1. Ποιοι είναι οι καλύτεροι δείκτες MetaTrader 5;
Όταν πρόκειται για δείκτες MT5, μπορείτε να δείτε ότι είναι σχεδόν πανομοιότυποι με εκείνους του MT4. Ωστόσο, η ακριβής διαφορά έγκειται στη χρήση τους και στην πλατφόρμα. Η πλατφόρμα MT5 κυκλοφόρησε το 2010 για non-forex αγορές και είναι πιο προχωρημένο. Ως εκ τούτου, μπορεί να επεξεργαστεί αυτούς τους καλύτερους δείκτες MetaTrader με μεγαλύτερη ακρίβεια, με τα ακόλουθα οφέλη:
- Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλαπλά χρονικά πλαίσια ταυτόχρονα.
- Οι δείκτες MT5 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με backtesting.
- Οι δείκτες MT5 είναι γραμμένοι σε MQL5. ως εκ τούτου, είναι πιο ισχυροί.
Για να επαληθεύσω αυτά τα οφέλη, έχω δοκιμάσει τους δείκτες MetaTrader 5. Ακολουθεί μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση αυτών των δεικτών:
1.1. Κινητός μέσος όρος απόκλισης σύγκλισης (MACD)
The MACD είναι ένα ακολουθώντας την τάση ένδειξη ορμής που δείχνει τη σχέση μεταξύ δύο εκθετικών κινητών μέσων τιμών (EMA) της τιμής ενός τίτλου. Η γραμμή MACD υπολογίζεται αφαιρώντας την περίοδο 26 EMA από τον ΕΜΑ 12 περιόδου. Ένα EMA εννέα ημερών της γραμμής MACD ονομάζεται γραμμή σήματος, το οποίο στη συνέχεια σχεδιάζεται πάνω από τη γραμμή MACD. Μπορεί να λειτουργήσει ως έναυσμα για σήματα αγοράς ή πώλησης.
1.1.1 Βασικά χαρακτηριστικά
- Το MACD μπορεί να βοηθήσει να μετρηθεί εάν α η ασφάλεια είναι υπεραγορασμένη ή υπερπουλημένη, συναγερμός traders στη δύναμη μιας κατευθυντικής κίνησης και προειδοποιεί για πιθανή αντιστροφή της τιμής.
- Το MACD μπορεί επίσης να ειδοποιήσει τους επενδυτές ανοδικές/πτωτικές αποκλίσεις, υποδηλώνοντας μια πιθανή αποτυχία και ανατροπή.
- Το MACD μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο και αγορά, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε ανερχόμενες αγορές παρά σε αγορές με εύρος τιμών.
1.1.2. Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση του MACD
- A bullish σήμα εμφανίζεται όταν η γραμμή MACD διασχίζει πάνω από τη γραμμή σήματος, υποδεικνύοντας ότι ο βραχυπρόθεσμος EMA κινείται πιο γρήγορα από τον μακροπρόθεσμο EMA και ότι η ορμή ευνοεί τους ταύρους.
- A bearish σήμα εμφανίζεται όταν η γραμμή MACD διασχίζει κάτω από τη γραμμή σήματος, υποδεικνύοντας ότι ο βραχυπρόθεσμος EMA κινείται πιο αργά από τον μακροπρόθεσμο EMA και ότι η ορμή είναι υπέρ των αρκούδων.
- A απότομη απόκλιση συμβαίνει όταν η τιμή κάνει ένα χαμηλότερο χαμηλό, αλλά ο MACD κάνει υψηλότερο χαμηλό, υποδεικνύοντας ότι η πτωτική δυναμική αποδυναμώνεται και ότι μια αναστροφή μπορεί να είναι επικείμενη.
- A απόκλιση εμφανίζεται όταν η τιμή είναι υψηλότερη, αλλά ο MACD κάνει χαμηλότερο υψηλό, υποδεικνύοντας ότι η ανοδική ορμή εξασθενεί και ότι μια αναστροφή μπορεί να είναι επικείμενη.
