικός όγκος κατά τον χρόνο (RVAT) ο δείκτης είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για traders και επενδυτές, προσφέροντας πληροφορίες που υπερβαίνουν τη βασική ανάλυση όγκου. Στον πυρήνα του, το RVAT βοηθά τους χρήστες να κατανοήσουν τη συναλλακτική δραστηριότητα μιας μετοχής, εμπόρευμα, ή οποιοδήποτε άλλο εμπορεύσιμο μέσο, ​​σε σύγκριση με την τυπική δραστηριότητά του σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Αυτή η σύγκριση παρέχει μια βαθύτερη κατανόηση του κλίματος της αγοράς και των πιθανών κινήσεων των τιμών, καθιστώντας την ανεκτίμητη για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων συναλλαγών.

Σχετικός όγκος κατά τον χρόνο

1.1 Τι είναι ο σχετικός όγκος κατά τον χρόνο;

Ο Συγγενής Ένδειξη έντασης χρόνου μετρά τον τρόπο σύγκρισης του τρέχοντος όγκου με τον ιστορικό όγκο για την ίδια ώρα της ημέρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό περιόδων ασυνήθιστης εμπορικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, εάν το RVAT είναι σημαντικά υψηλότερο από το κανονικό, μπορεί να υποδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο, πιθανώς λόγω ειδήσεων, σημαντικών αλλαγών στην αγορά ή άλλων παραγόντων.

1.2 Σημασία στις συναλλαγές

Η κατανόηση του όγκου είναι ζωτικής σημασίας επειδή επιβεβαιώνει τη δύναμη μιας τάσης ή σηματοδοτεί την αδυναμία της. Ο όγκος είναι το αέριο στη δεξαμενή της μηχανής συναλλαγών. Χωρίς όγκο, οι τιμές κινούνται λιγότερο προβλέψιμα και λιγότερο δραματικά. Το RVAT το βελτιώνει προσθέτοντας τη διάσταση του χρόνου, επιτρέποντας traders να αξιολογήσει εάν ο τρέχων όγκος είναι κανονικός ή εξαιρετικός για τη συγκεκριμένη στιγμή της συνεδρίασης.

1.3 Οφέλη για Traders

  • Προσδιορίζει ξεσπάσματα: Ο υψηλός σχετικός όγκος σε μια συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να υποδηλώνει ξεσπάσματα, καθώς δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το συνηθισμένο.
  • Βελτιώνει το χρονοδιάγραμμα της αγοράς: Κατανοώντας πότε ένα περιουσιακό στοιχείο έχει συνήθως υψηλότερο ή χαμηλότερο όγκο, tradeΟι rs μπορούν να χρονομετρήσουν καλύτερα τα σημεία εισόδου και εξόδου τους.
  • Βελτιώνει Κίνδυνος Διαχείριση: Η γνώση των περιόδων υψηλής έντασης μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση με μεγαλύτερη ακρίβεια stop loss παραγγελίες, καθώς σε αυτές τις περιόδους ενδέχεται να παρατηρηθούν πιο σημαντικές κινήσεις τιμών.

1.4 Πώς διαφέρει από άλλους δείκτες όγκου

Ενώ οι παραδοσιακοί δείκτες όγκου παρέχουν μια σωρευτική εικόνα της συναλλακτικής δραστηριότητας, η RVAT προσφέρει μια διαφοροποιημένη προοπτική συγκρίνοντας την τρέχουσα δραστηριότητα με ιστορικά πρότυπα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές. Αυτή η σύγκριση με βάση το χρόνο είναι αυτό που ξεχωρίζει το RVAT, παρέχοντας μοναδικές πληροφορίες που δεν είναι άμεσα εμφανείς μέσω άλλων μετρήσεων όγκου.

Χαρακτηριστικό Περιγραφή
Τύπος ένδειξης Ανάλυση όγκου
Σκοπός Συγκρίνει τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών με τον ιστορικό μέσο όρο την ίδια ώρα της ημέρας
Oφέλη Προσδιορίζει την ασυνήθιστη εμπορική δραστηριότητα, ενισχύει το χρονοδιάγραμμα της αγοράς και βοηθά στη διαχείριση κινδύνου
Καλύτερη χρήση για Εντοπισμός εξάρσεων, χρονισμός trades, ορίζοντας εντολές stop-loss
Κατάλληλο για αποθέματα, εμπορεύματα και άλλα εμπορεύσιμα μέσα

2. Διαδικασία Υπολογισμού του Δείκτη Σχετικού Όγκου Σε Χρόνο

Η κατανόηση της διαδικασίας υπολογισμού του δείκτη σχετικού όγκου σε χρόνο (RVAT) είναι ζωτικής σημασίας για traders που επιθυμούν να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις γνώσεις του. Αυτή η ενότητα αναλύει τη μεθοδολογία με τρόπο βήμα προς βήμα, καθιστώντας την προσβάσιμη σε αρχάριους παρέχοντας ταυτόχρονα αρκετό βάθος για προχωρημένους traders να εκτιμήσουμε τις αποχρώσεις αυτού του ισχυρού εργαλείου.

2.1 Υπολογισμός βήμα προς βήμα

Ο υπολογισμός RVAT περιλαμβάνει τη σύγκριση του τρέχοντος όγκου συναλλαγών ενός περιουσιακού στοιχείου με τον ιστορικό μέσο όγκο του την ίδια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δείτε πώς γίνεται:

  1. Επιλέξτε το Χρονοδιάγραμμα: Αποφασίστε για το χρονικό πλαίσιο για το οποίο θέλετε να υπολογίσετε RVAT (π.χ. διαστήματα 10 λεπτών, ωριαία, κ.λπ.). Αυτό το χρονικό πλαίσιο θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική συναλλαγών σας και τις περιόδους κατά τις οποίες παρατηρείτε σημαντική δραστηριότητα της αγοράς.
  2. Συλλέξτε δεδομένα ιστορικού όγκου: Συλλέξτε δεδομένα όγκου για το επιλεγμένο χρονικό πλαίσιο για μια σημαντική ιστορική περίοδο. Αυτό μπορεί να είναι οι τελευταίες 10 ημέρες, 30 ημέρες ή περισσότερες, ανάλογα με τη συνέπεια και τη διαθεσιμότητα των δεδομένων.
  3. Υπολογισμός μέσου ιστορικού όγκου: Για κάθε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο (π.χ. 9:30-9:40 π.μ.), υπολογίστε τον μέσο όγκο αθροίζοντας τους όγκους της ιστορικής περιόδου και διαιρώντας με τον αριθμό των περιόδων που εξετάζονται.
  4. Μέτρηση τρέχοντος όγκου: Καταγράψτε τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών για το περιουσιακό στοιχείο κατά το ίδιο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
  5. Υπολογισμός RVAT: Διαιρέστε τον τρέχοντα όγκο με τον μέσο ιστορικό όγκο για αυτό το χρονικό πλαίσιο για να λάβετε το RVAT.

2.2 Formula

Το RVAT μπορεί να αναπαρασταθεί με τον ακόλουθο τύπο:

RVAT = Τρέχων Όγκος / Μέσος Ιστορικός Όγκος

2.3 Παράδειγμα Υπολογισμού

Ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα για να επεξηγήσουμε αυτόν τον υπολογισμό:

  • Χρονικό πλαίσιο: 9: 30-9: 40 ΠΜ
  • Ιστορική περίοδος: Τελευταίες 30 ημέρες
  • Τρέχων όγκος (Σήμερα): Κοινότητες 500,000
  • Μέσος Ιστορικός Όγκος (Τελευταίες 30 ημέρες): Κοινότητες 300,000

Χρησιμοποιώντας τον τύπο:

RVAT = 500,000 / 300,000 = 1.67

Αυτό σημαίνει ότι ο τρέχων όγκος είναι 1.67 φορές ο μέσος ιστορικός όγκος για αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υποδηλώνοντας υψηλότερη από τη συνηθισμένη δραστηριότητα συναλλαγών.