- Μετά από διασταύρωση γραμμής σήματος, συνιστάται να περιμένετε τρεις ή τέσσερις ημέρες για να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι ψευδής κίνηση.
1.1.3. Παράμετροι
Αυτός ο πίνακας καλύπτει τις σημαντικές παραμέτρους του MACD:
Παράμετρος | Περιγραφή | Προεπιλεγμένη τιμή |
Γρήγορη περίοδος EMA | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του γρήγορου EMA. | 12 |
Αργή περίοδος EMA | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του αργού EMA. | 26 |
Περίοδος SMA Signal | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της γραμμής σήματος. | 9 |
Εφαρμογή σε | Τα δεδομένα τιμών χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των EMA. | Κλεισιμο |
1.2. Δείκτης σχετικής αντοχής (RSI)
The RSI είναι ένας δημοφιλής ταλαντωτής ορμής που μετρά την ταχύτητα και το μέγεθος των πρόσφατων αλλαγών τιμής ενός τίτλου. Με αυτόν τον τρόπο, αξιολογεί τις υπερτιμημένες ή υποτιμημένες συνθήκες στην τιμή αυτού του τίτλου. Το RSI εμφανίζεται ως ταλαντωτής (γραμμικό γράφημα) σε κλίμακα από μηδέν έως 100.
Ο δείκτης αναπτύχθηκε από τον J. Welles Wilder Jr. και εισήχθη στο σημαντικό του βιβλίο του 1978, New Concepts in Technical Διαπραγμάτευσης Συστήματα.
1.2.1. Βασικά χαρακτηριστικά
- Ο RSI μπορεί να κάνει περισσότερα από το σημείο σε τίτλους που έχουν υπεραγοραστεί και υπερπωλούνται. Μπορεί επίσης να υποδεικνύει τίτλους που μπορεί να είναι προετοιμασμένοι για αντιστροφή τάσης ή διορθωτική ανάσυρση της τιμής. Μπορεί να σηματοδοτήσει πότε πρέπει να αγοράσετε και να πουλήσετε.
- Παραδοσιακά, μια ένδειξη RSI 70 ή μεγαλύτερη υποδηλώνει κατάσταση υπεραγοράς. Μια ένδειξη 30 ή κάτω υποδηλώνει κατάσταση υπερπώλησης. Ωστόσο, αυτά δεν είναι πάντα ενδεικτικά της επικείμενης ανατροπής. Αντι αυτου, tradeΗ rs θα πρέπει να αναζητήσει αλλαγές στο RSI για ενδείξεις σχετικά με τις μελλοντικές αλλαγές τάσεων.
- Το RSI λειτουργεί καλύτερα σε εύρη συναλλαγών παρά σε τάσεις στις αγορές.
1.2.2. Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση του MACD
- A bullish σήμα συμβαίνει όταν ο RSI περνά πάνω από 30 από κάτω. Δείχνει ότι ο τίτλος δεν είναι πλέον υπερπουλημένος και ότι η δυναμική μετατοπίζεται προς τα πάνω.
- A bearish σήμα συμβαίνει όταν ο RSI περνά κάτω από το 70 από πάνω. Λέει ότι η ασφάλεια δεν είναι πλέον υπεραγορασμένη και ότι η δυναμική μετατοπίζεται προς τα κάτω.
- A απότομη απόκλιση συμβαίνει όταν η τιμή κάνει χαμηλότερο χαμηλό. Αυτό δείχνει ότι ο RSI κάνει υψηλότερο χαμηλό, υποδεικνύοντας ότι η πίεση πώλησης μειώνεται και ότι μια αντιστροφή μπορεί να πλησιάζει.
- A απόκλιση συμβαίνει όταν η τιμή κάνει υψηλότερο υψηλό. Ωστόσο, ο RSI κάνει χαμηλότερο υψηλό, υποδεικνύοντας ότι η αγοραστική πίεση μειώνεται και ότι μπορεί να πλησιάζει μια αντιστροφή.