2.4 ερμηνεία

Μια υψηλότερη τιμή RVAT (σημαντικά μεγαλύτερη από 1) υποδηλώνει ότι ο τρέχων όγκος είναι υψηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο, υποδηλώνοντας αυξημένο ενδιαφέρον ή δραστηριότητα στο περιουσιακό στοιχείο. Αντίθετα, μια χαμηλότερη τιμή RVAT (κοντά ή μικρότερη από 1) υποδηλώνει χαμηλότερη από τη μέση δραστηριότητα συναλλαγών, γεγονός που μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη ενδιαφέροντος ή φάση ενοποίησης.

Βήμα Περιγραφή
1 Επιλέξτε το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για ανάλυση
2 Συγκεντρώστε δεδομένα ιστορικού όγκου για αυτό το χρονικό πλαίσιο
3 Υπολογίστε τον μέσο ιστορικό όγκο για το χρονικό πλαίσιο
4 Μετρήστε την τρέχουσα ένταση για το ίδιο χρονικό πλαίσιο
5 Διαιρέστε τον τρέχοντα όγκο με τον μέσο ιστορικό όγκο για να υπολογίσετε RVAT

3. Βέλτιστες τιμές για εγκατάσταση σε διαφορετικά χρονικά πλαίσια

Η επιλογή των βέλτιστων τιμών για τη ρύθμιση του σχετικού όγκου σε χρόνο (RVAT) σε διάφορα χρονικά πλαίσια είναι καθοριστικής σημασίας για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας αυτού του δείκτη. Διαφορετικές αγορές και στρατηγικές διαπραγμάτευσης μπορεί να απαιτήσει προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα και την ιστορική περίοδο που αναλύεται για να ευθυγραμμιστεί με συγκεκριμένους στόχους συναλλαγών. Αυτή η ενότητα θα καθοδηγήσει traders μέσω της ρύθμισης RVAT για βέλτιστη χρήση, λαμβάνοντας υπόψη τα διαφορετικά στυλ συναλλαγών και τις συνθήκες της αγοράς.

3.1 Βραχυπρόθεσμες συναλλαγές (ημερήσιες συναλλαγές)

Για την ημέρα traders, που κεφαλαιοποιούν τις μικρές κινήσεις των τιμών μέσα σε μία ημέρα συναλλαγών, η εστίαση σε συντομότερα χρονικά πλαίσια για τους υπολογισμούς RVAT είναι απαραίτητη.

  • Χρονικό πλαίσιο για την ανάλυση: Τα διαστήματα των 5 έως 15 λεπτών είναι τα βέλτιστα για τις ημερήσιες συναλλαγές, καθώς παρέχουν πληροφορίες για τις βραχυπρόθεσμες αυξήσεις όγκου και τις τάσεις.
  • Ιστορική περίοδος: Μια περίοδος 10 έως 20 ημερών είναι γενικά επαρκής για τον υπολογισμό του μέσου ιστορικού όγκου, προσφέροντας μια ισορροπία μεταξύ της πρόσφατης δραστηριότητας της αγοράς και την αποφυγή ακραίων τιμών.

3.2 Μεσοπρόθεσμες συναλλαγές (Swing Trading)

Κούνια tradeΟι rs, οι οποίοι κατέχουν θέσεις για αρκετές ημέρες έως εβδομάδες, με στόχο να επωφεληθούν από τις «αυξήσεις» των τιμών, απαιτούν μια ευρύτερη προοπτική.

  • Χρονικό πλαίσιο για την ανάλυση: Διαστήματα 30 λεπτών έως 1 ώρας μπορούν να προσφέρουν την απαραίτητη εικόνα για τις μεσοπρόθεσμες τάσεις του όγκου.
  • Ιστορική περίοδος: Η εξέταση μιας περιόδου 30 έως 60 ημερών για τον υπολογισμό του μέσου ιστορικού όγκου μπορεί να προσφέρει ένα πιο σταθερό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς, καταγράφοντας ένα ευρύτερο φάσμα του κλίματος της αγοράς.

3.3 Μακροπρόθεσμες συναλλαγές (Διαπραγμάτευση θέσης)

Για θέση traders, που διατηρούν tradeΓια αρκετές εβδομάδες έως μήνες, η εστίαση μετατοπίζεται προς την καταγραφή σημαντικών τάσεων όγκου που ευθυγραμμίζονται με τις μακροπρόθεσμες κινήσεις της αγοράς.

  • Χρονικό πλαίσιο για την ανάλυση: Τα ημερήσια διαστήματα είναι τα πλέον κατάλληλα, καθώς αντικατοπτρίζουν το ευρύτερο κλίμα της αγοράς και τη μακροπρόθεσμη συναλλακτική δραστηριότητα.
  • Ιστορική περίοδος: Συνιστάται μια περίοδος 90 έως 180 ημερών για τον υπολογισμό του μέσου ιστορικού όγκου, διασφαλίζοντας ότι η ανάλυση ενσωματώνει διάφορες φάσεις της αγοράς και εποχιακές τάσεις.

3.4 Προσαρμογή για τη μεταβλητότητα της αγοράς

Οι συνθήκες της αγοράς και η αστάθεια μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τη βέλτιστη ρύθμιση του RVAT. Σε ιδιαίτερα ασταθείς αγορές, tradeΗ rs μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσει την ιστορική περίοδο σε μικρότερο χρονικό πλαίσιο για να ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αλλαγές στη δραστηριότητα συναλλαγών. Αντίθετα, σε σταθερές αγορές, μια μεγαλύτερη ιστορική περίοδος μπορεί να παρέχει πιο ακριβή και αξιόπιστα σημεία αναφοράς.

Ρύθμιση σχετικής έντασης σε χρόνο

Στυλ συναλλαγών Χρονικό πλαίσιο για την ανάλυση Ιστορική περίοδος
ημέρα Trading Διαστήματα 5 έως 15 λεπτών 10 να 20 ημέρες
Trading ταλάντευση Διαστήματα 30 λεπτών έως 1 ώρας 30 να 60 ημέρες
Trading θέση Καθημερινά διαστήματα 90 να 180 ημέρες

4. Ερμηνεία και Εφαρμογή του Δείκτη Σχετικού Όγκου Σε Χρόνο

Η αποτελεσματική ερμηνεία και εφαρμογή του δείκτη σχετικού όγκου σε χρόνο (RVAT) είναι ζωτικής σημασίας για traders θέλουν να ενσωματώσουν αυτό το εργαλείο στις διαδικασίες ανάλυσης αγοράς και λήψης αποφάσεων. Αυτή η ενότητα εμβαθύνει στον τρόπο ανάγνωσης των τιμών RVAT και εφαρμογής αυτής της εικόνας σε στρατηγικές συναλλαγών, βελτιώνοντας τόσο τα σημεία εισόδου όσο και εξόδου καθώς και τη συνολική κατανόηση της αγοράς.

4.1 Ερμηνεία τιμών RVAT

Ο δείκτης RVAT παρέχει μια αριθμητική τιμή που συγκρίνει τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών με τον ιστορικό μέσο όγκο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δείτε πώς μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτές τις τιμές:

  • RVAT > 1: Υποδεικνύει ότι ο τρέχων όγκος είναι υψηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο εκείνης της εποχής, υποδηλώνοντας αυξημένο ενδιαφέρον ή δραστηριότητα για το στοιχείο. Αυτό παρατηρείται συχνά κατά τη διάρκεια ξεσπάσματος ή σημαντικών κινήσεων στην αγορά.
  • RVAT < 1: Υποδηλώνει ότι ο τρέχων όγκος είναι χαμηλότερος από τον ιστορικό μέσο όρο, υποδεικνύοντας μειωμένο ενδιαφέρον ή περιόδους ενοποίησης.
  • RVAT ≈ 1: Υπονοεί ότι ο τρέχων όγκος είναι κοντά στον ιστορικό μέσο όρο, υποδηλώνοντας κανονική συναλλακτική δραστηριότητα χωρίς σημαντικές αλλαγές στο κλίμα της αγοράς.

4.2 Εφαρμογή σε Στρατηγικές Συναλλαγών

4.2.1 Προσδιορισμός σπασίματος

  • Υψηλές τιμές RVAT: Μια σημαντικά υψηλή τιμή RVAT μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιθανή έκρηξη, καθώς υποδηλώνει ασυνήθιστη εμπορική δραστηριότητα. TradeΗ rs μπορεί να θεωρήσει αυτή την ευκαιρία να εισαγάγει μια θέση προς την κατεύθυνση της αύξησης του όγκου.