- A ταλάντευση αποτυχίας εμφανίζεται όταν ο RSI αποτυγχάνει να κάνει ένα νέο ακραίο στην ίδια κατεύθυνση με την τιμή. Επομένως, σπάει μια προηγούμενη κορυφή ή κατώφλι του RSI, επιβεβαιώνοντας μια αντιστροφή τάσης.
1.2.3. Παράμετροι
Ανακαλύψτε τις παραμέτρους του δείκτη RSI παρακάτω:
Παράμετρος | Περιγραφή | Προεπιλεγμένη τιμή |
Περίοδος | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του RSI. | 14 |
Εφαρμογή σε | Τα δεδομένα τιμής χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του RSI. | Κλεισιμο |
1.3. Ζώνες Bollinger
Bollinger Τα συγκροτήματα είναι ένα είδος τιμής φάκελος που αναπτύχθηκε από τον John Bollinger. (Οι φάκελοι τιμών καθορίζουν τα ανώτερα και κατώτερα επίπεδα εύρους τιμών.) Οι ζώνες Bollinger είναι φάκελοι που απεικονίζονται σε επίπεδο τυπικής απόκλισης πάνω και κάτω από ένα απλό κινούμενο μέσο όρο της τιμής. Έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργούν σήματα υπερπώλησης ή υπεραγοράς και αναπτύχθηκαν από τον John Bollinger.
1.3.1. Βασικά χαρακτηριστικά
- Οι μπάντες Bollinger μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση του μεταβλητότητα και σχετικά επίπεδα τιμών μιας ασφάλειας. Οι ζώνες διευρύνονται όταν αυξάνεται η μεταβλητότητα και στενεύουν όταν μειώνεται η μεταβλητότητα.
- Οι μπάντες Bollinger μπορούν επίσης να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του κατεύθυνση και δύναμη της τάσης. Η τιμή τείνει να παραμένει εντός των συγκροτημάτων κατά τη διάρκεια μιας σταθερής τάσης. Μια διάσπαση πάνω ή κάτω από τις ζώνες υποδηλώνει μια πιθανή αλλαγή τάσης.
- Οι μπάντες Bollinger μπορούν επίσης να παρέχουν ενδείξεις για πιθανές ανατροπές και συνέχιση. Όταν η τιμή αγγίζει ή υπερβαίνει την ανώτερη ζώνη, μπορεί να υποδηλώνει μια κατάσταση υπεραγοράς και μια αντιστροφή προς την αρνητική πλευρά.
- Οι μπάντες Bollinger μπορούν επίσης αναγνωρίστε τη συμπίεση, μια περίοδος χαμηλής μεταβλητότητας και ενοποίησης που ακολουθείται από απότομη κίνηση των τιμών. Η συμπίεση υποδεικνύεται από τις μπάντες που έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους.
1.3.2. Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση των ζωνών Bollinger
- A bullish σήμα εμφανίζεται όταν η τιμή σπάει πάνω από την ανώτερη ζώνη. Αυτό δείχνει ότι η ασφάλεια βρίσκεται σε ισχυρή ανοδική τάση και ότι η δυναμική είναι πιθανό να συνεχιστεί.
- A bearish σήμα εμφανίζεται όταν η τιμή σπάει κάτω από την κατώτερη ζώνη. Υπονοεί ότι η ασφάλεια βρίσκεται σε ισχυρή πτωτική τάση και ότι η δυναμική είναι πιθανό να συνεχιστεί.
- A ανοδικό σήμα αντιστροφής εμφανίζεται όταν η τιμή πέφτει κάτω από την κάτω ζώνη και στη συνέχεια κλείνει πίσω από αυτήν, υποδεικνύοντας ότι η πίεση πώλησης έχει εξαντληθεί και ότι οι αγοραστές αναλαμβάνουν τον έλεγχο.
- A πτωτικό σήμα αντιστροφής εμφανίζεται όταν η τιμή αυξάνεται πάνω από την ανώτερη ζώνη και στη συνέχεια κλείνει πίσω κάτω από αυτήν.
- A ανοδικό σήμα συνέχειας εμφανίζεται όταν η τιμή αναπηδά από την κατώτερη ζώνη κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής τάσης.
- A πτωτικό σήμα συνέχειας εμφανίζεται όταν η τιμή αναπηδά από την ανώτερη ζώνη κατά τη διάρκεια μιας πτωτικής τάσης, υποδεικνύοντας ότι η τάση παραμένει άθικτη και ότι οι πωλητές εξακολουθούν να κυριαρχούν.
- A σήμα συμπίεσης εμφανίζεται όταν οι ζώνες έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, υποδεικνύοντας ότι η αστάθεια μειώνεται και ότι είναι πιθανό να σημειωθεί σημαντική κίνηση της τιμής σύντομα. Η κατεύθυνση της διάσπασης μπορεί να καθοριστεί από άλλα Metatrader καλύτερους δείκτες ή μεθόδους ανάλυσης.
1.3.3. Παράμετροι
Μπορείτε να ανακαλύψετε τις παραμέτρους των ζωνών Bollinger παρακάτω:
Παράμετρος | Περιγραφή | Προεπιλεγμένη τιμή |
Περίοδος | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του απλού κινητός μέσος όρος. | 20 |
Αποκλίσεις | Ο αριθμός των τυπικών αποκλίσεων που χρησιμοποιούνται για τη σχεδίαση των ζωνών. | 2 |
Εφαρμογή σε | Τα δεδομένα τιμής χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του απλού κινούμενου μέσου όρου και της τυπικής απόκλισης. | Κλεισιμο |
1.4. Στοχαστικοί Ταλαντωτές
Στοχαστική Ταλαντωτές are δείκτες ορμής που συγκρίνουν την τιμή κλεισίματος ενός τίτλου με το εύρος τιμών του για μια δεδομένη χρονική περίοδο. Έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν σήματα υπεραγοράς και υπερπώλησης, καθώς και να υποδεικνύουν πιθανές αντιστροφές και αποκλίσεις τάσεων. Ο δείκτης αναπτύχθηκε από τον George Lane τη δεκαετία του 1950.
1.4.1. Βασικά χαρακτηριστικά
- Οι Στοχαστικοί Ταλαντωτές μπορούν να βοηθήσουν μετρήστε τη δύναμη και την κατεύθυνση της κίνησης των τιμών, καθώς και των πιθανών σημείων καμπής. Ο δείκτης αποτελείται από δύο γραμμές: %K και %D. Η γραμμή %K είναι η ταχύτερη και πιο ευαίσθητη γραμμή, ενώ η γραμμή %D είναι ένας κινητός μέσος όρος %K.
- Οι Στοχαστικοί Ταλαντωτές οριοθετούνται μεταξύ τους 0 και 100, με ενδείξεις πάνω από 80 που υποδεικνύουν συνθήκες υπεραγοράς και ενδείξεις κάτω από 20 που υποδεικνύουν συνθήκες υπερπώλησης.
- Στοχαστικοί Ταλαντωτές λειτουργούν καλύτερα σε εύρη συναλλαγών παρά τις τάσεις στις αγορές, καθώς τείνουν να παράγουν ψευδή σήματα στις τελευταίες.
1.4.2. Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση στοχαστικών ταλαντωτών
- A bullish σήμα εμφανίζεται όταν η γραμμή %K διασχίζει πάνω από τη γραμμή %D, υποδεικνύοντας ότι η τιμή κερδίζει ορμή προς τα πάνω.
- A bearish σήμα εμφανίζεται όταν η γραμμή %K διασχίζει κάτω από τη γραμμή %D, υποδεικνύοντας ότι η τιμή χάνει ορμή προς τα κάτω.
- A απότομη απόκλιση συμβαίνει όταν η τιμή κάνει ένα χαμηλότερο χαμηλό, αλλά η γραμμή %K κάνει υψηλότερο χαμηλό, υποδεικνύοντας ότι η πίεση πώλησης εξασθενεί και μπορεί να πλησιάζει μια αντιστροφή.