4.2.2 Επιβεβαίωση της ισχύος της τάσης

  • Συνεχώς υψηλό RVAT: Κατά τη διάρκεια μιας τάσης, οι σταθερά υψηλές τιμές RVAT υποδηλώνουν ισχυρή συμμετοχή και θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη βιωσιμότητα της τάσης. Αντίθετα, η μείωση των τιμών RVAT σε μια τάση μπορεί να υποδηλώνει εξασθένηση ορμή.

Ερμηνεία σχετικού όγκου κατά τον χρόνο

4.2.3 Είσοδοι και έξοδοι χρονισμού

  • Σημεία Εισόδου: TradeΗ rs μπορεί να χρησιμοποιήσει περιόδους υψηλών τιμών RVAT ως πιθανά σημεία εισόδου, υποθέτοντας ότι ο αυξημένος όγκος υποδηλώνει έντονο ενδιαφέρον της αγοράς.
  • Σημεία εξόδου: Οι χαμηλές τιμές RVAT, ειδικά εάν επιμένουν ή εμφανίζονται μετά από μια περίοδο υψηλών τιμών, μπορεί να χρησιμεύσουν ως δείκτες για πιθανές εξόδους, σηματοδοτώντας μείωση του ενδιαφέροντος ή αντιστροφή.
Αξία RVAT Ερμηνεία Εφαρμογή
> 1 Όγκος υψηλότερος από το μέσο όρο Πιθανή διάσπαση ή συνέχιση τάσης
<1 Χαμηλότερος από τον μέσο όγκο όγκος Πιθανή ενοποίηση ή αντιστροφή
≈ 1 Κοντά στο μέσο όγκο Κανονική δραστηριότητα της αγοράς

5. Συνδυασμός με άλλους δείκτες

Ενσωμάτωση του δείκτη σχετικού όγκου σε χρόνο (RVAT) με άλλα τεχνική ανάλυση εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις στρατηγικές συναλλαγών. Αυτή η ενότητα διερευνά πώς η RVAT μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους δείκτες για να παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς, βοηθώντας τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων τόσο για τα σημεία εισόδου όσο και για τα σημεία εξόδου.

5.1 Συνδυασμός RVAT με κινούμενους μέσους όρους

Οι κινητοί μέσοι όροι αποτελούν βασικό στοιχείο στην τεχνική ανάλυση, εξομαλύνοντας τα δεδομένα τιμών για τον προσδιορισμό της κατεύθυνσης της τάσης. Ο συνδυασμός RVAT με κινητούς μέσους όρους μπορεί να βοηθήσει traders:

  • Προσδιορισμός επιβεβαιώσεων τάσης: Ένα υψηλό RVAT κατά τη διάρκεια μιας τάσης που υποδεικνύεται από κινητούς μέσους όρους (50 MA διασταυρώνονται πάνω από 200 MA) μπορεί να χρησιμεύσει ως ισχυρή επιβεβαίωση, υποδηλώνοντας ότι η τάση υποστηρίζεται από σημαντικό όγκο.
  • Σημειακές ανατροπές: Μια αυξανόμενη RVAT στην αντίθετη κατεύθυνση της τρέχουσας τάσης, κοντά κινητός μέσος όρος γραμμές, μπορεί να σηματοδοτούν μια πιθανή αντιστροφή της τάσης.

5.2 RVAT και δείκτης σχετικής αντοχής (RSI)

Η Δείκτης Σχετικής Έντασης (RSI) είναι ένας ταλαντωτής ορμής που μετρά την ταχύτητα και την αλλαγή των κινήσεων των τιμών. Όταν χρησιμοποιείται με RVAT:

  • Όροι υπεραγοράς/υπερπώλησης: Ένα ασυνήθιστα υψηλό RVAT σε συνδυασμό με τιμές RSI πάνω από 70 (υπεραγορά) ή κάτω από 30 (υπερπώληση) μπορεί να υποδηλώνει έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για αντιστροφές.
  • Απόκλιση: Η απόκλιση μεταξύ RVAT και RSI (π.χ., ο RVAT παρουσιάζει ισχύ ενώ ο RSI μειώνεται) μπορεί να σηματοδοτήσει μια πιθανή κίνηση της τιμής πριν αυτή συμβεί.