- A απόκλιση εμφανίζεται όταν η τιμή κάνει υψηλότερο υψηλό, αλλά η γραμμή %K κάνει χαμηλότερο υψηλό, υποδεικνύοντας ότι η αγοραστική πίεση εξασθενεί και μπορεί να πλησιάζει μια αντιστροφή.
- A ταλάντευση αποτυχίας εμφανίζεται όταν η γραμμή %K αποτυγχάνει να κάνει ένα νέο ακραίο στην ίδια κατεύθυνση με την τιμή και στη συνέχεια σπάει μια προηγούμενη κορυφή ή κατώτατο σημείο %K, επιβεβαιώνοντας μια αντιστροφή τάσης.
1.4.3. Παράμετροι
Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για τις παραμέτρους των Στοχαστικών Ταλαντωτών σε αυτόν τον πίνακα:
Παράμετρος | Περιγραφή | Προεπιλεγμένη τιμή |
%K Περίοδος | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της γραμμής %K. | 14 |
%D Περίοδος | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της γραμμής %D. | 3 |
Αναστροφή | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για την εξομάλυνση της γραμμής %K. | 3 |
Πεδίο τιμών | Τα δεδομένα τιμής χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της γραμμής %K. | Υψηλή χαμηλή |
1.5. Ichimoku Cloud
The Ichimoku Το Cloud είναι ένας ολοκληρωμένος δείκτης που παρέχει διάφορες πληροφορίες για τη δυναμική της αγοράς, όπως π.χ υποστήριξη και την αντίσταση, ορμή, κατεύθυνση τάσης και σήματα συναλλαγών. Αποτελείται από πέντε γραμμές ή υπολογισμούς που σχηματίζουν ένα σύννεφο στο γράφημα και προβάλλουν όπου μπορεί να βρεθεί η τιμή υποστήριξη ή αντίσταση στο μέλλον. Ο δείκτης αναπτύχθηκε από τον δημοσιογράφο Goichi Hosoda και δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του το 1969.
1.5.1. Βασικά χαρακτηριστικά
- Το Ichimoku Cloud μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση του γενική τάση, καθώς και οι αλλαγές και συνεχίσεις των τάσεων. Μια αλλαγή τάσης σηματοδοτείται όταν η τιμή διασχίζει το cloud, ενώ μια συνέχιση της τάσης σηματοδοτείται όταν η τιμή αναπηδήσει από το cloud.
- Ο δείκτης μπορεί επίσης να βοηθήσει στον προσδιορισμό του ορμή και δύναμη της τάσης, καθώς και των πιθανών σημείων εισόδου και εξόδου. Ο δείκτης αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: τη γραμμή μετατροπής, τη γραμμή βάσης, το αρχικό εύρος A και το κύριο διάστημα B.
- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο και αγορά, αλλά λειτουργεί καλύτερα σε ανερχόμενες αγορές παρά σε αγορές με εύρος τιμών.
1.5.2. Συμβουλές που πρέπει να θυμάστε κατά τη χρήση του Ichimoku Cloud
- A bullish σήμα συμβαίνει όταν η Γραμμή Μετατροπής διασχίζει πάνω από τη γραμμή βάσης, υποδεικνύοντας ότι η βραχυπρόθεσμη ορμή είναι ταχύτερη από τη μακροπρόθεσμη ορμή και ότι οι ταύροι έχουν τον έλεγχο.
- A bearish σήμα εμφανίζεται όταν η γραμμή μετατροπής διασταυρώνεται κάτω από τη γραμμή βάσης. Δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη ορμή είναι πιο αργή από τη μακροπρόθεσμη ορμή και ότι οι αρκούδες έχουν τον έλεγχο.
- A ανοδική τάση Η αλλαγή συμβαίνει όταν η τιμή περνά πάνω από το νέφος, υποδεικνύοντας ότι η τιμή έχει σπάσει πάνω από την αντίσταση και ότι έχει ξεκινήσει μια νέα ανοδική τάση.
- A πτωτική τάση Η αλλαγή συμβαίνει όταν η τιμή περνά κάτω από το σύννεφο. Αυτό δείχνει ότι η τιμή έχει σπάσει κάτω από την υποστήριξη και ότι έχει ξεκινήσει μια νέα πτωτική τάση.
1.5.3. Παράμετροι
Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τις παραμέτρους του Ichimoku Cloud παρακάτω:
Παράμετρος | Περιγραφή | Προεπιλεγμένη τιμή |
Περίοδος γραμμής μετατροπής | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της Γραμμής μετατροπής. | 9 |
Περίοδος βασικής γραμμής | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό της γραμμής βάσης. | 26 |
Προηγούμενη περίοδος Β | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιήθηκαν για τον υπολογισμό του Προηγούμενου εύρους B. | 52 |
Εκτόπισμα | Ο αριθμός των περιόδων που χρησιμοποιούνται για τη μετατόπιση του νέφους προς τα εμπρός. | 26 |
Εφαρμογή σε | Τα δεδομένα τιμής χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των γραμμών. | Κλεισιμο |
2. Πώς ρυθμίζετε τους καλύτερους δείκτες MetaTrader 5;
Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τους δείκτες MT5, πρέπει να αποκτήσετε την έκδοση MetaTrader 5 για υπολογιστή. Μπορείτε να το πάρετε από το επίσημη ιστοσελίδα. Μόλις ρυθμίσετε την πλατφόρμα, τα παρακάτω βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να παίξετε με τους δείκτες:
Βήμα 1. Κατεβάστε το .mq5 ή .ex5 αρχεία και αντιγράψτε τα στον κατάλογο «Δείκτες» MT5. Μπορείτε να το βρείτε στον φάκελο 'MQL5' του καταλόγου εγκατάστασης τερματικού MetaTrader 5.
Βήμα 2. Μόλις τοποθετηθούν τα αρχεία, επανεκκινήστε την πλατφόρμα MT5 για να αναγνωρίσετε τους νέους δείκτες. Θα εμφανιστούν στο 'Πλοηγός' πίνακα κάτω από το «Δείκτες» τμήμα.
Βήμα 3. Σύρετε την επιθυμητή ένδειξη στο γράφημα ή κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "Επισύναψη σε γράφημα."
Βήμα 4. Για να προσαρμόσετε τις παραμέτρους, όπως π.χ περιόδους, επίπεδα και χρώματα, Διπλό κλικ στον δείκτη μέσα στο γράφημα για να ανοίξετε τις ιδιότητές του. Και εκεί το έχετε!
Ενώ παίζετε λίγο με διαφορετικές ρυθμίσεις, μπορείτε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, προσαρμογή παραμέτρων για διαφορετικές αγορές είναι μια διαφοροποιημένη διαδικασία. Για παράδειγμα, μια μικρότερη περίοδος στους κινητούς μέσους όρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευμετάβλητη αγορά ώστε να αντιδρά πιο γρήγορα στις αλλαγές των τιμών. Αντίθετα, μια μεγαλύτερη περίοδος θα μπορούσε να είναι προτιμότερη για πιο ομαλά αποτελέσματα σε μια λιγότερο ευμετάβλητη αγορά με τάση.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει πιθανές προσαρμογές για κάθε δείκτη με βάση τις συνθήκες της αγοράς:
Δείκτης | Κατάσταση αγοράς | Ρύθμιση παραμέτρου |
MACD | Γρήγορη κίνηση | Μειώστε τον αριθμό των περιόδων |
RSI | Πολύ πτητικό | Διευρύνετε τα επίπεδα υπεραγοράς/υπερπώλησης |
Bollinger Bands | Χαμηλή πτητικότητα | Αυξήστε την τυπική απόκλιση |
Στοχαστική | Ανερχόμενη αγορά | Αύξηση χρονικής περιόδου |
2.1. Εκ των υστέρων δοκιμή
Στις συναλλαγές, backtesting είναι η διαδικασία δοκιμής μιας διαπραγμάτευσης στρατηγική ή τεχνική που χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα για να δει πώς θα είχε απόδοση στο παρελθόν. Είναι σαν να εκτελείτε μια προσομοίωση βασισμένη στη στρατηγική σας πριν ρισκάρετε πραγματικά χρήματα στην αγορά.