Σχετικός όγκος κατά τον χρόνο σε συνδυασμό με RSI

5.3 Σύζευξη RVAT με Προφίλ όγκου

Το προφίλ όγκου εμφανίζει τη δραστηριότητα συναλλαγών σε ένα καθορισμένο εύρος τιμών, δείχνοντας πού και πόσος όγκος έχει γίνει tradeρε. Η ενσωμάτωση RVAT με το Volume Profile επιτρέπει traders σε:

  • Προσδιορίστε βασικά επίπεδα υποστήριξης/αντίστασης: Το υψηλό RVAT σε κρίσιμα επίπεδα προφίλ όγκου (π.χ. Σημείο Ελέγχου, Περιοχή Τιμής Υψηλό/Χαμηλό) μπορεί να υποδηλώνει έντονο ενδιαφέρον, χρησιμεύοντας ως πιθανή υποστήριξη ή αντίσταση.
  • Βελτιώστε τα σημεία εισόδου/εξόδου: Ο συνδυασμός αιχμών RVAT με σημαντικά επίπεδα στο προφίλ έντασης ήχου μπορεί να βελτιώσει τα σημεία εισόδου και εξόδου, προσφέροντας σαφέστερα σήματα για δράση.

5.4 Δείκτες RVAT και Breakout

Δείκτες διάσπασης, όπως π.χ Bollinger Μπάντες ή Donchian Channels, εντοπίστε πιθανά ξεσπάσματα από καθιερωμένα εύρη. Η RVAT μπορεί να συμπληρώσει αυτούς τους δείκτες με:

  • Επιβεβαίωση σπασίματος: Ένα breakout που συνοδεύεται από υψηλό RVAT υποδηλώνει μια ισχυρή κίνηση που υποστηρίζεται από τον όγκο, αυξάνοντας την πιθανότητα επιτυχούς ξεμπλοκαρίσματος.
  • Φιλτράρισμα ψευδών ξεσπάσματα: Ένα ξεσκέπασμα χωρίς να συνοδεύεται από υψηλό RVAT μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη πεποίθησης, δυνητικά σηματοδοτώντας μια ψευδή διάσπαση.

Σχετικός όγκος κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος

Δείκτης Πώς συμπληρώνει το RVAT Σκοπός
Κινούμενων Μέσων Σήματα επιβεβαίωσης και αντιστροφής τάσης Προσδιορισμός της δύναμης και των πιθανών αλλαγών στις τάσεις
RSI Επισήμανση των συνθηκών υπεραγοράς/υπερπώλησης και των αποκλίσεων Εκτίμηση της ορμής και των πιθανών σημείων αντιστροφής
Προφίλ τόμου Προσδιορισμός βασικών επιπέδων στήριξης και αντίστασης Ενίσχυση της λήψης αποφάσεων για εισόδους και εξόδους
Δείκτες διάσπασης Επιβεβαίωση ή αμφισβήτηση της δύναμης των σπασμών Προσδιορισμός της εγκυρότητας των σημάτων διάσπασης

6. Διαχείριση κινδύνου με χρήση του δείκτη σχετικού όγκου ανά ώρα

Η διαχείριση κινδύνου είναι μια κρίσιμη πτυχή της επιτυχημένης διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας ότι tradeΟι rs μπορούν να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους μεγιστοποιώντας τα πιθανά κέρδη. Ο δείκτης σχετικού όγκου σε χρόνο (RVAT), ενώ χρησιμοποιείται κυρίως για τον εντοπισμό ευκαιριών συναλλαγών μέσω ανάλυσης όγκου, μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου. Αυτή η ενότητα διερευνά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί RVAT για τη βελτίωση της διαχείρισης κινδύνου στις συναλλαγές.

6.1 Ορισμός εντολών Stop-Loss

Το RVAT μπορεί να βοηθήσει tradeΗ rs ορίζει πιο αποτελεσματικές εντολές stop-loss εντοπίζοντας περιόδους δραστηριότητας υψηλού όγκου, οι οποίες συχνά συμπίπτουν με σημαντικές κινήσεις τιμών.