Οι έμποροι πρέπει να συμπεριφέρονται ενδελεχώς backtesting αφού προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις για να διασφαλίσετε ότι οι νέες παράμετροι καταγράφουν αποτελεσματικά την επιθυμητή συμπεριφορά της αγοράς. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό των καλύτερων ρυθμίσεων που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες συνθήκες της αγοράς και ευθυγραμμίζονται με αυτές tradeστρατηγική της r, ενισχύοντας τελικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων στις εμπορικές δραστηριότητες.
3. Πώς χρησιμοποιείτε τους καλύτερους δείκτες MetaTrader 5 για την ανάλυση συναλλαγών;
Κατά την απασχόληση Δείκτες MetaTrader 5 για trade ανάλυση, είναι σημαντικό να τα εφαρμόσετε με τρόπο που να συμπληρώνει το στυλ συναλλαγών σας και τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Έχω συντάξει έναν πρακτικό οδηγό που μπορεί να σας προσφέρει μερικές συμβουλές ενώ χρησιμοποιείτε δείκτες MT5 για την ανάλυση συναλλαγών σας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά:
3.1. Τεχνική Ανάλυση με Δείκτες Τάσεων
Τεχνική ανάλυση βασίζεται σε δείκτες τάσης όπως EMA (ανταποκρινόμενοι κινητοί μέσοι όροι) για να εντοπίσει την κατεύθυνση και τη δυναμική της αγοράς. ADX μετρά την ένταση της τάσης, ενώ Παραβολικό SAR προσφέρει δυναμική stop loss πόντους για τάσεις και πιθανές ανατροπές.
Αυτός ο πίνακας αναλύει την τεχνική ανάλυση διαφορετικών δεικτών τάσης:
Δείκτης | Λειτουργία | Εμπορικό σήμα |
EMA | Προσδιορίζει τις πρόσφατες τάσεις τιμών | Crossover για σημεία εισόδου/εξόδου |
ADX | Μετρά την ένταση της τάσης | Πάνω από 25 για ισχυρή τάση, κάτω από 20 για αδύναμη τάση |
Παραβολικό SAR | Ορίζει επίπεδα stop-loss, υποδεικνύει ανατροπές | Η θέση αναστρέφεται ως σύροντας στάση |
3.2. Προσδιορισμός συνθηκών υπεραγοράς ή υπερπώλησης με ταλαντωτές
Ταλαντωτές όπως το συναίσθημα της αγοράς RSI και Stochastic gauge, εντοπίζοντας διακυμάνσεις "πολύ ψηλά" ή "πολύ χαμηλά" πριν αντιστραφούν. Το RSI παρακολουθεί τις πρόσφατες αλλαγές τιμών, όπως ένας μετρητής αερίου για την ορμή. Το Stochastic συγκρίνει την τιμή με τα πρόσφατα υψηλά/χαμηλά, απεικονίζοντας μια τραμπάλα να γέρνει στα άκρα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα σήματα προσεκτικά, με άλλες αναλύσεις, για να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις συναλλαγών.
Βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το θέμα με τη βοήθεια αυτού του πίνακα:
Ταλαντωτής | Όριο υπεραγοράς | Όριο υπερπώλησης | Βασικό χαρακτηριστικό |
RSI | 70 | 30 | Το μέγεθος των πρόσφατων μεταβολών των τιμών |
Στοχαστική | 80 | 20 | Τιμή κλεισίματος σε σχέση με υψηλό-χαμηλό εύρος |
Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταλαντωτές για σας trade αποφάσεις:
Κατάσταση | Σήμα RSI | Στοχαστικό σήμα | Πιθανή Δράση |
Υπεραγορά | RSI > 70 | %K γραμμή > 80 | Σκεφτείτε να πουλήσετε ή να κερδίσετε κέρδη |
Υπέρυθρο | RSI < 30 | %K γραμμή < 20 | Σκεφτείτε να αγοράσετε ή να αναζητήσετε μακροχρόνια είσοδο |
Ανοδική Απόκλιση | Τιμή χαμηλή, RSI υψηλότερη χαμηλή | Τιμή χαμηλή, %K υψηλότερη χαμηλή | Προβλέψτε πιθανή ανοδική αντιστροφή |
Bearish Απόκλιση | Τιμή υψηλή, RSI χαμηλότερη υψηλή | Τιμή υψηλή, %K χαμηλότερη υψηλή | Προβλέψτε πιθανή καθοδική αντιστροφή |
3.3. Δείκτες όγκου για επιβεβαίωση κινήσεων αγοράς
Ο όγκος ψιθυρίζει τι φωνάζει η τιμή. Εργαλεία όπως το OBV και Όγκος ταλαντωτή παρακολουθήστε τις αλλαγές όγκου για να επιβεβαιώσετε τις τάσεις των τιμών και να μετρήσετε τη δύναμή τους. Αύξηση OBV με τιμή = αγοραστές πιέζουν, πτώση OBV = πωλητές αναλαμβάνουν. Ο ταλαντωτής έντασης κινείται σαν μετρητής διάθεσης, θετικός για ανοδική τάση και αρνητικός για πτωτικό. Χρησιμοποιήστε και τα δύο με προσοχή για να κατανοήσετε την αληθινή ιστορία πίσω από τις κινήσεις των τιμών.
Αυτά είναι τα βασικά σημεία για όγκος MetaTrader καλύτεροι δείκτες:
Δείκτης | Ανοδικό σημάδι | Bearish σημάδι | Ουδέτερο σήμα |
OBV | Το OBV και η τιμή αυξάνονται και τα δύο | Το OBV και η τιμή πέφτουν και οι δύο | Το OBV είναι σταθερό ενώ η τιμή κυμαίνεται |
Όγκος ταλαντωτή | Θετική και ανερχόμενη αξία | Η αρνητική και η πτώση της αξίας | Ο ταλαντωτής αιωρείται γύρω από τη μηδενική γραμμή |
4. Ποιος δείκτης MetaTrader 5 είναι ο καταλληλότερος για εσάς;
Εδώ έρχεται το hot take: ποιον δείκτη MT5 να επιλέξετε; Αν και οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς να επιλέγουν έναν δείκτη, οι αρχάριοι συχνά υποφέρουν εδώ. Επομένως, έχω επινοήσει ένα φύλλο εξαπάτησης που μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε έναν δείκτη MT5 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας:
- MACD: Καλό για τον προσδιορισμό της ισχύος των τάσεων και των πιθανών ανατροπών. Ευέλικτο για διάφορα περιουσιακά στοιχεία.
- RSI: Κατάλληλο για τον εντοπισμό συνθηκών υπεραγοράς/υπερπώλησης και πιθανών αλλαγών στην τάση. Απλό αλλά δυνατό.
- Bollinger Bands: Κατάλληλο για τη μέτρηση της αστάθειας και των πιθανών ξεσπάσεων. Προσφέρει οπτικές ζώνες υποστήριξης και αντίστασης.
- Στοχαστικοί Ταλαντωτές: Καλό για τον προσδιορισμό της ορμής και των πιθανών περιοχών υπερπωλήσεων/υπεραγορασμένων. Χρήσιμο σε κυμαινόμενες αγορές.
- Ichimoku Cloud: Πολύπλοκο αλλά ενημερωτικό, που δείχνει κατεύθυνση τάσης, υποστήριξη/αντίσταση και ορμή. Απαιτεί εξάσκηση για την ερμηνεία.
παράμετροι | Δείκτης |
Οπαδός της τάσης | MACD ή Ichimoku Cloud |
ορμή trader | Στοχαστικοί Ταλαντωτές ή RSI |
Μεταβλητότητα trader | Bollinger Bands |
Αρχάριοι | RSI ή MACD (πιο απλό στην κατανόηση) |
Έμπειρεία trader | Ichimoku Cloud ή συνδυασμός (προχωρημένη ανάλυση) |