  • Κατά τις περιόδους υψηλής RVAT: Εάν εισάγετε α trade κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υψηλού RVAT, εξετάστε το ενδεχόμενο να ορίσετε εντολές stop-loss πέρα ​​από το συνηθισμένο εύρος διακύμανσης τιμών για να λάβετε υπόψη την αυξημένη αστάθεια.
  • Ρυθμίσεις χαμηλής RVAT: Αντίθετα, εάν η RVAT είναι χαμηλή, tradeΗ rs μπορεί να ορίσει αυστηρότερες εντολές stop-loss, καθώς ο χαμηλότερος όγκος υποδηλώνει μικρότερη αστάθεια τιμών.

6.2 Μέγεθος θέσης

Η κατανόηση του σχετικού όγκου σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές μπορεί να δώσει πληροφορίες για αποφάσεις για το μέγεθος της θέσης, βοηθώντας traders διαχειρίζονται το επίπεδο κινδύνου στον οποίο εκτίθενται σε α trade.

  • Αυξημένη ένταση ήχου: Οι μεγαλύτερες θέσεις μπορεί να δικαιολογούνται σε περιόδους υψηλού RVAT, καθώς η εμπιστοσύνη στις κινήσεις της αγοράς μπορεί να είναι υψηλότερη. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εξισορροπηθεί αυτό με τη συνολική ανοχή κινδύνου και να μην υπερεκταθεί.
  • Μειωμένος όγκος: Σε περιόδους χαμηλού RVAT, η λήψη μικρότερων θέσεων μπορεί να μετριάσει τον κίνδυνο, καθώς η έλλειψη όγκου μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες διακυμάνσεις των τιμών.

6.3 Είσοδοι και έξοδοι χρονισμού

Το RVAT μπορεί επίσης να καθοδηγήσει το χρονοδιάγραμμα των εισόδων και εξόδων, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διαχείριση κινδύνου.

  • Εγγραφές χρονισμού: Μπαίνοντας trades σε περιόδους άνω του μέσου ΦΠΑ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα η είσοδος να γίνει κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής κίνησης στην αγορά, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο εισόδου κατά τη διάρκεια μιας σταθερής ή αναποφάσιστης περιόδου αγοράς.
  • Χρονοδιάγραμμα εξόδους: Ομοίως, η έξοδος ή η λήψη κερδών κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής RVAT μπορεί να συμβάλει στην άντληση κερδών πριν αλλάξει το κλίμα της αγοράς, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο διακράτησης μέσω αντιστροφής.

6.4 Συνδυασμός RVAT με μέτρα μεταβλητότητας

ενσωματώνοντας δείκτες μεταβλητότητας (π.χ, Μέση πραγματική εμβέλεια, Bollinger Bands) με RVAT μπορεί να βελτιώσει τη διαχείριση κινδύνου παρέχοντας μια σαφέστερη εικόνα της αστάθειας της αγοράς και των πιθανών διακυμάνσεων των τιμών.

  • Μεταβλητότητα και RVAT: Ο υψηλός ΦΠΑ σε συνδυασμό με την επέκταση των μέτρων αστάθειας μπορεί να σηματοδοτήσει αυξημένο κίνδυνο αγοράς, υποδηλώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν πιο συντηρητικά μέτρα διαχείρισης κινδύνου.

Συνοπτικός Πίνακας

Πτυχή διαχείρισης κινδύνου Αίτηση RVAT Όφελος
Παραγγελίες Stop-Loss Προσαρμογή εντολών stop-loss με βάση τα επίπεδα RVAT Προσαρμόζει το επίπεδο κινδύνου στο τρέχον Μεταβλητότητα της αγοράς
Θέση μεγέθους Τροποποίηση μεγεθών θέσης σύμφωνα με τις πληροφορίες RVAT Ευθυγραμμίζει την έκθεση με τα επίπεδα δραστηριότητας της αγοράς
Χρονοδιάγραμμα Είσοδοι και Έξοδοι Χρήση RVAT για καλύτερες αποφάσεις χρονισμού Βελτιώνει την αναλογία κινδύνου/ανταμοιβής του trades
Ανάλυση μεταβλητότητας Συνδυασμός RVAT με δείκτες μεταβλητότητας Παρέχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του κινδύνου αγοράς

📚 Περισσότεροι πόροι

Παρακαλώ σημειώστε: Οι παρεχόμενοι πόροι ενδέχεται να μην είναι προσαρμοσμένοι για αρχάριους και μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για traders χωρίς επαγγελματική εμπειρία.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον δείκτη σχετικού όγκου κατά τον χρόνο, επισκεφτείτε το Tradingview.

❔ Συχνές ερωτήσεις

τρίγωνο sm δεξιά
Τι είναι ο δείκτης RVAT;

Η RVAT συγκρίνει τον τρέχοντα όγκο συναλλαγών ενός περιουσιακού στοιχείου με τον ιστορικό μέσο όγκο του την ίδια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, υπογραμμίζοντας την ασυνήθιστη συναλλακτική δραστηριότητα.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς υπολογίζεται το RVAT;

Ο RVAT υπολογίζεται διαιρώντας τον τρέχοντα όγκο με τον μέσο ιστορικό όγκο για ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, παρέχοντας μια αναλογία που υποδεικνύει τα σχετικά επίπεδα εμπορικής δραστηριότητας.

τρίγωνο sm δεξιά
Γιατί είναι σημαντικό το RVAT traders;

Το RVAT βοηθά tradeΗ rs εντοπίζει περιόδους ασυνήθιστης συναλλακτικής δραστηριότητας, οι οποίες μπορούν να σηματοδοτήσουν πιθανές εκρήξεις, ανατροπές ή επιβεβαιώσεις των υπαρχουσών τάσεων.

τρίγωνο sm δεξιά
Μπορεί το RVAT να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικά στυλ συναλλαγών;

Ναι, το RVAT μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικά στυλ συναλλαγών αλλάζοντας το χρονοδιάγραμμα ανάλυσης και την ιστορική περίοδο ώστε να ταιριάζει στις ημερήσιες συναλλαγές, στις συναλλαγές swing ή στις συναλλαγές θέσης.

τρίγωνο sm δεξιά
Πώς μπορεί να συνδυαστεί η RVAT με άλλους δείκτες;

Το RVAT μπορεί να συνδυαστεί με δείκτες όπως οι κινούμενοι μέσοι όροι, το RSI και το προφίλ όγκου για να παρέχει πλουσιότερες πληροφορίες σχετικά με τις τάσεις της αγοράς, την ορμή και τα πιθανά επίπεδα υποστήριξης/αντίστασης.

Συγγραφέας: Arsam Javed
Ο Arsam, Trading Expert με πάνω από τέσσερα χρόνια εμπειρίας, είναι γνωστός για τις διορατικές του ενημερώσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές. Συνδυάζει την εμπορική του εμπειρία με τις δεξιότητες προγραμματισμού για να αναπτύξει τους δικούς του Expert Advisors, αυτοματοποιώντας και βελτιώνοντας τις στρατηγικές του.
Διαβάστε περισσότερα για τον Arsam Javed
Αρσάμ-Τζάβεντ

Αφήστε ένα σχόλιο

Top 3 Brokers

Τελευταία ενημέρωση: 09 Μαΐου. 2024

Exness

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (18 ψήφοι)
markets.com-λογότυπο-νέο

Markets.com

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (9 ψήφοι)
81.3% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Vantage

Βαθμολογήθηκε το 4.6 από το 5
4.6 από 5 αστέρια (10 ψήφοι)
80% της λιανικής CFD λογαριασμοί χάνουν χρήματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

⭐ Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το άρθρο;

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η ανάρτηση; Σχολιάστε ή βαθμολογήστε εάν έχετε κάτι να πείτε για αυτό το άρθρο.

Φίλτρα

Ταξινομούμε με την υψηλότερη βαθμολογία από προεπιλογή. Αν θέλεις να δεις άλλα brokers είτε τα επιλέξτε στο αναπτυσσόμενο μενού είτε περιορίστε την αναζήτησή σας με περισσότερα φίλτρα.
- ρυθμιστικό
0 - 100
Τί ψάχνεις?
Χρηματιστές
Ρυθμιστικές Αρχές
Πλατφόρμα
Κατάθεση / Απόσυρση
Τύπος Λογαριασμού
Office Location
Broker Χαρακτηριστικά